Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα κουράγιο… Τελικά ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα;

Της Έλλης Αυξεντίου

Σαν τραγούδι λυπητερό ηχεί το φετινό καλοκαίρι. Νεότερη τραγωδία δίχως τέλος. Δίχως απο μηχανής Θεό. Δημοψήφισμα, εθνικός διχασμός, φτώχεια (άνοδος), ανεργία, εξαθλίωση, διαμάχες, εσωτερικός και εξωτερικός πόλεμος… Capital controls, ουρές και λιποθυμίες στα ATM, κι όλα αυτά για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη, ή για ένα Γιάνη που το έσκασε….

Η Ελλάδα καταχωρήθηκε ως η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα με ληξιπρόθεσμη οφειλή… Κι ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και οι Γερμανοί ξανάρθανε, χωρίς να δίνουμε γροθιά σαν κάποτε, παρά μόνο γροθιά στους εαυτούς μας με τις εσωτερικές μας αναταράξεις και με τις προσωπικές μας φιλοδοξίες.

Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ υποστηρίκτρια του Αλέξη Τσίπρα, όμως προσπαθώ να είμαι δίκαιη απέναντι του και να υποστηρίζω τον κύριο Τσίπρα ως πρωθυπουργό (πρώην πια) της χώρας μου, ως εκπρόσωπο μου. Ένοιωσα και είδα πως ο τέως πρωθυπουργός μας, λιθοβολήθηκε από παντού. Τα λάθη και οι μαθητές του τον σταύρωσαν και μαζί μ’ αυτόν κι εμάς.

Πολλοί βλέπουν την παραίτηση του ως μια λύση προς την κρίση. Ομολογώ πως προσωπικά δε βλέπω καμία λύση. Μόνο φοβάμαι κι αναρωτιέμαι για το αύριο ποιο θα είναι.

Ψάχνω να πιαστώ έστω από ένα κλαρί ελπίδας αλλά δεν το βρίσκω. Τελικά ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα, που καθημερινά βουλιάζει ολοένα και πιο πολύ; Ποιον θα εμπιστευτεί ο κόσμος; Πόσο επιζήμιες θα αποδειχτούν οι επερχόμενες εκλογές; Και ποιες θα είναι οι συνέπειες όλης αυτής της καθυστέρησης που μοναχοί μας προκαλούμε; Από μόνοι μας τελικά δε μπήκαμε σε αδιέξοδο; Πότε θα πάψουμε επιτέλους να κυνηγάμε το προσωπικό μας όφελος; Το κοινό όφελος θα το κυνηγήσει κανείς; Έστω το σκέφτεται κανείς;

Ο Eric Bentley κάποτε έγραψε προφητικά πως το πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι πρόβλημα συνείδησης. Υποφέρουμε για αιτίες αόριστες. Μέσα σε αόρατα δίχτυα. Ζούμε το μαζικό βασανισμό. Ζούμε σε μια τραγική εποχή και ωστόσο αδυνατούμε να εκφραστούμε. Μόνη μας τέχνη ο αυτό–οίκτος. Η μοιρολατρία μας, μας προσδίδει μια επίφαση στωικότητας, που όμως δεν είναι γνήσιος στωικισμός.

Ελλάδα κουράγιο. Κάνε κουράγιο μάνα. Το έχεις ανάγκη για να τραβήξεις μπροστά. Για να επιβιώσεις, όπως επιβίωσες ξανά και ξανά. Το κουράγιο αυτό δε σου απολείπει ποτέ. Το ξαναβρίσκεις πάντα μέσα σου. Κάθε φορά που το χρειάζεσαι κι όπως εσύ, έτσι κι εμείς…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]