Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: H πρώτη σύγκρουση ρώσων στρατιωτών με τζιχαντιστές έγινε...

Ρώσοι πεζοναύτες πολέμησαν νικηφόρα κατά του ISIS αμυνόμενοι αεροπορική βάση στο Χαλέπι

Πριν από το ξημέρωμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου ρώσοι πεζοναύτες πήραν για πρώτη φορά μέρος σε μάχη στη Συρία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DEBKAfile που προέρχονται από την Τσαχάλ και τις μυστικές υπηρεσίες.Η ρωσική ναυτική ταξιαρχία 810 αγωνίστηκε στο πλευρό του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ σε μια επίθεση κατά των δυνάμεων της ISIS στην αεροπορική βάση Kweiris, ανατολικά του Χαλεπίου.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου την 21η Σεπτεμβρίου – μόλις τρεις μέρες πριν – ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία βρίσκονται μόνο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν θα εμπλακούν στη μάχη στο πλευρό του συριακού στρατού, της Χεζμπολάχ ή και των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις της ISIS που αποτελούν τον πολιορκητικό κλοιό της αεροπορικής βάσης κυριαρχούνται από τους Τσετσένους μαχητές υπό τις διαταγές του Αμπού Ομάρ αλ-Shishani, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια.Ο 27χρονος αλ-Shishani κατάγεται από τον τσετσενικό θύλακα του Pankisi στη Γεωργία και όπως και πολλοί άλλοι εντάχθηκε στην ISIS το 2012.

Ωστόσο, η αντιπαράθεση με τους τσετσένους μαχητές δεν ήταν ο μόνος λόγος που η αεροπορική αυτή βάση αποτέλεσε προτεραιότητα για τους ρώσους και πρωταρχική αποστολή.Όπως το ίδιο μέσο είχε αναφέρει και στις 11 Σεπτέμβρη η πρώτη ρωσική αποστολή στη Συρία θα ήταν να σπάσει η πολιορκία των «ανταρτών» στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.Ως πρώτο βήμα οι Ρώσοι οφείλουν να παρεμποδίσουν να διακοπεί ο αυτοκινητόδρομος 5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό, και να τον κρατήσουν ανοιχτό για να καταφθάνουν οι ενισχύσεις του συριακού στρατού και οι προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού στην πόλη.

Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην ISIS λίγο μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησης του Allen δείχνει ότι ο Πούτιν δεν είναι σε αναμονή για συνεργασία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών.Είναι επίσης η πρώτη φορά που μια παγκόσμια δύναμη όπως η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πάει στη μάχη στο πλευρό μιας οργάνωσης όπως η Χεζμπολλάχ.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]