Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αδιέξοδα του Αλέξη και η σκοτεινή πλευρά του κόσμου!


Η κυβέρνηση δυσκολεύεται. Είναι άλλο πράγμα να είσαι στην αντιπολίτευση και να πετάς πέτρες εκ του ασφαλούς και άλλο να προσπαθείς να δώσεις λύσεις. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν προτάσεις. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι φεύγουν αυτοί για να έρθουν οι “άλλοι”, στο τέλος θα ζητάμε να φύγουν και οι άλλοι για να έρθουν άγνωστο ποιοι...

Η κυβέρνηση της αριστεράς είναι αντιμέτωπη με τα δικά της αδιέξοδα και συλλέγει τους καρπούς του λαϊκισμού που η ίδια καλλιέργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κέρδισε την εξουσία με συνθήματα και ψέματα. Μόνο που το ασφαλιστικό – για παράδειγμα- δεν λύνεται με συνθήματα. Θέλει σοβαρή μελέτη από ανθρώπους που γνωρίζουν και θέλει και γενναίες αποφάσεις. Οι “εύκολες λύσεις” είναι άγνωστη έννοια στον σύγχρονο κόσμο μας.

Πως αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση το ασφαλιστικό; Με πρόχειρο τρόπο, όπως αντιμετωπίζει και όλα τα άλλα θέματα. Ό,τι πάει και ό,τι έρθει! Αναζητούν τις λύσεις εκείνες που θα μας πάνε λίγο παρακάτω, αγνοώντας το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Ναι, θα πει κάποιος! Αλλά η κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια της αντιπολίτευσης και δεν την πήρε! Την ζήτησε, πράγματι. Ζήτησε συναίνεση μόνο για το ασφαλιστικό, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε ποια βάση θα γινόταν αυτή η συζήτηση και χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο από τις επίλογές "ή μαζί μας ή απέναντί μας".

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μπορεί το 2016 η Ελλάδα να κάνει την έκπληξη και να παρουσιάσει εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία. Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ορθό και είναι το επιθυμητό απ' όλους μας. Μόνο που δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε μία σοβαρή ανάκαμψη της Οικονομίας αν απουσιάζει η Πίστη, η Εμπιστοσύνη. Δεν ξέρουμε τι λένε στον κ. Τσίπρα διάφοροι τραπεζίτες, αλλά χωρίς την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Είναι αυτονόητο.

Κι η οικοδόμηση του κλίματος εμπιστοσύνης δεν γίνεται χωρίς διάλογο με την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα. Δεν γίνεται χωρίς να παρουσιαστούν προτάσεις. Δεν γίνεται με τον τρόπο που κυβερνά σήμερα ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στην λογική του “αντί”. Τους ψήφισε επειδή δεν ήθελε να ψηφίσει τους άλλους. Άκουσα το πρωί την Άννα Διαμαντοπούλου στο ραδιόφωνο να σημειώνει ότι θα είναι λάθος να φέρει ο ελληνικός λαός στην εξουσία κάποιον άλλον με την ίδια λογική. Επειδή δεν θα θέλει τον κ. Τσίπρα! Δεν οδηγεί κάπου αυτός ο δρόμος. Είναι αδιέξοδος!

Θα το επαναλάβουμε άλλη μία φορά! Η μόνη λύση είναι ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που θα αναλάβουν να εφαρμόσουν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις. Κι αυτό το σχέδιο μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο. Αλλά μιλάμε για ειλικρινή διάλογο. Όχι να ζητάς από την μία συναίνεση και να επιδιώκεις από την άλλη, για παράδειγμα, να ελέγχεις την πληροφόρηση!

Η συναίνεση είναι διάλογος κι ο διάλογος δεν μπορεί παρά να είναι διαφανής. Συναίνεση δεν είναι σίγουρα οι συμφωνίες του παρασκηνίου και οι Οικουμενικές τριγωνικές λύσεις. Αυτό είναι κάτι σαν τον νόμο της σιωπής που υπάρχει σε κάποια σκοτεινή γωνιά αυτού του κόσμου. Εκτός κι αν βρισκόμαστε εκεί και απλά δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί...

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]