Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στην Τουρκία

Οι επιλογές του "σουλτάνου" Ερντογάν, βυθίζουν την Τουρκία στο χάος. Τόσο οικονομικά (η τουρκική λίρα καταποντίζεται και ξένες επιχειρήσεις ρευστοποιούν για να φύγουν από την χώρα) όσο και εθνικά (μαίνονται κανονικές μάχες μέσα στις πόλεις μεταξύ των ένοπλων Κούρδων και του τουρκικού στρατού - στρατοχωροφυλακής) η Τουρκία μπαίνει σε μία κατάσταση από την οποία δεν θα επιστρέψει ποτέ με την πρότερη κρατική και πολιτική της υπόσταση - μορφή.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα πως πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη!
Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή που είναι ιδιαίτερα τουριστική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ένοπλοι ήταν δύο, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σε μία άλλη περίπτωση, οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στο Σιίρτ της Τουρκίας, σύμφωνα με το Euronews. Η βόμβα έπληξε στρατιωτικό όχημα.
Η επαρχία Σιίρτ βρίσκεται νοτιοανατολικά της χώρας και είναι μία περιοχή στην οποία οι Άραβες και οι Κούρδοι αποτελούν πλειοψηφία.
Αυτό το ισχυρότατο κτύπημα του ΡΚΚ το όποιο κατέληξε σε νέα σφαγή Τούρκων στρατιωτών έχει σκορπίσει τον τρόμο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι Τούρκοι στρατιώτες αποτελούσε μέρος κομβόι στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων και από την επίθεση τραυματίστηκε ακόμη αδιευκρίνιστος αριθμός Τούρκων στρατιωτών.
Η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει τα επαρχιακά διαμερίσματα Şirvan και Pervari στην επαρχία της Σίιρτ και η βόμβα πυροδοτήθηκε από απόσταση.

Στο μεταξύ και όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας διαμορφώνεται με την σύμπραξη των Κούρδων Τουρκίας και Συρίας, μαζί με το Ιράν, για την άμεση και έμπρακτη αντιμετώπιση της νεοοθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας η οποία με τα τεχνάσματά της έχει βάλει φωτιά στην περιοχή.
Η συμμαχία αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου τουρκικού Τύπου, έχει άμεσες συνέπειες στηνίδια την συνοχή και ύπαρξη της Τουρκίας όπως είναι σήμερα.
Όπως αναφέρεται οι Κούρδοι της Συρίας να έχουν ήδη συμφωνήσει και με τον καθεστώς Άσαντ που έχει αποδεχτεί την αυτονομία τους, σε κοινό μέτωπο κατά των Τζιχαντιστών και σε αυτό οφείλονται οι τελευταίες επιτυχίες του συριακού στρατού κατά των ξενόφερτων εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Και αυτά είναι δύο μόνο περιστατικά, τα οποία όμως αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Εμφύλιος που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση της ανατολικής - νοτιοανατολικής Τουρκίας (Κουρδιστάν), δηλαδή του ενός τρίτου περίπου της χώρας, όπου κατοικούν σχεδόν αποκλειστικά Κούρδοι.

Με τις εξελίξεις να έχουν αποκτήσει μορφή καταιγίδας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει και πολιτική αντίδραση προς την προσωρινή τουρκική κυβέρνηση και κυρίως προς το πρόσωπο του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Μία αντίδραση που είναι πολύ πιθανό να έχει στρατιωτική μορφή και η οποία θα υποστηριχθεί από τον κύριο όγκο των τούρκων επιχειρηματιών, που μισούν τον Ερντογάν, αλλά και από το τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις που δέχθηκε συνεχίζει να λειτουργεί και να έχει δικούς του ανθρώπους σε πολλές καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της γείτονος.

Παρ' όλα αυτά, κι επειδή οι αντιδράσεις του προέδρου Ερντογάν δεν είναι προβλέψιμες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιχειρήσει ο τούρκος πρόεδρος την απόλυτη συσπείρωση στο πρόσωπό του, μέσω της δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα. Εξάλλου η τουρκική προκλητικότητα στο ανατολικό Αιγαίο, δεν έπαυσε ούτε στιγμή, και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει κάποια "ιδιαίτερα δυναμική" εξέλιξη από την πλευρά της Τουρκίας...

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι χθεσινές από την πόλη Σιλβάν στην ανατολική Τουρκία. Αυτό που βλέπετε είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανταρτών - στρατού. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και τώρα.




 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Παρ' όλα αυτά, κι επειδή οι αντιδράσεις του προέδρου Ερντογάν δεν είναι προβλέψιμες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιχειρήσει ο τούρκος πρόεδρος την απόλυτη συσπείρωση στο πρόσωπό του, μέσω της δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα."

    ....και μαλιστα μεσω της "προστασιας" των "αδελφων" -λαθρομεταναστων αφου η ελληνικη

    κυβερνηση καταργει επισημα τα συνορα και οι νησιωτες μας εκτιθενται σε πρωτοφανη εισροη

    λαθρομεταναστων, που με το παραμικρο μπορουν να δημιουργησουν τεραστια προβληματα στις

    νησιωτικες περιοχες και η αντιδραση του γηγενους πληθυσμου θα θεωρηθει "εχθρικη" απο τις

    τουρκικες αρχες!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]