Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση

Η μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης αποδεικνύει τη βαθιά διαίρεση που υπάρχου εντός της ΕΕ. Αντιμετωπίζοντας ένα κύμα μεταναστών ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών κρατών θέτουν τα εθνικά τους συμφέροντα υπεράνω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το ουγγρικό κοινοβούλιο, για παράδειγμα, ενέκρινε την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της χώρας με την Σερβία, για να σταματήσει η εισροή μεταναστών, ενώ παράλληλα δυσκόλεψε τις διαδικασίες παροχής πολιτικού ασύλου.

Του Soeren Kern
Πηγή The Gatestone Institute


Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να σταματήσει την εισροή μεταναστών από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή στην Ουγγαρία, μέσω της οποίας εισέρχονται στην ΕΕ. Οι Ούγγροι δηλώνουν πως απαιτούνται δραστικά μέτρα καθώς η αδράνεια της ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο περισσότερων από150.000 μεταναστών στην Ευρώπη το τελευταίο εξάμηνο. Τους τελευταίους 12 μήνες περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση παραχώρησης πολιτικού ασύλου στην ΕΕ.

Η Ουγγαρία θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μ. και μήκους 175 χλμ. στα σύνορά της με την Σερβία, για να αποκόψει τη λεγόμενη «Βαλκανική οδό», μέσω της οποίας μετανάστες που διοχετεύονται από την Τουρκία σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το τελευταίο εξάμηνο εισήλθαν παράνομα στην Ουγγαρία 60.000 άνθρωποι. Η αύξηση σε ποσοστό, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014, φτάνει το 900%, όπως υπολογίζει η Frοntex. Το 95% των μεταναστών αυτών προέρχεται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, στην Συρία, την Σομαλία και το Κόσοβο και εισήλθε στην Ουγγαρία μέσω της Σερβίας.

Η Ουγγαρία έχει υπογράψει την Συνθήκη Σέγκεν. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που οι μετανάστες βρίσκονται σε ουγγρικό έδαφος μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Παρόλα αυτά υπάρχου πολλές φωνές που αντιδρούν στα ουγγρικά σχέδια. Οι Ούγγροι, από την πλευρά τους, απαντούν πως η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών απειλεί το πολιτιστικό υπόβαθρο της Ευρώπης.

Ωστόσο το παράδειγμα της Ουγγαρίας έχουν, εν μέρει, ακολουθήσει και άλλες χώρες. Η Βουλγαρία έχει κατασκευάσει έναν φράχτη, μήκους 33 χλμ., κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει κατασκευάσει έναν φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία, η Ισπανία έχει κατασκευάσει φράχτες στις περιοχές της Θεούτα και της Μελίλα, στο ισπανικό Μαρόκο, αλλά και η Βρετανία έχει κατασκευάσει φράκτη στην έξοδο του τούνελ του Καλαί που την ενώνει με τη Γαλλία.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει άλλα μέτρα. Η Αυστρία σταμάτησε να παραχωρεί πολιτικό άσυλο ενώ η Δανία έκανε πιο αυστηρούς τους όρους για την παραχώρηση ασύλου. Την ίδια ώρα Γαλλία και Ιταλία ήρθαν σε διαμάχη για το ποια χώρα είναι υπεύθυνη για την τύχη εκατοντάδων Αφρικανών μεταναστών που συνωστίζονται στα σύνορα των δύο χωρών.

Η Ουγγαρία, πέραν των άλλων, στις 23 Ιουνίου, δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την Συνθήκη του Δουβλίνου, βάσει της οποίας, μετανάστες που μέσω αυτής βρέθηκαν σε άλλες χώρες, πρέπει να επιστρέψουν στην Ουγγαρία.

Στις 27 Μαΐου η Κομισιόν έλαβε την απόφαση να διανείμει 40.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή πρέπει να οριστικοποιηθεί, στις 20 Ιουλίου, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να την αποδεχτούν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]