Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Γνωστές οι συντεταγμένες κέντρων προπαγάνδας του ΙΚ


Μέλη και υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) χρησιμοποιούν ευρωπαϊκούς πάροχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο για να διασπείρουν προπαγάνδα και οι πάροχοι αυτοί γνωρίζουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες των συγκεκριμένων χρηστών τους, γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Η οργάνωση είναι γνωστό πως προσπαθεί να στρατολογεί μέλη και οπαδούς από χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου και ειδικά μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που αναφέρουν πως εκατοντάδες πακέτα εξοπλισμού, όπως δορυφορικά πιάτα και μόντεμ, είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ. Οι συσκευές αυτές συνδέονται με δορυφόρους ευρωπαϊκών εταιρειών που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όπως η βρετανική Avanti Communications ή η γαλλική Eutelsat.

«Το Spiegel Online έλαβε το 2014 και το 2015 συντεταγμένες GPS, και τα δεδομένα αυτά δείχνουν πως πρόκειται για εγκαταστάσεις σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ, πολλές βρίσκονται στην πόλη Χαλέπι της Συρίας, που έχει καταληφθεί εν μέρει από τους τζιχαντιστές. Άλλες τοποθεσίες είναι στην Ράκα, την πρωτεύουσα του ΙΚ, την αλ Μπαμπ, τη Ντέιρ Εζόρ, και κατά μήκος του Ευφράτη [ποταμού] στο Ιράκ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τα προϊόντα και τα πακέτα πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποκτώνται μέσω ενός δικτύου διανομέων. Ο εξοπλισμός παραδίδεται μέσω Τουρκίας, αναφέρεται ακόμη.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]