Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι υποσχέσεις και οι φόβοι του Τσίπρα

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι η χώρα σας δεν σώζεται με τίποτα; Ηταν το ερώτημα του Αμερικανού συναδέλφου, ύστερα από μισής ώρας συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας, όπου ήταν έκδηλη η χαρά του για τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τον παρακολούθησε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με νέες ιδέες και με όρεξη για δουλειά.

Από μακριά (και από ψηλά ίσως) τα πάντα είναι πολύ όμορφα. Αλλά όταν ερευνά κάποιος από κοντά ή όταν βρίσκεται μέσα σε καταστάσεις και κοντά σε πρόσωπα, αντιλαμβάνεται την κατάσταση διαφορετικά. Βεβαίως και είναι νέος ηλικιακά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και αναμενόμενο είναι να έχει φρέσκιες ιδέες. Το δεύτερο, λοιπόν, ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Μπορεί να τις υλοποιήσει;

Σε ό,τι αφορά την πρώτη απορία του Αμερικανού συναδέλφου, η απάντηση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια άλλη έκπληξη μας ετοιμάζουν οι δανειστές. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση εξελίσσεται εκρηκτική και σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα, η χώρα θα ξαναβρεθεί στη γωνία και σε πολύ πιο δεινή θέση. Διότι η πολυπόθητη επανεκκίνηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει με ένα ακριβό νόμισμα όπως είναι το ευρώ...

Από την άλλη, με τη δικαιολογία του Προσφυγικού, που όντως είναι πρόβλημα, αλλά το δημιουργεί η Τουρκία, όχι η Ελλάδα, η κερκόπορτα του Αιγαίου μπορεί να ανοίξει για την Άγκυρα. Σε κίνδυνο βρίσκεται και η Κύπρος, η οποία με το νέο σχέδιο «διευθέτησης» θα μπορούσε να τεθεί υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αντιστάσεις στην Αθήνα δεν είναι ισχυρές πια... Και όποιοι δεν αναλύουν επιδερμικά την πολιτική και οικονομική κατάσταση, το διακρίνουν διά γυμνού οφθαλμού. Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε σε όλους τους συνομιλητές του στη Νέα Υόρκη την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε για να εξέλθει η χώρα από την κρίση. Και αυτό επειδή φοβάται και αυτά που έρχονται στο διπλωματικό πεδίο.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές, για να κρύψουν τα λάθη τους στο Προσφυγικό, στα θέματα οικονομίας και άλλα ζητήματα, θα μπορούσαν να θυσιάσουν ξανά την Ελλάδα. Άλλωστε, είναι η πιο εύκολη «επιλογή» τους...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΙΓΝΑΝΤΙΟΥ
    ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ",
    ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΖΗΛΗ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να προβληματιστείς αν διαβάζεις διαφορετικές τοποθετήσεις. Αν διαβάζεις μονομερείς προσεγγίσεις και αναλύσεις τότε δεν προβληματίζεσαι. Δεν έχεις αντίπαλα επιχειρήματα, δεν προσπαθείς να "ακούσεις" την άλλη πλευρά και, στο τέλος, δεν δημιουργείς την δική σου άποψη, αλλά παπαγαλίζεις τις απόψεις άλλων. Σκοπός μας δεν είναι να συζητάμε μονότονα συμφωνώντας όλοι μεταξύ μας, αλλά να γνωρίζουμε και άλλες απόψεις για να μπορέσουμε να έχουμε σφαιρική - πολύπλευρη ενημέρωση. Και ξέρεις για ποιόν λόγο χρειάζεται ο πλουραλισμός; Για να καταστούμε ικανοί να "γεννήσουμε" -επιτέλους- την δική μας άποψη - θέση για να μπορέσουμε στη συνέχεια να "ζυμώσουμε" και να δημιουργήσουμε μαζί αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος. Να με συγχωρείς που δεν θέλω να συμμετέχω σε μονόπλευρη προπαγάνδα της μίας ή της άλλης πλευράς, και γίνομαι υπέρμαχος του πλουραλισμού στην άποψη. Προτιμώ να είμαι ανεξάρτητος σκεπτόμενος παρά χειραγωγούμενος συρόμενος

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνε θα συμφωνήσω με τον φιλο .
      Οι αμπελοφιλοσοφιες του καθε Ιγναντιου ειναι για προβληματισμό όσων παρακολουθούν με προσοχη τον αυτιΑ και λοιπα αλλα ανθρωπαρια της τηλεόρασης .
      Εδω , οπως θα γνωρίζεις ασφαλώς ασφαλώς διαβάζουν όσοι γνωρίζουν απο χρονια οτι ο έκαστος τσιπρας ειναι ενα απλό πιόνι και τίποτα άλλο . Γνωρίζουν οτι ολα ειναι θέατρο την ώρα που γίνεται χαλασμος παντου γυρω μας , αλλα και ζωη μας καταστρέφετε τάχιστα .
      Τωρα εαν ο κ.Ιγναντιου βρίσκει ενδιαφέρον που ο αμερικανός νομίζει οτι ειναι νέος και ωραίος ....πρόβλημα του .
      Και ανυσηχει κιόλας ο κ. αρθρογράφος εαν θα μπορέσει να υλοποίηση της απατριδες ιδέες του ο κλόουν Αεργος χαζό χαρούμενος νεαρός των στοών και συνομοσιών γέννημα .
      Τι να διαβάσουμε ;
      Λες και το άνεργο ειναι ο πρωθυπουργός και παίρνει μαλιστα και αποφάσεις !
      Έλεος με τους πλουραλισμούς και τετοια αλλα ....
      Διαφωνώ διοτι οτι διάβασα , δεν εχει ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα .
      Φιλικά .

      Διαγραφή
  2. Με την συνθηκολόγηση της αριστεράς με την ΕΕ για το προσφυγικό ,η Τουρκία αναβαθμίζετε ,η χώρα μας υποβαθμίζετε και οι Έλληνες γίνονται φτωχότεροι . Οι Τουρκία κέρδισε πάλι. Οι επισκέψεις των Μέρκελ Ολάντ αποδεικνύει την σημασία που δείχνουν στην Τουρκία οι σύμμαχοι .Για πολλοστή φορά οι δήθεν σύμμαχοι μας πουλάνε στα συμφέροντα .Γιατί ? Επειδή δεν έχουμε πολιτικούς . Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι ψηφίζει κατά συνείδηση ,αλλά οι σύμμαχοί μας το αγνοούν.ήθελαν να λύσουν το προσφυγικό και διέλυσαν τον νότο για να δεχθεί τους πρόσφυγες .Μας έχουν κάνει όλους οικονομολόγους για να περάσουν αυτά που θέλουν .Μετά από τα 20 χρόνια θα μάθουμε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]