Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς Μαξίμου: Μίλησε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτη ή όχι;

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, αφού προχώρησε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, η οποία παρά τον επιθετικό τόνο της, δεν κατορθώνει να κρύψει την αμηχανία και την αγωνία για τις εξελίξεις, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που ήδη διατυπώνονται, κυρίως στην Κουμουνδούρου, στην προσπάθεια να ερμηνεύσουν τα κίνητρα του πρώην υπουργού.

Τα αποσπάσματα των διαλόγων στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς» όπου απολογείται «καταδίδοντας» τον Πανούση που «δεν είναι δικός μας», έχουν προκαλέσει εμφανή ταραχή στον πρωθυπουργικό κύκλο, ο οποίος πληρώνει την αδυναμία του να λάβει αποφάσεις που θα αποσύνδεαν το κόμμα από το «αμαρτωλό παρελθόν», που όμως όλα δείχνουν πως είναι και παρόν, για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο «αριστερός χαρακτήρας» του, που έχει πληγεί σοβαρά από τη «μνημονιακή στροφή» του Αλέξη Τσίπρα, που οδήγησε στη διάσπαση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας επίθεση στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει ‘διαλόγους’ στα μέσα ενημέρωσης.
Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.
Είμαι βέβαιη ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης»,
καταλήγει η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.

Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας».
«Ο κ. Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη Δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.
Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.
Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της “καθυστέρησης”, θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».
Επειδή αυτή η υπόθεση καταλήγει κωμική μέσα στην τραγικότητά της και για να μην υποθέσουμε ότι οι υψηλοί τόνοι στόχο έχουν να αποφευχθεί η απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα, αναμένουμε απάντηση, χωρίς να αισιοδοξούμε: Ήξερε ο Τσίπρας, ναι ή όχι; Ενημερώθηκε ή όχι; Απλό είναι, γιατί δυσκολεύονται να απαντήσουν;

Και προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Μίλησε στέλεχός τους με τρομοκράτη με το περιεχόμενο που αποκαλύφθηκε από το MEGA, ναι ή όχι; Το γνώριζαν ή όχι; Αν όχι, τι σκοπεύουν να πράξουν τώρα που το πληροφορήθηκαν; Θα τον διαγράψουν ή θα συνεχίσουν να τον καλύπτουν;

Κι αν έχουν την καλοσύνη, θα μας ενδιέφερε να πληροφορηθούμε ποια ήταν η συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατών η οποία δεν τηρήθηκε… λόγω Πανούση που αναφέρεται στη συνδιάλεξη, αν αληθεύει. Πολλά ζητάμε; Ειλικρινά πιστεύουν ότι το θέμα είναι ποιος έδωσε στο MEGA τα στοιχεία; Αυτή δεν είναι η δουλειά του δημοσιογράφου (όχι του κομματικού, τύπου Φίλη στην «Αυγή»).

Θέλουν μήπως να ανασύρουμε από το αρχείο διαπρύσιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά από διαρροές δικογραφιών στα μέσα ενημέρωσης; Γιατί αυτή η ειδική ευαισθησία στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]