Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aύξηση της σαλαφιστικής απειλής και της ακροδεξιάς βίας στην Γερμανία


Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού εξέφρασε ανησυχία σήμερα για το γεγονός ότι το σαλαφιστικό κίνημα συνεχίζει να στρατολογεί μέλη στη Γερμανία, ενώ ο κίνδυνος βιαιοτήτων της ακροδεξιάς αυξάνεται επίσης με τη ροή των μεταναστών, κυρίως μετά τα βίαια επεισόδια την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) ανακοίνωσε στον Τύπο ότι καταμέτρησε 8.350 σαλαφιστές στα τέλη του 2015, έναντι 7.900 στην προηγούμενη έκθεση που είχε συντάξει τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός αυτών που έφυγαν από τη Γερμανία για τη Συρία ή το Ιράκ ώστε να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις ανέρχεται πλέον σε 790 (740 τον Σεπτέμβριο). Το ένα τρίτο αυτών επέστρεψαν στο μεταξύ στη χώρα, και 130 σκοτώθηκαν.

Εξάλλου οι υπηρεσίες πληροφοριών σημείωσαν 230 απόπειρες σαλαφιστών να έρθουν σε επαφή με μετανάστες στις εστίες όπου φιλοξενούνται αιτούντες άσυλο.

Επαναλαμβάνοντας τη γερμανική θέση μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο επικεφαλής της BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν χαρακτήρισε "σοβαρή" την κατάσταση ασφαλείας και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που έλαβαν οι υπηρεσίες του για ενδεχόμενες επιθέσεις στη Γερμανία τριπλασιάστηκαν το 2015 σε σχέση με το 2014.

Οι υπηρεσίες του έκριναν επίσης ανησυχητική την κινητοποίηση της άκρας δεξιάς η οποία εντεινόταν καθώς συνεχιζόταν η ροή 1,1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο στη χώρα το 2015. Επίσης εξέφρασαν ανησυχία για τις αντιμεταναστευτικές θέσεις αυξανόμενης μερίδας του πληθυσμού που δεν έχει σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

"Υπάρχει κίνδυνος μήπως μια γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε δεξιούς εξτρεμιστές, συντηρητικούς δεξιούς και δυσαρεστημένους πολίτες προκαλέσει εν δυνάμει σοβαρά βίαια επεισόδια", δήλωσε ο Μάασεν εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την "αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης στην προπαγάνδα κατά του ασύλου των εξτρεμιστών δεξιών" μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας, τα οποία αποδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε πολίτες αραβικών χωρών.

Η αστυνομία της Κολωνίας, η οποία επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτά τα επεισόδια, είχε περίπου 1.000 μηνύσεις, εκατοντάδες μεταξύ αυτών για σεξουαλικές επιθέσεις.

Μεγάλη αύξηση εδώ και ένα χρόνο παρατηρείται στις επιθέσεις εναντίον εστιών όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού εμφανίζεται επικριτική στην πολιτική των ανοικτών θυρών προς τους πρόσφυγες, που υιοθετεί η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, παρά τη δέσμευσή της να περιορίσει την προσφυγική ροή μέσω ευρωπαϊκών λύσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]