Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συλλήψεις τζιχαντιστών και Κούρδων ενόπλων

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης εφόδους σε εκατοντάδες χώρους που φέρεται να συνδέονται με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και με Κούρδους ενόπλους, σε 13 επαρχίες της Τουρκίας, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του να πατάξει "αδιακρίτως, όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις".

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι μέχρι στιγμής 251 ύποπτοι συνελήφθησαν στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα.

Επίσης, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους σε περισσότερους από 100 χώρους που φέρεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και με ένοπλους Κούρδους σε 26 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο ολονύχτιας επιχείρησης υποστηριζόμενης από ελικόπτερα και από άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News, στην επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη μετείχαν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στην τουρκική πόλη Σουρούτς, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και από την οποία σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

Η επίθεση αυτοκτονίας φέρεται ότι ήταν ενέργεια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Εάν η εμφάνιση των τζιχαντιστών στην Τουρκία δεν είναι τέχνασμα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως ο "ιερός πόλεμος" χτυπάει την πόρτα της φίλης Τουρκίας, προσφέροντας στον "εγκλωβισμένο" Ταγίπ Ερντογάν μία μοναδική ευκαιρία για υλοποίηση εκκαθαρίσεων των αντιπάλων του και ταυτόχρονα μία θαυμάσια ευκαιρία για ανανέωση των τουρκικών οπλικών συστημάτων...

Κατά τη διάρκεια των επιχείρησεων, μία γυναίκα θεωρούμενη μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία έχει μπει αναγκαστικά, με φόντο το μακελειό στο Σουρούτς και τις συγκρούσεις της Πέμπτης στο Κιλίς, στη μάχη εναντίον της ISIS στη Συρία.

Τουρκικά F-16 επιχείρησαν στη μεθόριο ενώ η βάση του Ιντσιρλίκ άνοιξε για τα αμερικανικά μαχητικά που κάνουν επιδρομές σε θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε πως δεν παραβιάστηκε ο συριακός εναέριος χώρος, και ότι θα συνεχιστεί «ο εντονότερος συντονισμός με τις συμμαχικές δυνάμεις». 

Το μακελειό στο Σουρούτς, με την σφραγίδα της ISIS, έχει αναζωπυρώσει την οργή ιδιαίτερα στην κουρδική κοινότητα για την στάση που κρατά η Άγκυρα: Είναι διαδεδομένη η «καχυποψία» πως η Άγκυρα ότι κάνει τα «στραβά μάτια» ή ακόμη και ενισχύει συγκεκαλυμμένα τους ενόπλους στη Συρία με το βλέμμα στην κουρδική YPG των βόρειων συριακών περιοχών.

Μετά την επίθεση με τους 32 νεκρούς, η επίθεση με στόχο τους δύο αστυνομικούς στο Τζεϊλανπιλάρ, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το ΡΚΚ, ενίσχυσε την ανησυχία για αναζωπύρωση της έντασης στο κουρδικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]