Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μεγάλη Πέμπτη του Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Όπως κι αν το δει κανείς, αν δεν είναι σήμερα η Μεγάλη Πέμπτη του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα είναι ποτέ: σήμερα ο πρωθυπουργός ξαπλώνει για τα καλά στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Από τη μία, οι δανειστές που φτάνουν στην Αθήνα νικητές και τροπαιούχοι: είχαν φύγει με τις εκλογές τρεις, για να επιστρέψουν τώρα τέσσερις. Είχαν αποπεμφθεί θριαμβευτικά από την Αθήνα και από τα υπουργεία, για να γυρίσουν τώρα ακόμα πιο θριαμβευτικά σε αυτά…

Από την άλλη, ακόμα χειρότερα: το κόμμα: ο Τσίπρας θα έρθει σήμερα αντιμέτωπος με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, όπως άλλωστε και συνολικά τον κομματικό μηχανισμό, δεν φαίνεται να ελέγχει – μάλλον το αντίθετο. Εκεί, θα αναμετρηθεί με τα αριστερά της Αριστεράς και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά και την πιθανότητα να ηττηθεί στο κόμμα αλλά να προχωρήσει πρώτα σε συμφωνία με τους δανειστές και μετά σε εκλογές να συγκεντρώνει τις πιο μεγάλες πιθανότητες.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση, κολλάμε πάλι στους από πάνω, στους δανειστές, που είναι λίαν αμφίβολο αν μετά τα όσα ψηφίστηκαν -και όπως ψηφίστηκαν- στη Βουλή θα τον αφήσουν να πάει σε εκλογές…

Με άλλα λόγια, οι δύο άσπονδοι φίλοι του Τσίπρα, οι νεότεροι, οι δανειστές που τον «παρέλαβαν» μετά τις εκλογές ως πρωθυπουργό και οι παλαιότεροι, οι αριστεροί που εν πολλοίς τον οδήγησαν εκεί «σκίζοντας τα μνημόνια», από σήμερα είναι σα να «συμμαχούν», ακούσια βέβαια, εναντίον του. Και περίπου κυριολεκτικά, τον σταυρώνουν.

Όχι πώς είναι ο ίδιος άμοιρος ευθυνών για το ότι βρέθηκε σε αυτή τη θέση: εκείνος υποσχέθηκε, εκείνος ζήτησε «Όχι»…

Αν γλυτώσει ο ίδιος από όλο αυτό, θα είναι μεγάλος παίκτης.

Αν επιπλέον καταφέρει να γλυτώσει και τη χώρα, θα αναδειχθεί σε μεγάλο ηγέτη. Μακάρι…

Μέχρι τότε όμως θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα, από αυτή τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά.

Δύσκολα τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα, η οποία έχει μεν αντέξει πολλά, αλλά, τελικά, πόσα πια μπορεί να αντέξει;

Αλήθεια, πόσα;

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΑΥΤΟΣ εἶναι ψεύταρος χωρὶς ταῖρι!
  ΑΥΤΟΣ εἶναι θρασύμι ἀνεπανάληπτο!
  ΑΥΤΟΣ εἶναι πολιτικὸς ἀπατεὼν ὀλκῆς!
  ΑΥΤΟΣ κατάφερε ὅσα δὲν κατάφεραν μαζί δύο Καραμανλῆδες, δύο Παπανδρέου, ἕνας Μητσοτάκης, ἕνας Σιμίτης, ἕνας Βενιζέλος, ἕνας Σαμαρᾶς!
  ΑΥΤΟΣ κατάφερε μέσα σὲ ἔξι μῆνες ὅτι δὲν κατἀφεραν ὅλοι αὐτοὶ σὲ σαράντα χρόνια, τὴν ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τῆς Ἑλλάδος
  ΑΥΤΟΣ εἶναι ὁ μεγαλύτερος πολιτικὸς ἐγκληματίας στὴν ἑλληνικὴ ἱστορία μετὰ τὸν στρατηγὸ τῆς Ἀχαϊκῆς Συμπολιτείας Καλλικράτη (τὸ 'ΜΕΤΑ' ἔχει χρονικὴν σημασίαν διότι ΑΥΤΟΣ ἀποδεικνύεται ἰσάξιός τοῦ Καλλικράτους ἴσως καὶ καλλίτερος)
  ΑΥΤΟΣ εἶναι Α Δ Ι Σ Τ Α Κ Τ Ο Σ καὶ συνεπῶς ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ διὰ τὴν Ἑλλάδα!
  ΑΥΤΟΣ δὲν ΕΧΕΙ ΘΕΣΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]