Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επόμενη ημέρα μετά το μακελειό στο Παρίσι

 • Τι θα κάνει η Γαλλία και η Ευρώπη απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία;
 • Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ και τι πρόκειται να συμβεί πλέον στην Μέση Ανατολή;
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το Παρίσι έζησε μία νύχτα τρόμου. Μία νύχτα βουτηγμένη στο αίμα αθώων και ανυποψίαστων γάλλων πολιτών. Μία νύχτα που αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά για τις αποφάσεις τόσο της Ευρώπης όσο και άλλων δυτικών κρατών, απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο πανηγύρισε και ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού.

Αν και συγκλονιστική, η επίθεση δεν χαρακτηρίζεται και ως έκπληξη. Πάρα πολλά άτομα, τόσο από την Γαλλία, όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες που υπάρχουν και μάχονται εκεί κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Κοιτώντας στο πρόσφατο παρελθόν και την γνωστή επίθεση στο Charlie Hebdo, αποδεικνύεται πως υπάρχει ένα μόνιμος κίνδυνος ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Αν και οι καταγεγραμμένες εξελίξεις και ειδικά η μέθοδος με τον οποίο έγιναν οι πολλαπλές αιματηρές θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, προδίδουν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο από την πλευρά των δραστών, κάποιοι εξακολουθούν να διερωτώνται εάν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες μίας μικρής ανεξάρτητης ομάδας ή εάν οι δράστες πήραν οδηγίες ή βοήθεια από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Ισλαμικό Κράτος ή και από την Αλ Κάιντα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς και πριν ακόμη ξημερώσει η νέα ημέρα για την Γαλλία (και ολόκληρη την Ευρώπη), οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις και τελικά πεποίθηση για την πρωταγωνιστική εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στη νύχτα της φρίκης που βίωσε το Παρίσι. Και η πεποίθηση αυτή στηρίχθηκε ακόμη περισσότερο από την πρόσφατη ροή «προσφύγων» προς την Ευρώπη από τη Συρία και τις γνωματεύσεις (αλλά και πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών) ειδικών για ισχυρό κίνδυνο εισόδου σε ευρωπαϊκές χώρες από ομάδων τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με σαφείς πληροφορίες ήταν πάρα πολύ εύκολο να αναμιχθούν οι τζιχαντιστές με τους πρόσφυγες και να εισέλθουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη προκειμένου να εξαπολύσουν οργανωμένες επιθέσεις σε οποιαδήποτε χώρα και οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης. Εξάλλου, υπήρξαν και δημοσιεύματα (με φωτογραφικές αποδείξεις) στα οποία καταγράφονταν τζιχαντιστές να μπαίνουν στην Ευρώπη ή να δίνουν έως και συνεντεύξεις για τον πόλεμο που έδωσαν στην Συρία!

Σε χθεσινοβραδυνή του ομιλία προς το γαλλικό έθνος ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η χώρα κλείνει τα σύνορά της και πως η γαλλική κυβέρνηση δίνει άμεση προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών και στην καταγραφή όλων των στοιχείων που θα προκύψουν από τους επιτιθέμενους. Μάλιστα, η παύση λειτουργίας των μεταφορών αλλά και των συνόρων αποφασίσθηκε προκειμένου να προληφθεί τυχόν διαφυγή κάποιων δραστών και συνεργατών τους, ενώ ταυτόχρονα έχει ήδη ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα στις κατοικίες και στους χώρους όπου συνήθιζαν να κινούνται οι δράστες της τρομοκρατικής αυτής επίθεσης. Αξίζει να τονισθεί πως ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε επίσημα την κήρυξη της Γαλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι βέβαιο πως θα έχουν πολιτικές (και όχι μόνο) συνέπειες. Έγιναν πέντε μόλις ημέρες πριν τον απόπλου του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκωλ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κινηθεί προς τον Περσικό Κόλπο για να αναλάβει δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.
Η Γαλλία, εξάλλου, έχει ήδη αρχίσει την εκτέλεση αεροπορικών βομβαρδισμών κατά των τζιχαντιστών από τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Αφού οι γαλλικές αρχές είναι ήδη πεπεισμένες για την εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στο μακελειό του Παρισιού, θεωρείται απολύτως βέβαιο πως θα εντείνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή – συμμετοχή της στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, σε μία εποχή που το πεδίο μάχης (ιδιαίτερα στη Συρία) είναι πολύπλοκο και ασταθές όσον αφορά συμμαχίες που μοιάζουν περισσότερο με συγκυριακές λυκοφιλίες.

Από πολιτική άποψη, οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι μία υπενθύμιση των μακροχρόνιων εθνικών τριβών κατά της Γαλλίας. Εξάλλου, οι σημερινοί αριθμοί μεταναστών – προσφύγων που εισέρχονται σχετικά άνετα στην Γερμανία, τόσο από τα ανατολικά της σύνορα όσο και από το νότο, ασκούν ελάχιστη πίεση στην Γαλλία, αφού το ενδιαφέρον των μετακινούμενων αυτών πληθυσμών φαίνεται πως εστιάζεται κυρίως στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής από την πλευρά των «προσφύγων» είναι το χαμηλό προφίλ (που κατόρθωσε να διατηρήσει η Γαλλία σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της υποδοχής προσφύγων) στις προσπάθειες που έγιναν ώστε να ανακοπεί η ροή των μεταναστών. Μάλιστα, αν και η Γαλλία ήταν παρούσα σε όλες τις ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής για το συγκεκριμένο θέμα, δεν δίστασε να υποστηρίξει την άποψη της Γερμανίας για την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Παρά την μέχρι τώρα στάση της Γαλλίας, το γεγονός της πολυμέτωπης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, αναμένεται να ενισχύσει την άποψη πολιτικών ομάδων (σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες) που απαιτούν την παύση της ροής των μεταναστών και το κλείσιμο των συνόρων σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, αλλά και σε πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Θεωρείται απολύτως βέβαιο πως η αιματηρή αυτή εξέλιξη και εν γένει ο απόηχος αυτών των επιθέσεων, θα ενδυναμώσει πολιτικά την Marine Le Pen αλλά και πολιτικά κόμματα και ομάδας της ακροδεξιάς. Μία τέτοια άνοδο της δημοτικότητάς της, εξάλλου, είχε γνωρίσει η Le Pen όταν επέλεξε να διατηρήσει χαμηλό προφίλ μετά τα γεγονότα στο Charlie Hebdo τον Ιανουάριο και είδε το κόμμα της να αυξάνει σημαντικά την δημοτικότητά του εξαιτίας του πολύχρονου μηνύματος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, ο κ. Ολάντ είδε μία στιγμιαία άνοδο στην δική του δημοτικότητα, η οποία όμως δεν κράτησε πολύ εξαιτίας της χαλαρής αντίδρασής του. Μία ανάλογη τάση δεν αναμένεται τώρα, επειδή οι πολίτες εύλογα θα αναρωτιούνται κατά πόσο λειτούργησαν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που εγκρίθηκαν φέτος από την γαλλική κυβέρνηση…

Οι αποφάσεις της επόμενης ημέρας (δηλαδή στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας που συγκάλεσε ο κ. Ολάντ, ακυρώνοντας μάλιστα το ταξίδι του στην Τουρκία για τη συνάντηση των G20), αναμένεται να κρίνουν την στάση της Γαλλίας απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, όπου αρχίζουν να συγκεντρώνονται πολλές δυνάμεις, που υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα, στο ιδιότυπο έως αντιφατικό μωσαϊκό των αντιμαχόμενων πλευρών επί του Συριακού εδάφους.

Ενδεχομένως, τόσο ο κ. Ολάντ, όσο και οι ηγέτες άλλων δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα (ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε κλειστή συνάντηση στον Λευκό Οίκο πως «αφού χτύπησαν τους φίλους μας Γάλλους είναι σαν να χτύπησαν εμάς») θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά περισσότερα από όσα θα ήθελαν για τα τεκταινόμενα στη Συρία και το Ιράκ. Και ενδεχομένως θα πρέπει να ασχοληθούν με το «φαινόμενο» Ερντογάν, ο οποίος αποτελεί τον πλέον σταθερό σύμμαχο του Ισλαμικού Κράτους (υπάρχουν τόσες αποδείξεις για την εγκληματική εμπλοκή της Τουρκίας στα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, που δεν θα έπρεπε καν να γίνει κάποιο διεθνές δικαστήριο για να αποφασισθεί η τύχη του «σουλτάνου», αλλά θα έπρεπε να ανακοινωθεί άμεσα η διεθνής επικήρυξή του και να ληφθούν (επιτέλους) μέτρα οικονομικής και πολιτικής απομόνωσης της «χώρας τρομοκράτη» του σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν. Όμως, τα πολυεπίπεδα μυστικά παιχνίδια δυτικών χωρών ζυγίζουν τα ό,ποια συμφέροντα και απαλλάσσουν τον ημιπαράφρονα (κατά δήλωση αμερικανών διπλωματών) πρόεδρο της Τουρκίας από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Και ακουμε απο μερικους δημοσιογραφους και "ανθρωπιστικα παρασιτα" οτι υπαρχει μετα απο αυτο ο φοβος για ανοδο της ξενοφοβιας στην Ελλαδα!!!
  Λες και ο Ελληνας αλλα και ο καθε υγειως σκεπτομενος ανθρωπος ειναι υποχρεωμενος να τρωει στην μαπα το καθε απλυτο τριτοκοσμικο σκουπιδι που μπαινει παρανομα μεσα στην χωρα.
  Οταν θα ξεσηκωθουν ολοι αυτοι και αρχισουν και κοβουν λαιμους νομιζετε οτι θα σταματησουν να ρωτησουν τον καθενα απο εσας αν ειστε ανθρωπιστικα κοροιδα και θα πανε παρακατω, δεν το πιστευω.
  Και καλα η Γαλλια και η Γερμανια και η Αγγλια και οπου αλλου γινονται αυτα εχουν και ενα κρατος που λειτουργει και ανταποκρινεται αμεσα στα συμβαντα. Το δικο μας κρατος μπαχαλο πως θα επιβαλει ταξη και ελεγχο την στιγμη που δεν μπορει να σταματησει δεκα ατομα που τα σπανε. Και με ποιους, με τους ωχαδελφιστες ανθρωπιστες του φραπε.
  Να προσευχεστε να μην γινει κατι γιατι καυμενοι μου ειστε χαμενοι και καμενοι απο χερι.
  Μπορει η βλακεια που δερνει τον Ελληνα να ειναι σαν την Λερναια Υδρα, εναν κοβεις δυο φυτρωνουν αλλα δεν θα συμβει το ιδιο οταν πεσει ισλαμιστικο λεπιδι.
  Ξυπνατε γιατι ειναι ηδη αργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. !!!!!!!!!!!!!!
   "απο τακτικο στρατο λιγα θα παθετε αλλα απο το ρεμπελο θα υποφερετε..."Αγ. Κοσμας ο Αιτωλος
   Ανατωτηθειτε ποιοι ειναι ρεμπελοι σημερα, αναρχικοι και τζιχαντιστες. Οι πρωτοι μισουν τη χωρα και θελουν να τη ρημαξουν οπως δηλωσε ο Ρωμανος απο τη φυλακη και οι δευτεροι μισουν οτιδηποτε Χριστιανικο και θελουν να το εξολοθρευσουν. Ακομα και τη βοηθεια του Ερυθρου Σταυρου τη πετανε γιατι εχει απ εξω τον κοκκινο σταυρο.....
   Ο Θεος να μας ελεησει γιατι σαν εθνος κανουμε οτιδηποτε για να καταστραφουμε.

   Διαγραφή
 2. Ένα ακόμη λάθος των Γάλλων και Γερμανών στην ΕΕ .Σκέφτηκαν ξανά οικονομικά και τώρα έγινε το δεύτερο μακελειό .200 άτομα έχασαν την ζωή τους και η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και ασχολείται τι νέα μέτρα λιτότητας θα επιβάλει ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας στον νότο. Αυτή την στιγμή η τρομοκρατία χτυπιέται με χρήμα ευρώ προς την Τουρκία για τους κρατήσει μακριά από την Ευρώπη. Θυμάστε προ ημερών τις δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα για το προσφυγικό? Το διαχώρισαν από την οικονομική κρίση και έστειλαν εδώ τους ανθρώπους τους για να ρημάξουν όλους τους Έλληνες.Μπροστά στο χρήμα δεν τους ενδιαφέρει η ζωή των ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κανεις δεν σκεφτεται πως προειλθαν οι τζιχαντιστες, ποιοι τους εκπαιδευουν, ποιοι τους ενισχυουν οικονομικα. Μολις κατεβηκαν κατω οι Ρωσοι για βοηθεια στον Ασσαντ, απο πισω και οι Αμερικανοι να βοηθησουν τους Τουρκους ως αντιπαλο δεος και παρουσια στην περιοχη.....Σιγα σιγα θα πυκνωνουν οι διενεξεις, θα μπαινουν ολο και περισσοτερες χωρες στον πολεμο μεχρι να ξεσπασει το μεγαλο μπαμ του ΓΠΠ που οπως εχει προφητευθει θα ξεκινησει απο Συρια....
  "99 φορες με τον πολεμο και μια με την πενα" Αγ. Κοσμας ο Αιτωλος, αρα οσες διασκεψεις και νομπελ μοιραστουν για την ειρηνη, ειρηνη δεν προβλεπεται. Ας προσευχηθουμε με το οπλο της Ορθοδοξης προσευχης τους εθνους μας γιατι κατα πως φαινεται αλλο οπλο δεν διαθετουμε ετσι που καταντησαμε, ας προσευχηθουμε να λυπηθει ο Θεος τα παιδια μας......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενα περιεργο πραγμα!

  Οταν καταρριπτονται ρωσικα πολιτικα αεροπλανα με εκατονταδες θυματα δεν συγκινειται κανεις!

  Τωρα συγκινειται ολοκληρη η υφηλιος! Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!

  Οσο για τον "εθνοπατερα" Ολαντ, αυτο που ηθελε το πετυχε!

  Βρηκε την "αφορμη" για περαιτερω συρρικνωση ατομικης ελευθεριας μεσω περισσοτερης

  αστυνομευσης ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της κοινωνιας και για πιο ενεργη συμμετοχη γαλλων στρατιωτων στη

  Συρια για γεωπολιτικα συμφεροντα!

  Το ιδιο σεναριο με τις επιθεσεις της 11ης Σεπτεμβριου πριν 14 χρονια!

  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν το βράδυ των επιθέσεων. Στη Μεσαιωνική Ευρώπη που εγκατέστησαν οι "φωτισμένοι" Γαλλο-Γερμανοί η ελευθερία τσακίστηκε.

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]