Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυκνώνουν οι επαφές της πρεσβείας των ΗΠΑ με μειονοτικούς

Νέα συνάντηση με αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε αντιπροσωπεία του κόμματος DEB, των οργάνων του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες για τις «ζυμώσεις» που υπάρχουν παρασκηνιακά για θέματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας, με όσους επιδεικνύουν ενδιαφέρον, σαφέστατα να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα…

Αυτή τη φορά ο υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αθήνας Ραφαέλ Ντίαζ (που κατά τα φαινόμενα έχει αναλάβει «εργολαβία» τις σχέσεις με όσους από τη μειονότητα δηλώνουν Τουρκόφρονες), μαζί με στελέχη της Πρεσβείας, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB, στην Κομοτηνή.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς, τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τον αντιπρόεδρο του DEB και υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης Χασάν Χασάν, την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Λεϊλά Σαλίχογλου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χασάν Κοράη και από τον γενικό σύμβουλο του Προέδρου Αϊντίν Αχμέτ.

Τα στελέχη του DEB διατύπωσαν στην αμερικανική αντιπροσωπεία (με την καλά τεκμηριωμένη -κατά περιπτώσεις- αγάπη στα ανθρώπινα δικαιώματα), για πολλοστή φορά ώστε να πείθουν για την αλήθεια των σχετικών ανακοινώσεων, τα προβλήματα της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας». Στην συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης και εκφράστηκαν τα αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν επίσης τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης. Τα στελέχη του DEB εξ ονόματος της μειονότητας εξέφρασαν τις προσδοκίες τους από την νέα κυβέρνηση της χώρας.

Οι διπλωμάτες από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με της δραστηριότητες του DEB. Για μια ακόμη φορά. Εκτός κι αν αυτός ο Ντίαζ έχει κάποιον άλλον προσωπικό λόγο να αγαπάει τόσο πολύ την περιοχή και που τον χάνεις που τον βρίσκεις να γυροφέρνει εκεί. Όχι άδικα, το DEB εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη των Αμερικανών, η οποία δεν γίνεται, ειδικά τώρα, τυχαία.

Κι επειδή πολλά πανηγύρια πέφτουν τελευταία, ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τους λόγους. Εν ολίγοις, ελπίζουμε να έχουν οι φύλακες τη γνώση, διότι «φύλακες» και «γνώση» είναι δυσεύρετα στη χώρα του χαβαλέ και των ανεγκέφαλων και αδαών, που παριστάνουν τους πολιτικούς.
Πηγή Defence-Point

Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων σε αμερικανική δεξίωση

Ο στρατηγός Ιλγιάς Μπόζκουρτ, αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί παρέστησαν ένστολοι σε δεξίωση γνωριμίας που παρέθεσε η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Καθλίν Αν Ντόχερτι, στο ξενοδοχείο Μέριτ, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το γεγονός προβάλλει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, η οποία κάνει λόγο για μία «ιστορικής σημασίας εξέλιξη». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο τουρκικός στρατός συμμετέχει με ένστολους αξιωματικούς του σε εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στα Κατεχόμενα.

Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανό διπλωμάτη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός ότι οι Τούρκοι στρατηγοί έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση των ΗΠΑ στην Κύπρο». Ο ίδιος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε πως «οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τον τουρκικό στρατό και χαιρετίζουν την απόφασή του για την έναρξη ερευνών για τους αγνοούμενους στις στρατιωτικές ζώνες».

Επίσης, τουρκοκυπριακές πηγές σημειώνουν ότι η εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μέριτ, που ανήκει σε τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, τα ΜΜΕ του οποίου έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με την Αμερικανίδα Πρέσβη Κάθλιν Αν Ντόχερτι, έθεσε το θέμα της δεξίωσης που πραγματοποίησε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις κατεχόμενες περιοχές, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι “επί του θέματος δόθηκαν εξηγήσεις και η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία θα προχωρήσει σε έκδοση σχετικής ανακοίνωσης”

Α. Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]