Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τζιχαντιστές εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Παρασκευή τη βάση μιας ομάδας «μετριοπαθών» τζιχαντιστών που είχε εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τη βάση της αποκαλούμενης Μεραρχίας 13 (Division 13) του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), κοντά στο χωριό Καν Σεικούν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των τζιχαντιστών και προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Με ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η ένοπλη συμμορία τζιχαντιστών του FSA επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς, αναφέροντας πως η βάση [που ήταν το αρχηγείο τους] καταστράφηκε ολοσχερώς και πως από την επίθεση αρκετοί σκοτώθηκαν.

Τις προηγούμενες ημέρες η Division 13 αναρτούσε βίντεο στο YouTube που υπερηφανευόταν για τα πλήγματα που είχε καταφέρει ενάντια στον στρατό της Συρίας, στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει με τη ρωσική υποστήριξη. Σε ένα από τα βίντεο έδειχναν να καταστρέφουν συριακά τανκς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μείζονα κλιμάκωση των πληγμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου.

Συναντήσεις Ρώσων και Αμερικανών μέσα στο Σαββατοκύριακο με θέμα τη Συρία

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να πραγματοποιήσει νέο γύρο συζητήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο με στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων στη Συρία, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να αποφύγουν πιθανή σύγκρουση στις εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποιούν.

«Το υπουργείο Άμυνας παρέλαβε επίσημη απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την πρόταση του Αμερικανικού υπουργείου για την διασφάλιση των αεροπορικών επιχειρήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

«Οι επικεφαλής του Πενταγώνου εξετάζουν την ρωσική απάντηση και συζητήσεις πιθανώς να πραγματοποιηθούν αμέσως μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε.

Τι κάνει το ΝΑΤΟ στη Συρία;

Τι κάνει το ΝΑΤΟ στη Συρια; Tίποτα! Η απάντηση προκύπτει εύκολα .

Όπως δηλώνει ο δημοσιογράφος Artem Aslanyan, “οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ κατακρίνουν κυρίως το καθεστώς του Ασαντ και τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία. Αυτό είναι όλο”.

Η συμμαχία υστερεί μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Συρία. Τα μέλη του δεν ήρθαν σε συμφωνία κατα τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Σεπτέμβριο του 2014. Απο τότε, ο μακροχρόνιος εμφύλιος πόλεμος και οι δραστηριότητες του Ισλαμικού κράτους πήραν διαστάσεις.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά απο τότε.“ Όταν έρχεται στη Συρία, το ΝΑΤΟ περιορίζεται μόνο στο να ελέγχει τις αποστολές και προτιμά να βασίζεται στη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει το καθεστώτος της Συρίας και το Ισλαμικό κράτος” επισημαίνει ο Aslanyan.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες χώρες παίρνουν μέρος στην αμερικανική συμμαχία για να βοηθήσουν στην καταστροφή του ISIL, αν και τα επιτεύγματά της είναι μέτρια.

Για αυτό, το ΝΑΤΟ “δεν είναι πρόθυμο να λάβει την ευθύνη για μια ανοιχτή παρέμβαση στη Συρία όπως συνέβη στην Λιβυη το 2011”, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Θα μπορούσε κανείς να ελπίζει ότι η παρούσα δεινή κατάσταση της Λιβύης λειτουργεί ως μια προειδοποίηση ενάντια σε παρομοιες ενέργειες και σε άλλα έθνη.

Πηγές Tribune και OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]