Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοτεινή ήπειρος, νεκρή χώρα...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα η Ευρώπη δεν υπήρξε τίποτε άλλο από ένα σκοτεινό και βίαιο εργαστήριο κοινωνικού και πολιτικού πειραματισμού, που απέδειξε πως το παραμύθι περί Ευρώπης-γενέτειρας της δημοκρατίας δεν είναι παρά μόνον παραμύθι.

Ο φασισμός και ο κομμουνισμός προτάθηκαν και προτιμήθηκαν σαν οι εναλλακτικές λύσεις προς μία αδύναμη δημοκρατία.
Οι δυναμικές τους λύσεις που απαντούσαν στα καίρια οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά ερωτήματα των λαών προσέλκυσαν τις μάζες και τον πνευματικό κόσμο(!) και φάνηκαν ως τα μέσα του 20ου αιώνα να κυριαρχούν ιδεολογικά και κοινωνικά.

Η δημοκρατία πέρασε στα αζήτητα σαν ένα σύστημα με διοικητικές και διαδικαστικές αγκυλώσεις, που δεν ήταν ευέλικτο και ικανό να οδηγήσει τις χώρες προς την ευημερία και την πρόοδο που υπόσχονταν οι τότε ραγδαία ανερχόμενες επιστήμες.

Μετά όμως την ''παρενέργεια'' του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Δ' Ράϊχ και της φιλόδοξης Νέας Τάξης του ναζισμού, τα ευρωπαϊκά έθνη αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμη (αναγκαστική ίσως) ευκαιρία στην δημοκρατία.

Σήμερα εβδομήντα χρόνια μετά τον πόλεμο και αφού ο καπιταλισμός ως κυρίαρχο σύστημα, για όλα αυτά τα χρόνια,  της δημοκρατίας, κατάφερε να επαναφέρει όλα τα προβλήματα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα (ανεργία, οικονομική ύφεση, κοινωνική ασυνέχεια, ανεξέλεγκτη μετακίνηση πληθυσμών, εμπλοκή σε πολέμους)φαίνεται πως οι ηγεσίες αποφάσισαν να φορτώσουν τα προβλήματα ενός λάθος συστήματος (του καπιταλισμού) στην δημοκρατία, να την κατηγορήσουν και να την στοχοποιήσουν και να επαναφέρουν χωρίς την συγκατάθεση των λαών τον ολοκληρωτισμό, ως τάχα λύση, μα στην ουσία ως την συνέχεια και την επιβολή του ακραίου καπιταλισμού με άλλα μέσα και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και λαϊκή συναίνεση.

Τώρα: πάνω στο τραπέζι του νέου αυτού πειράματος του σκοτεινού εργαστηρίου της νέας Νέας Τάξης του νεο-ναζισμού, βρίσκεται σφιχτοδεμένη η Ελλάδα.
Με την πολιτική της ηγεσία σύσσωμη να βρίσκεται ξεπουλημένη και στο πλευρό του ''κλάμπ'' των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ηγεσιών, η χώρα και ο λαός της δεν φαίνονται να έχουν σοβαρές ελπίδες επιβίωσης από το εγκληματικό τούτο πείραμα.

Το πειραματόζωο ή θα βρεί τον τρόπο και την δύναμη να σωθεί μόνο του ή θα πεθάνει!... 

* Ο τίτλος και πολλά στοιχεία του σημερινού σχολίου προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ  ''Σκοτεινή Ήπειρος''. 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το προβλημα της Ευρωπης ειναι οτι απομακρυνθηκε απο τον Χριστιανισμο που ειναι ο μονος που δινει λυσεις σε ολα τα υπαρξιακα προβληματα του ανθρωπου....
    Σε μια αθεη Ευρωπη που ακομα και γυναικες ομοφυλοφιλες γινονται επισκοποι, περιμενουμε να δουμε τιποτα καλο; Πιο βαθια θα χωνομαστε στην ανομια μεχρι να εξαφανιστουν τα 2/3 της ανθρωποτητος με τον ΓΠΠ και το υπολοιπο να καταφερει μεσα απο αυτη τη τραγικοτητα και την απελπισια να κανει μια καινουργια αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]