Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εμφάνιση των Ρώσων «εξαφάνισε» τα τουρκικά μαχητικά από το Αιγαίο


Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» από το Αιγαίο μετά από σαράντα χρόνια! Οχι, δεν είναι αστείο αλλά πραγματικό γεγονός!

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» από το Αιγαίο μετά από σαράντα χρόνια! Οχι, δεν είναι αστείο αλλά πραγματικό γεγονός! Το τελευταίο εικοσαήμερο τα τουρκικά μαχητικά έχουν αναστείλει την προκλητική δραστηριότητά τους στο αρχιπέλαγος φοβούμενα την ισχυρή ρωσική ναυτική δύναμη κρούσης που πλέει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ISIS στη Συρία.

Ελάτε να σας αποκαλύψω τι έπαθαν δύο τουρκικά μαχητικά F-16 όταν το απομεσήμερο της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 μπήκαν απροειδοποίητα στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο και λόγω της προκλητικής τους στάσης ενεπλάκησαν σε τρεις αερομαχίες με αντίστοιχο αριθμό ελληνικών μαχητικών! Ξαφνικά οι Τούρκοι πιλότοι, ενώ πετούσαν ανοιχτά της Λήμνου, αντιλήφθηκαν ότι είχαν εγκλωβιστεί από αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 ενός ρωσικού καταδρομικού πλοίου που έπλεε στην περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά και το σύστημα ενεργοποίησης των όπλων του τουρκικού F-16!

Έχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους

Σύμφωνα με περιγραφή Ελληνα αεροπόρου που εκείνη την ώρα παρακολουθούσε real time την αεροπορική εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο, «τα τουρκικά μαχητικά αιφνιδίως έχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους και σαν ζαλισμένα κοτόπουλα άρχισαν να κάνουν ακατανόητους κύκλους σαν να είχαν πάθει βέρτιγκο (ίλιγγο) και να έχαναν τον προσανατολισμό τους! Ηταν εγκλωβισμένα από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρώσικου καταδρομικού που έπλεε στο Αιγαίο»!

Πλέον από την 9η Δεκεμβρίου του 2015 οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν εντάξει και το Αιγαίο στη Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων (no fly zone) που δημιούργησαν για τα τουρκικά μαχητικά μετά την κατάρρευση του SU-24 στη Συρία το πρωί της 24ης Νοεμβρίου! Επί της ουσίας η Μόσχα εξαναγκάζει την Αγκυρα να μην πετάνε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εντός του βεληνεκούς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν μπορεί να «ξεμυτίσει» καθώς η ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα σχεδόν την έχει περικυκλώσει.

Σφίγγες οι Ρώσοι, αφήνουν μόνο υπονοούμενα

Τον εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο από τα αντιαεροπορικά συστήματα του ρωσικού στόλου κατέγραψαν τα ελληνικά ραντάρ, άρα και το ΝΑΤΟ, ωστόσο άπαντες τηρούν «σιγήν ιχθύος» και στάση αναμονής. Ρώτησα επ' αυτού τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον «ψόφιο κοριό» χωρίς να έχει καμία διάθεση να συζητήσει το θέμα, τουλάχιστον δημοσίως. Το δε ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, που θεωρούν το Αιγαίο «μακρινό σύνορό» τους, δηλαδή δική τους «Ζώνη Ευθύνης», λογικά δεν θα ήθελαν εντός αυτής ούτε να επιχειρεί η Ρωσία αλλά και ούτε να προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο με τυχόν κατάρρευση τουρκικού μαχητικού από ρωσικό πύραυλο ως αντίποινα και αναζωπύρωση της ρωσοτουρκικής έντασης.

Μάταια επιχείρησα να μάθω περισσότερα από τους Ρώσους για το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά σαν παλιές «σφίγγες» της KGB κρατάνε ερμητικά κλεισμένο το στόμα τους και μόνο υπονοούμενα αφήνουν που κάνουν τον συνομιλητή τους είτε να μπλοκάρει είτε να καλπάζει η φαντασία του! «Βεβαίως -μου είπαν- και τα πλοία μας που βγαίνουν στη Μεσόγειο για επιχειρήσεις κουβαλάνε αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για τους ναυτικούς S-300! Βεβαίως και η παρουσία των Τούρκων όπου κινούμαστε είναι ανεπιθύμητη μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου μας! Βεβαίως και αντιδρούμε με κάθε τρόπο όταν ένα τουρκικό ίχνος εμφανίζεται απροειδοποίητα στην περιοχή που βρίσκονται δικές μας δυνάμεις! Βεβαίως και σπεύδουμε να πάρουμε το μέρος και να βοηθήσουμε έναν φίλο μας όταν έχει εμπλακεί σε καβγά με έναν εχθρό του, πολύ δε περισσότερο όταν είναι κοινός εχθρός μας! Πλέον η Τουρκία δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των φίλων μας, επομένως η όποια παρουσία της δεν χαρακτηρίζεται "φίλια"».

Πέταξε ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235

Είναι γεγονός ότι μετά το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 κόπηκαν «μαχαίρι» οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο καθ' όσον στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν πλωτές ρωσικές βάσεις με αντιαεροπορικούς πυραύλους! Η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο έχει περιοριστεί μόνο σε πτήσεις ελαφρών αεριωθούμενων αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που ούτε όπλα φέρουν ούτε έχουν καμία σχέση με τα μαχητικά αεροσκάφη, γι' αυτό και δεν εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Βεβαίως βεβαίως, η τουρκική πολεμική αεροπορία που μέχρι το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου πετούσε ανενόχλητη πάνω από τα ελληνικά νησιά (Φούρνοι - Μακρονήσι - Αγαθονήσι) τώρα το φέρει βαρέως καθώς νιώθει σαν «λιοντάρι στο κλουβί» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποστείλει μήνυμα... αποφασιστικότητας στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο! Δεν ήταν διόλου τυχαίο ότι ανήμερα των Χριστουγέννων κατά παράβαση του Μνημονίου Γιλμάζ - Παπούλια πέταξε απροειδοποίητα ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235 στο Αιγαίο. Τζάμπα μάγκες...

Οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν να υπάρξει αναζωπύρωση της ρωσοτουρκικής έντασης με πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, διότι θα αναγκαστούν να πάρουν θέση καθώς θεωρούν «μακρινό σύνορό» τους την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
  • Η Ρωσία αξιώνει από την Τουρκία να μην πετάνε τα μαχητικά τους αεροσκάφη όπου υπάρχει δική της αεροναυτική και στρατιωτική παρουσία, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τούρκων
  • Η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων που έχει επιβάλει η Ρωσία στην Τουρκία στα νοτιοανατολικά της άκρα το τελευταίο εικοσαήμερο έχει επεκταθεί και στο Αιγαίο!
Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στο Έθνος όπου εμφανίζεται το άρθρο δεν υπάρχει χώρος για σχολιασμό, επομένως θα σχολιάσω εδώ.

    Όπως έμαθα στο χωριό μου, "τζάμπα μάγκας" είναι αυτός που κάνει τον μάγκα στον αντίπαλό του κρυβόμενος πίσω από κάποιον τρίτο, πιο δυνατό (μπαμπά, μεγάλο αδερφό, γίγαντα, πές το όπως θες). Το έχουμε δει πολλές φορές σε ταινίες με τον Χατζηχρίστο, τον Ηλιόπουλο κλπ.

    Ο δημοσιογράφος εδώ (Δήμος Βερύκιος σύμφωνα με την ιστοσελίδα) αυτοεξευτελίζεται.

    ...κρίμα, περίμενα κάτι καλύτερο από την φυλή μου...

    Καλή χρονιά, με αληθινούς μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως εχεις "ξεχασει" οτι ΝΑΤΟ-ΗΠΑ κανουν τα κοροϊδα σε ο,τι εχει

      να κανει με την εξωτερικη πολιτικη των γειτονων σε Θρακη, Αιγαιο

      και Κυπρο!

      Και οχι μονο αυτο, αλλα η εννοια του Διεθνους Δικαιου πεταγεται

      στον καλαθο των αχρηστων οταν προκειται για συμφεροντα, ειδικα σε

      βαρος του Ελληνισμου!

      Καλη Χρονια, με ακομα καλυτερη κριτικη ικανοτητα.


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Και εγώ Έλληνας πολίτης είμαι και πολύ προβληματισμένος.

      Σε ένα κόσμο που τον κυβερνά μια χώρα χωρίς Ιστορία μια χώρα σεξουαλικά ανισόρροπη και οι νικητές και ηττημένοι του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου δεν περιμένω δίκιο.

      Η Δύση καταργεί τον πολιτισμό της μόνο και μόνο από αμάθεια γιατί μπορεί να μας πάρουν τα πάντα σπίτια ,δουλειές,μέλλον,ελπίδα αλλά ψυχή και μυαλό δεν μπορούν.

      Ξεχνούν την Αρχαία κλασική περίοδο την Βυζαντινή περίοδο την ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΊΑ Τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο Εμείς ήμασταν πάλι ρε κλέφτες πολιτισμών, πλούτου, γνώσης ,

      Εμείς ήμαστε απλωμένοι σε όλο τον κόσμο για δουλεία και αξιοπρέπεια που μας διαλύσατε αγοράζοντας ανδρείκελα της εξουσίας ,ΆΛΛΑ πάντα βρίσκουμε τον τρόπο χιλιάδες χρόνια τώρα, λέτε να μην γίνει τώρα.

      Έλληνες μόνοι μας πάλη και αφού χύσουμε αίμα θα λένε οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.Αυτό θέλουμε ξανά αίμα εμείς και οι άλλοι τα κέδροι??????

      Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις και να ενεργήσουμε.
      Και να κερδίσουμε εμείς εκμεταλλευόμενοι την απληστία τους.

      Αυτό πιστεύω Έλληνες και με λένε Γιάννη.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]