Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ISIS έτοιμος να χτυπήσει την Βρετανία

  • Μία δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε το σχέδιο
  • Έδωσαν διαταγή για "χτύπημα" το Σάββατο
Πέντε τζιχαντιστές βρίσκονται στη Βρετανία και ετοιμάζουν χτύπημα κατά τις εκδηλώσεις για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Νέες πληροφορίες φέρνει στο φως το Sky News, δημοσιογράφοι του οποίου προσποιήθηκαν επί μήνες τους οπαδούς του ISIS, στο διαδίκτυο, και έλαβαν οδηγίες για το μεγάλο χτύπημα.

Τις πληροφορίες για χτύπημα που ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές το Σάββατο, κατά τους εορτασμούς για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου θα παρευρεθεί και η Βασίλισσα Ελισάβετ, έδωσαν στην Αντιτρομοκρατική δύο δημοσιογράφοι του Sky News.

Είχαν δημιουργήσει πλαστά προφίλ στο διαδίκτυο, παριστάνοντας φανατικούς οπαδούς του ISIS για τέσσερις μήνες. Τους προσέγγισαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου και μέσα από σειρά συζητήσεων, τους αποκάλυψαν τον νέο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

«Από την αρχή μας κατέστη σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει τα μέλη της να επιτεθούν στην Βρετανία και όχι να ταξιδέψουν στο λεγόμενο κράτος τους. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια εντελώς καινούρια τακτική του Iσλαμικού Χαλιφάτου. Αρχικά καλούσαν τους εθελοντές να τους συναντήσουν στη Συρία. Μας έστειλαν λεπτομερείς οδηγούς, προέτρεψαν τους ψεύτικους χαρακτήρες μας να σχηματίσουν συμμορίες για να δημιουργηθεί στο μέλλον το Βρετανικό Ισλαμικό Κράτος», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι.

Τους έδωσαν οδηγίες πώς να κατασκευάζουν βόμβες, ενώ για να βεβαιωθούν για την αυθεντικότητα των χαρακτήρων τους, τους ζήτησαν αποδείξεις από την αγορά των υλικών που θα χρησιμοποιούσαν.

Τους δημοσιογράφους θορύβησε η διαταγή που έλαβαν πριν από λίγες μέρες για βομβιστική επίθεση κατά τις εκδηλώσεις του Σαββάτου. Στην καταγγελία τους προς την Αντιτρομοκρατία αναφέρθηκαν σε πέντε Τζιχαντιστές που έχουν σταλεί στο Λονδίνο και πήραν την ίδια οδηγία, με τη σαφή διευκρίνιση ότι έπρεπε όλοι να δράσουν μόνοι.

Τις πληροφορίες για τους πέντε επιβεβαίωσε και ένα μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Sky News, όλες οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι δύο δημοσιογράφοι, έχουν δοθεί στην Αστυνομία.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]