Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουγγαρία: Ταπεινωτικά τα ποσά των κονδυλίων για τη μετανάστευση

Χρειάζονται πολλά περισσότερα από 8.000.000 ευρώ που προτίθεται να δώσει η ΕΕ στη χώρα, λέει η κυβέρνηση: «Αν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, θα γίνουμε σωσίβια λέμβος που βυθίζεται υπό το βάρος εκείνων που αρπάζονται απ΄αυτήν».

Η Ουγγαρία θέλει περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια και διάφορα άλλα μέτρα για την Ουγγαρία. Ωστόσο, ο Γιάνος Λαζάρ, ο αρχηγός του επιτελείου του Όρμπαν, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Magyar Hirlap πως χρειάζονται περισσότερα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη», φέρεται να δήλωσε σε μια συνέντευξη ο Λαζάρ.

«Αν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, θα γίνουμε σωσίβια λέμβος που βυθίζεται υπό το βάρος εκείνων που αρπάζονται απ΄αυτήν», είπε ο Λαζάρ αναφερόμενος προφανώς στους θανάτους εκατοντάδων μεταναστών στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη επιβαίνοντας σε υπερφορτωμένα σκάφη που διασχίζουν τη Μεσόγειο.

Η Ουγγαρία είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γειτνίασή της με τη Σερβία και την Ουκρανία, που δεν είναι μέλη της ΕΕ, την καθιστούν ελκυστική για τους μετανάστες. Κατέγραψε περισσότερες από 100.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι τώρα φέτος σε σύγκριση με 43.000 ολόκληρο το 2014.

Μόνο χθες, Δευτέρα, η αστυνομία κατέγραψε 2.093 μετανάστες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα φέτος. Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.

Ήδη οι αρχές ετοιμάζουν τείχος προκειμένου να αναχαιτίσουν τις μεταναστευτικές ροές. Ο Στρατός της Ουγγαρίας ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου την κατασκευή ενός σιδερένιου φράχτη, μήκους 175 χλμ και ύψους τεσσάρων μέτρων, στα σύνορα με τη Σερβία, ο οποίος προγραμματίζεται να τοποθετηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Από τη Σερβία στην Ουγγαρία πάνω από 2.000 πρόσφυγες

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες πέρασαν, τη Δευτέρα, από τη Σερβία στην Ουγγαρία, η οποία είναι χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συνολικά 2093 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ουγγαρία τη Δευτέρα, αριθμός – ρεκόρ ατόμων που, σε μία μέρα, πέρασαν τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ουγγρικής αστυνομίας, όπως μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου Β-92.

Αρκετοί από αυτούς είχαν εμποδιστεί την περασμένη εβδομάδα, από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, να διέλθουν την ουδέτερη ζώνη Ειδομένης – Γευγελής.

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ είχαν σχηματίσει έναν κλοιό στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ και χρησιμοποίησαν ακόμη και σπρέι χημικών για να τους απωθήσουν.

Όμως μετά τη γενική κατακραυγή από διεθνείς οργανισμούς και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές της ΠΓΔΜ «χαλάρωσαν» τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα και οι πρόσφυγες εισέρχονται πλέον στη Γευγελή, απ” όπου αναχωρούν με τρένα και λεωφορεία προς τη Σερβία.

Από εκεί, οι περισσότεροι από αυτούς κατευθύνονται στα σύνορα με την Ουγγαρία, η οποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό γι” αυτούς, καθώς ανήκει στη ζώνη του Σένγκεν και μπορούν εύκολα να φθάσουν σε κάποια χώρα της Κεντρικής, Βόρειας ή Δυτικής Ευρώπης, που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]