Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία καταγγέλει το Ιράκ ως σύμμαχο των τζιχαντιστών!!!


Το απόλυτο αδιέξοδο και η έλλειψη οποιασδήποτε δικαιολογίας οδηγεί την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον παραλογισμό

Να γελάσει ή να εξοργιστεί κανείς με την Τουρκία; Την ώρα που ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα καλεί τους Τούρκους να τα μαζέψουν και να φύγουν από το Ιράκ, αυτοί όχι μόνο κωφεύουν, αλλά κατηγορούν το Ιράκ ότι υπονομεύει τον αγώνα κατά του ΙΚ!

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγόρησε το Ιράκ ότι υπονόμευσε την παγκόσμια εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όταν κατήγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το 15μελές ΣΑ συνεδρίασε για να εξετάσει το ζήτημα κατόπιν αιτήματος του Ιράκ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι ζήτησε να ψηφιστεί μια απόφαση που να απαιτεί από την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της.

Ο Τζααφάρι επισήμανε ότι το αίτημα αυτό προς το Συμβούλιο είναι μια λύση της υστάτης προσφυγής. «Το Ιράκ δεν φείσθηκε καμιάς προσπάθειας να εξαντληθούν όλες οι διπλωματικές οδοί και διεξήγαγε διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για να αποσύρει τις δυνάμεις της που βρίσκονται χωρίς έγκριση στο Ιράκ», είπε.

Η Τουρκία ανέπτυξε αρκετούς στρατιώτες της στην περιοχή Μπάσικα του βόρειου Ιράκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Απέσυρε από εκεί μέρος των δυνάμεών της αυτή την εβδομάδα, μετακινώντας τις σε μια άλλη βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά η Βαγδάτη επιμένει πως πρέπει να αποσυρθούν όλες εντελώς.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στα ΗΕ Χαλίτ Τσεβίκ τόνισε ότι η ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων έχει παρεξηγηθεί και πρόσθεσε πως οι επιπλέον δυνάμεις στάλθηκαν στη βάση για να εγγυηθούν την ασφάλεια των εκπαιδευτών έναντι των ολοένα αυξανόμενων απειλών.

Ο ίδιος είπε ότι η Άγκυρα πιστεύει ότι έλαβε επαρκή μέτρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης και θεωρεί ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί εκ νέου στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Εξαρχής, προσπαθήσαμε θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα διαμέσου διμερών επαφών. Διότι το να μεταφέρεται αυτό το θέμα σε διάφορους διεθνείς θεσμούς δεν θα υπηρετούσε κανέναν άλλο σκοπό πέρα από την υπονόμευση της αλληλεγγύης της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα εναντίον του Ντάες», είπε ο Τσεβίκ στο ΣΑ, χρησιμοποιώντας ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά. Ο ίδιος επέμεινε ότι η Τουρκία ουδέποτε επιδίωξε ούτε θα επιδιώξει ποτέ να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία του Ιράκ.

Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Η χώρα που βοήθησε όσο καμία άλλη στην άνδρωση της μάστιγας των τζιχαντιστών κατηγορεί μια άλλη, η οποία έχει δεχτεί συντριπτικά πλήγματα από τους προστατευόμενους της Άγκυρας. Φαίνεται όμως πως τα ανατολίτικα “τσαλίμια” της Τουρκίας δεν πείθουν και πως κάτι καλό θα προκύψει, κατά τις Τουρκίας, μετά τις τόσες αβελτηρίες του καθεστώτος Ερντογάν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]