Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν εκτελεί αμάχους

Παγκόσμια φρίκη από τον τουρκικό βομβαρδισμό με θύματα Κούρδους αμάχους

Παγκόσμια φρίκη έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός κουρδικού χωριού στο βόρειο Ιράκ από την Τουρκία, με θύματα δεκάδες χωρικούς. Η αεροπορική επιδρομή έγινε στις 04.00 το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνταν αμέριμνοι στα σπίτια τους.

Πρώτη αντίδραση είχαμε από τον Πρόεδρο του ιρακινού αυτόνομου Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος αν και φιλικός με τους Τούρκους όλο αυτό το διάστημα (κάνει και δουλειές μαζί τους με το κουρδικό πετρέλαιο και όχι μόνο), καταδίκασε τον τουρκικό βομβαρδισμό, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους και να τραυματιστούν δεκάδες άμαχοι και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) να επιστρέψουν στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η προεδρία του ιρακινού Κουρδιστάν εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων (λες και το κουρδικό χωριό που χτυπήθηκε δεν ανήκει στην επικράτειά της) και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Να πούμε εδώ, για να έχει εικόνα ο αναγνώστης μας, ότι το ιρακινό Κουρδιστάν υπό την προεδρία του Μπαρζανί δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους πόθους των Κούρδων πατριωτών για εθνική ανεξαρτησία όλου του Κουρδιστάν. Ο Μπαρζανί, προερχόμενος από τις παλιές κουρδικές οικογένειες των φεουδαρχών του Κουρδιστάν, είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί περισσότερο «δεξιά». Κάνει τις δουλίτσες του, έχει φτιάξει το βιλαέτι του, θέλει την ησυχία του -που του τη χάλασε το Ισλαμικό Κράτος-, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τους Τούρκους, «θυμώνει» με το PKK που θέλει ελεύθερο όλο το Κουρδιστάν.

Τέτοιους πολιτικούς, της «μικρής πλην τίμιας χώρας», είχαμε πολλούς και στον τόπο μας. Δεν μας είναι άγνωστες φυσιογνωμίες σαν του Μπαρζανί και από τη δική μας πολιτική ιστορία. Για αυτό και στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του, ενώ «καταδικάζει τις τελευταίες επιθέσεις που είχαν θύματα Κούρδους πολίτες και καλεί την Τουρκία να μην βομβαρδίσει πολίτες ξανά», στη συνέχεια καλεί το PKK «να μην εξαπολύει επιθέσεις στην Τουρκία από τα κουρδικά εδάφη, επειδή βάζει τους πολίτες στη ζώνη του πυρός».

Λες και το PKK ευθύνεται που οι εγκληματίες και συνάμα πανηλίθιοι Τούρκοι πήγαν και βομβάρδισαν σπίτια. Λες και χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αφορμή η Τουρκία για να σφάξει αμάχους. Λες και η Τουρκία δεν το έχει ξανακάνει ποτέ…

Η Τουρκία «καυχιέται» ότι σκότωσε εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες

Περίπου 260 κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας από τις επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον βάσεων των ανταρτών, μετέδωσε το Σάββατο το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρακτορείο, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχουν επαληθευθεί από άλλη πηγή, ούτε φωτογραφίες σχετικές έχουμε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαίωσε πως ο αδελφός του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, είναι μεταξύ των τραυματιών. Ο Νουρετίν Ντεμιρτάς έχει στρατευθεί στις τάξεις των κόυρδων ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του βόρειου Ιράκ και η ισλαμοσυντηρητική τουρκική εξουσία προβάλλει το γεγονός αυτό ως επιπλέον ένδειξη της «συμπαιγνείας» μεταξύ του PKK και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» θέτοντας ταυτοχρόνως ως στόχους το PKK και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Όμως οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στους κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος και αυτές την πρώτη ημέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τούρκοι «φαντάζονται» μεγάλες κουρδικές απώλειες ώστε να «σπάσουν» το ηθικό των Κούρδων πατριωτών μέσα στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η Τουρκία σκότωσε τόσους αντάρτες του PKK. Αλλά ακόμα κι αν σκότωσε τόσους, υπενθυμίζουμε ότι το PKK πολεμά εδώ και ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος. Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος σε αγαστή συνεργασία για τη νίκη του χαλιφάτου. Αλήθεια, η Δύση, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη γιατί ένοχα σιωπούν;

Δείτε το βίντεο από το σημείο του βομβαρδισμού:



Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τωρα μπορει να σιωπουν οι αλητηριοι "συμμαχοι" ,αλλα ολα αυτα θα γυρισουν μπουμερανγκ κατα

    της τουρκιας!

    Ανοιγουν μετωπο τοσο με Συρια οσο και με Ιραν αλλα αναμενονται και αντιδρασεις στο εσωτερικο

    της!

    Σκοτωνουν αμαχους και περνιονται για "ηρωες"!!

    Πεφτουν και οι μασκες σχετικα με το ποιος βρισκεται πισω απο τους τζιχαντιστες!

    Ολες αυτες οι πληροφοριες "συλλεγονται"!!

    Και την καταλληλη στιγμη θα αξιοποιηθουν.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]