Ανάμεσα σε Γύπες
Πως η Γερμανία πολεμάει την Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις
German – Foreign - Policy
Μετάφραση – Απόδοση Τριανταφυλλία Κωστοπούλου
Η επίμονη άμυνα της κυβέρνησης της Αθήνας θέτει τα γερμανικά σχέδια για τη ανασυγκρότηση της οικονομίας και της διαχείρισης του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο. Υπεύθυνος αυτών των σχεδίων είναι το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας. Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η κάλυψη των ελληνικών αναγκών (εδώ δυσκολεύτηκα στη μετάφραση και το λέω περιγραφικά: Λέει, πως όταν γερμανικές φίρμες έχουν περισσότερες από τις κανονικές παραγγελίες αντί να προσλάβουν προσωπικό θα το καλύπτουν με προμήθειες από ελληνικές επιχειρήσεις, μιας και πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αδυνατούν να δουλέψουν και υπάρχει αρκετή ανεργία, που μπορούν περιστασιακά να δουλέψουν για τις γερμανικές φίρμες)
Το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει την απορρόφηση κερδών από ελληνικούς δήμους και κοινότητες και το φτηνό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα για την γερμανική υγειονομική περίθαλψη όπως «διακοπές φροντίδας (αποκατάστασης) στη Ρόδο”.
Για τις αυξανόμενες απαιτήσεις στο μέλλον απαιτείται από την Αθήνα ένα «σύστημα καινοτομίας» όπου «η επιστήμη, η οικονομία και η διοίκηση" θα λειτουργούν υπέρ "φιλικών προς τις επιχειρήσεις δομών" και θα είναι μεταξύ τους δικτυωμένοι..
Συντονιστής των μέτρων είναι η «Γερμανοελληνική συνέλευση» (ΓΕΣ), που παρουσιάζεται να λειτουργεί δήθεν «στο πνεύμα λαϊκών κινημάτων». Η Γερμανοελληνική συνέλευση δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Η διεύθυνσή της στο Βερολίνου είναι μια διεύθυνση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Συγκαλυμμένη ως οργάνωση της "κοινωνίας των πολιτών", δουλεύει μεταξύ άλλων, για το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών και για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας που και αυτό υπάγεται στο ίδιο υπουργείο. Από την αρχή της λεγόμενης "κρίσης χρέους" η Καγκελαρία στο Βερολίνο έδωσε μεγάλη βάση στην Γερμανοελληνική συνέλευση και ανήκει στις προτεραιότητες της. Η διεύθυνση της Γερμανοελληνική συνέλευση στο Βερολίνο οδηγεί στον Υφυπουργό του Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας, Hans-Joachim Fuchtel, βουλευτή της CDU από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, από το 2011"Ο Επίτροπος για την ελληνογερμανική συνέλευση" με στόχο την πρόσβαση στα οικονομικά ελληνικών δήμων. Οργανώνει για συμφέρων γερμανικών επιχειρήσεων ταξίδια εκπρόσωπων των ελληνικών δήμων και κοινοτήτων στη Γερμανία σε λεγόμενα “Workshops“, με σκοπό να υπογραφούν συμβάσεις με ενδιαφερόμενες γερμανικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για επιχειρήσεις με πολύ ακριβά προϊόντα για εξαγωγή. . Να τέτοιο ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 μεταξύ άλλων, στο Backnang, στο Bamberg, Schwäbisch Hall και χρηματοδοτήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση . Οι πιθανοί αγοραστές ήταν εκπρόσωποι ελληνικών δήμων και κοινοτήτων ήταν «ακομμάτιστοι ή συντηρητικοί πολιτικοί, αλλά κάνεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει η “Südwest Presse“ από το Ulm.
Αποκλειστική πρόσβαση
Ως Απόδειξη της γερμανικής τεχνικής και υλικοτεχνική τεχνογνωσίας παρουσιάστηκαν στους Έλληνες εμπειρίες με "ολοκληρωμένα συστήματα" της διαχείρισης των αποβλήτων. Εδώ μιλάμε για συμβάσεις με γερμανικές φίρμες πολλών εκατομμυρίων. Ένα τέτοιο σύστημα παραδόθηκε και λειτουργεί σε "στρατόπεδο" της Bundeswehr στο Αφγανιστάν. Ο στόχος της Γερμανοελληνικής συνέλευσης ήταν να πουληθούν στους εξαθλιωμένους ελληνικούς δήμους «δύο έως τρεις κινητές μονάδες επίδειξης" – με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
Με αυτή την παράκαμψη θα προωθηθούν χρήματα από ταμεία για τις περιφέρειες της ΕΕ τα οποία χρηματοδοτούνται και από μη μέλη της ΕΕ , στον κορβανά γερμανικών επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της στην ΕΕ και θέλει να εξασφαλίσει την αποκλειστική επιχειρηματική πρόσβαση στην Ελλάδα.
Γερμανική εποπτεύουσα οικονομική αρχή
Ένα επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ που πρότεινε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών συνολικού ύψους 700 Δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ήταν ενδιαφέρον και για μη Γερμανούς επενδυτές στην Ελλάδα, μπλοκαρίστηκε από το Βερολίνο. Αντ 'αυτού, πρότεινε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και η Γερμανοελληνική συνέλευση που καθοδηγείται από τον Βουλευτή Φούχτελ μια αποκλειστικά ελληνική «αναπτυξιακή τράπεζα» γιατί όπως λέει «κάθε εθνικό κράτος- πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο με το δικό του μοντέλο». Αυτό το «δικό του δρόμο» για την Ελλάδα "οδηγεί” μέσα από τη γερμανική εποπτεύουσα αρχή. «Με τη βοήθεια της Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) (γερμανική επενδυτική τράπεζα) προώθησε ο Φούχτελ στην Ελλάδα τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού ιδρύματος. Εύκολα λάφυρα για το Βερολίνο.
Job for Life
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού Απασχόλησης μεταξύ 2011 και 2012, περίπου 33.000 Θέσεις μαθητείας στη Γερμανία παρέμειναν κενές, προώθησε το Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας, μέχρι πρόσφατα, τη μεταφορά εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Την απορρόφηση νέων από την Ελλάδα την ονόμασε "Πρωτοβουλία για την κινητικότητα για νέους Ευρωπαίους” και με τη θυελλώδες ονομασία «Mobipro-ΕU".
Αποκρύπτοντας τα Γερμανικά συμφέροντα που στοχεύουν στον πανευρωπαϊκό έλεγχο του ξένου εργατικού δυναμικού, το οποίο επίσης απευθύνεται σε νέους από την Ισπανία(«Job of my Life“). Τα έξοδα διαφήμισης τα μοιράζονται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας - στους ανυποψίαστους Έλληνες άνεργους υπόσχονται καταστάσεις παραδείσου.
Οικονομική αρχηγία
Για να μπορεί η γερμανική αγορά εργασίας να χρησιμοποιήσει την ελληνική νεολαία μακροπρόθεσμα, πρέπει αυτή να εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Έτσι το Βερολίνο ξεκίνησε την ανασυγκρότηση της ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (γι αυτό κλείσαμε τα ΤΕΙ και μάλιστα ειδικά Τουριστικών επαγγελμάτων). Έστησε ήδη στην Αττική και στο Ηράκλειο ένα γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων, όπου 100 μαθητευόμενοι (9 μήνες δουλειά και 4 μήνες σχολείο), ηλικίας από 18 έως 20 ετών, θα πάρουν μετά από τρία χρόνια "ένα γερμανικό δίπλωμα" του γερμανικού επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου (IHK). Οι σχολές είναι υπό την εποπτεία του Γερμανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Holding (Στουτγάρδης) και της «γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρίας (TUI). Χρηματοδότης είναι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.
Έτσι βελτιώνονται οι "δυνατότητες αναζήτησης εργασίας των νέων", παραπληροφορεί το ομοσπονδιακό ίδρυμα για την πολιτική αγωγή, την γερμανοκετρική οικονομική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα εκπαίδευσης θα εκπαιδεύονται στο μέλλον Ελληνόπουλα στους τομείς γεωργία, μεταφορές Logistics, μηχανικοί αυτοκίνητων και μηχανικοί γενικά.
Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
Να εισαγάγει γερμανική διοικητική πρακτική στην Ελλάδα, καλεί η σχολή διοίκησης του γερμανικού συνδέσμου των κοινοτήτων, υπαλλήλους του ελληνικού κράτους να συμμετάσχουν στα "σεμινάρια" της σχολής. Με τη συμμετοχή του βουλευτή Φούχτελ και του Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας προβλέπονται για ένα Πιλοτικό πρόγραμμα "δέκα θέσεις", όπως αναφέρει η «Stuttgarter Zeitung».
Ωστόσο, σύμφωνα κατά τη γερμανική άποψη "οι ελληνικές δομές" εμποδίζουν τη ριζική αναδιάρθρωση. "Νοοτροπία και τα θεσμικά όργανα πρέπει να αλλάξουν." Αντί για τον κεντρικό έλεγχο της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ασκεί η Αθήνα μόνο «επικουρικότητα» - ένας ευφημισμός για την απώλεια κυρίαρχων επιφυλάξεων για την άμεση παρέμβαση στην οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση στους δήμους από τρίτους , για παράδειγμα, από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Παρόμοια αιτήματα προβάλλονται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) και έχουν τη συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού κράτους στο μυαλό τους. Τα αιτήματα στοχεύουν σε μια σταδιακή απώλεια της κυριαρχίας του κράτους και της κοινωνίας.
Ειδικευμένο προσωπικό και Μηχανήματα διαθέσιμα
Όσο αυτά τα μέτρα δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί ή βρίσκουν αντίσταση στην Αθήνα, χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από την ελληνική οικονομική καταστροφή. Μετά από προκαταρκτικές συζητήσεις στο γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο με το έξυπνο όνομα ProGreece σε επιχειρήσεις στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τη δυνατότητα εξαγωγής της παραγωγής και υπηρεσιών σε προβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις." Λόγω της οξείας Οικονομικής κρίση " πολυάριθμες εγκαταστάσεις" υποχρησιμοποιούνται "διαφημίζει ProGreece: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες για την εταιρεία σας - εξάλειψη των σημείων συμφόρησης της παραγωγής σας. Χρησιμοποιήστε την ελληνική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. "Επίσης" υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες, πολλές διαθέσιμες θέσεις, καθώς και κατάλληλες μηχανές»- Η Ελλάδα ως ένας εκτεταμένος γερμανικός πάγκος εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού «Ανθρώπινου κεφαλαίου» κατ’ ανάγκη.
Όμορφη εμφάνιση
Τα γερμανικά μέτρα με τη συμμετοχή του Υπουργείο Εξωτερικών είναι μέρος της πολιτικής για τη γερμανική κυριαρχία της οικονομίας, χρησιμοποιώντας οργανισμούς, δήθεν για τη σύνδεση των λαών (να φέρουν κοντά τους λαούς) ή για ανθρωπιστικές αξιώσεις. Ειδικά, δεδομένου ότι γίνονται κάποιες κρίσιμες ερωτήσεις από την νέα Κυβέρνηση στην Αθήνα, ο βουλευτής Φούχτελ είναι τελευταία «εξαιρετικά ολιγόλογος» και τονίζει τα αλτρουιστικά κίνητρα της αποστολής του στην Ελλάδα Η αποστολή του φαίνεται να καταλήγει στην ίδρυση του Γερμανοελληνικού ιδρύματος Νεολαίας. Ένα πρότζεκτ του γερμανικού ΥΠ ΕΞ, που το υποστηρίζει σθεναρά η Γερμανοελληνική συνέλευση. Άλλος ενεργός υποστηρικτής του είναι ο πρώην Γενικός πρόξενος στην θεσσαλονικιέ, όπου από τη θέση του πρόξενου με το ProGreece χρησιμοποίησε την ελληνική καταστροφή για επιχειρηματικές ευκαιρίες γερμανικών επιχειρήσεων, τώρα διαφημίζει το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας. Επίσης ο ίδιος εμφανίζεται για λογαριασμό του ελεγχόμενου από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία "Ίδρυμα Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον».
Με αυτά τα δυο εργαλεία στην κατοχή του γερμανικού ΥΠΕΞ, η Γερμανία προσπαθεί να υπονομεύσει τις αξιώσεις της Αθήνας για πολεμικές επανορθώσεις.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
German – Foreign - Policy
Μετάφραση – Απόδοση Τριανταφυλλία Κωστοπούλου
Η επίμονη άμυνα της κυβέρνησης της Αθήνας θέτει τα γερμανικά σχέδια για τη ανασυγκρότηση της οικονομίας και της διαχείρισης του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο. Υπεύθυνος αυτών των σχεδίων είναι το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας. Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η κάλυψη των ελληνικών αναγκών (εδώ δυσκολεύτηκα στη μετάφραση και το λέω περιγραφικά: Λέει, πως όταν γερμανικές φίρμες έχουν περισσότερες από τις κανονικές παραγγελίες αντί να προσλάβουν προσωπικό θα το καλύπτουν με προμήθειες από ελληνικές επιχειρήσεις, μιας και πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αδυνατούν να δουλέψουν και υπάρχει αρκετή ανεργία, που μπορούν περιστασιακά να δουλέψουν για τις γερμανικές φίρμες)
Το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει την απορρόφηση κερδών από ελληνικούς δήμους και κοινότητες και το φτηνό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα για την γερμανική υγειονομική περίθαλψη όπως «διακοπές φροντίδας (αποκατάστασης) στη Ρόδο”.
Για τις αυξανόμενες απαιτήσεις στο μέλλον απαιτείται από την Αθήνα ένα «σύστημα καινοτομίας» όπου «η επιστήμη, η οικονομία και η διοίκηση" θα λειτουργούν υπέρ "φιλικών προς τις επιχειρήσεις δομών" και θα είναι μεταξύ τους δικτυωμένοι..
Συντονιστής των μέτρων είναι η «Γερμανοελληνική συνέλευση» (ΓΕΣ), που παρουσιάζεται να λειτουργεί δήθεν «στο πνεύμα λαϊκών κινημάτων». Η Γερμανοελληνική συνέλευση δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Η διεύθυνσή της στο Βερολίνου είναι μια διεύθυνση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Συγκαλυμμένη ως οργάνωση της "κοινωνίας των πολιτών", δουλεύει μεταξύ άλλων, για το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών και για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας που και αυτό υπάγεται στο ίδιο υπουργείο. Από την αρχή της λεγόμενης "κρίσης χρέους" η Καγκελαρία στο Βερολίνο έδωσε μεγάλη βάση στην Γερμανοελληνική συνέλευση και ανήκει στις προτεραιότητες της. Η διεύθυνση της Γερμανοελληνική συνέλευση στο Βερολίνο οδηγεί στον Υφυπουργό του Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας, Hans-Joachim Fuchtel, βουλευτή της CDU από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, από το 2011"Ο Επίτροπος για την ελληνογερμανική συνέλευση" με στόχο την πρόσβαση στα οικονομικά ελληνικών δήμων. Οργανώνει για συμφέρων γερμανικών επιχειρήσεων ταξίδια εκπρόσωπων των ελληνικών δήμων και κοινοτήτων στη Γερμανία σε λεγόμενα “Workshops“, με σκοπό να υπογραφούν συμβάσεις με ενδιαφερόμενες γερμανικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για επιχειρήσεις με πολύ ακριβά προϊόντα για εξαγωγή. . Να τέτοιο ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 μεταξύ άλλων, στο Backnang, στο Bamberg, Schwäbisch Hall και χρηματοδοτήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση . Οι πιθανοί αγοραστές ήταν εκπρόσωποι ελληνικών δήμων και κοινοτήτων ήταν «ακομμάτιστοι ή συντηρητικοί πολιτικοί, αλλά κάνεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει η “Südwest Presse“ από το Ulm.
Αποκλειστική πρόσβαση
Ως Απόδειξη της γερμανικής τεχνικής και υλικοτεχνική τεχνογνωσίας παρουσιάστηκαν στους Έλληνες εμπειρίες με "ολοκληρωμένα συστήματα" της διαχείρισης των αποβλήτων. Εδώ μιλάμε για συμβάσεις με γερμανικές φίρμες πολλών εκατομμυρίων. Ένα τέτοιο σύστημα παραδόθηκε και λειτουργεί σε "στρατόπεδο" της Bundeswehr στο Αφγανιστάν. Ο στόχος της Γερμανοελληνικής συνέλευσης ήταν να πουληθούν στους εξαθλιωμένους ελληνικούς δήμους «δύο έως τρεις κινητές μονάδες επίδειξης" – με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
Με αυτή την παράκαμψη θα προωθηθούν χρήματα από ταμεία για τις περιφέρειες της ΕΕ τα οποία χρηματοδοτούνται και από μη μέλη της ΕΕ , στον κορβανά γερμανικών επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της στην ΕΕ και θέλει να εξασφαλίσει την αποκλειστική επιχειρηματική πρόσβαση στην Ελλάδα.
Γερμανική εποπτεύουσα οικονομική αρχή
Ένα επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ που πρότεινε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών συνολικού ύψους 700 Δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ήταν ενδιαφέρον και για μη Γερμανούς επενδυτές στην Ελλάδα, μπλοκαρίστηκε από το Βερολίνο. Αντ 'αυτού, πρότεινε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και η Γερμανοελληνική συνέλευση που καθοδηγείται από τον Βουλευτή Φούχτελ μια αποκλειστικά ελληνική «αναπτυξιακή τράπεζα» γιατί όπως λέει «κάθε εθνικό κράτος- πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο με το δικό του μοντέλο». Αυτό το «δικό του δρόμο» για την Ελλάδα "οδηγεί” μέσα από τη γερμανική εποπτεύουσα αρχή. «Με τη βοήθεια της Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) (γερμανική επενδυτική τράπεζα) προώθησε ο Φούχτελ στην Ελλάδα τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού ιδρύματος. Εύκολα λάφυρα για το Βερολίνο.
Job for Life
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού Απασχόλησης μεταξύ 2011 και 2012, περίπου 33.000 Θέσεις μαθητείας στη Γερμανία παρέμειναν κενές, προώθησε το Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας, μέχρι πρόσφατα, τη μεταφορά εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Την απορρόφηση νέων από την Ελλάδα την ονόμασε "Πρωτοβουλία για την κινητικότητα για νέους Ευρωπαίους” και με τη θυελλώδες ονομασία «Mobipro-ΕU".
Αποκρύπτοντας τα Γερμανικά συμφέροντα που στοχεύουν στον πανευρωπαϊκό έλεγχο του ξένου εργατικού δυναμικού, το οποίο επίσης απευθύνεται σε νέους από την Ισπανία(«Job of my Life“). Τα έξοδα διαφήμισης τα μοιράζονται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας - στους ανυποψίαστους Έλληνες άνεργους υπόσχονται καταστάσεις παραδείσου.
Οικονομική αρχηγία
Για να μπορεί η γερμανική αγορά εργασίας να χρησιμοποιήσει την ελληνική νεολαία μακροπρόθεσμα, πρέπει αυτή να εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα. Έτσι το Βερολίνο ξεκίνησε την ανασυγκρότηση της ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (γι αυτό κλείσαμε τα ΤΕΙ και μάλιστα ειδικά Τουριστικών επαγγελμάτων). Έστησε ήδη στην Αττική και στο Ηράκλειο ένα γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων, όπου 100 μαθητευόμενοι (9 μήνες δουλειά και 4 μήνες σχολείο), ηλικίας από 18 έως 20 ετών, θα πάρουν μετά από τρία χρόνια "ένα γερμανικό δίπλωμα" του γερμανικού επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου (IHK). Οι σχολές είναι υπό την εποπτεία του Γερμανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Holding (Στουτγάρδης) και της «γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρίας (TUI). Χρηματοδότης είναι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.
Έτσι βελτιώνονται οι "δυνατότητες αναζήτησης εργασίας των νέων", παραπληροφορεί το ομοσπονδιακό ίδρυμα για την πολιτική αγωγή, την γερμανοκετρική οικονομική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα εκπαίδευσης θα εκπαιδεύονται στο μέλλον Ελληνόπουλα στους τομείς γεωργία, μεταφορές Logistics, μηχανικοί αυτοκίνητων και μηχανικοί γενικά.
Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
Να εισαγάγει γερμανική διοικητική πρακτική στην Ελλάδα, καλεί η σχολή διοίκησης του γερμανικού συνδέσμου των κοινοτήτων, υπαλλήλους του ελληνικού κράτους να συμμετάσχουν στα "σεμινάρια" της σχολής. Με τη συμμετοχή του βουλευτή Φούχτελ και του Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας προβλέπονται για ένα Πιλοτικό πρόγραμμα "δέκα θέσεις", όπως αναφέρει η «Stuttgarter Zeitung».
Ωστόσο, σύμφωνα κατά τη γερμανική άποψη "οι ελληνικές δομές" εμποδίζουν τη ριζική αναδιάρθρωση. "Νοοτροπία και τα θεσμικά όργανα πρέπει να αλλάξουν." Αντί για τον κεντρικό έλεγχο της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ασκεί η Αθήνα μόνο «επικουρικότητα» - ένας ευφημισμός για την απώλεια κυρίαρχων επιφυλάξεων για την άμεση παρέμβαση στην οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση στους δήμους από τρίτους , για παράδειγμα, από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Παρόμοια αιτήματα προβάλλονται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) και έχουν τη συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού κράτους στο μυαλό τους. Τα αιτήματα στοχεύουν σε μια σταδιακή απώλεια της κυριαρχίας του κράτους και της κοινωνίας.
Ειδικευμένο προσωπικό και Μηχανήματα διαθέσιμα
Όσο αυτά τα μέτρα δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί ή βρίσκουν αντίσταση στην Αθήνα, χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από την ελληνική οικονομική καταστροφή. Μετά από προκαταρκτικές συζητήσεις στο γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο με το έξυπνο όνομα ProGreece σε επιχειρήσεις στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τη δυνατότητα εξαγωγής της παραγωγής και υπηρεσιών σε προβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις." Λόγω της οξείας Οικονομικής κρίση " πολυάριθμες εγκαταστάσεις" υποχρησιμοποιούνται "διαφημίζει ProGreece: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες για την εταιρεία σας - εξάλειψη των σημείων συμφόρησης της παραγωγής σας. Χρησιμοποιήστε την ελληνική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. "Επίσης" υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες, πολλές διαθέσιμες θέσεις, καθώς και κατάλληλες μηχανές»- Η Ελλάδα ως ένας εκτεταμένος γερμανικός πάγκος εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού «Ανθρώπινου κεφαλαίου» κατ’ ανάγκη.
Όμορφη εμφάνιση
Τα γερμανικά μέτρα με τη συμμετοχή του Υπουργείο Εξωτερικών είναι μέρος της πολιτικής για τη γερμανική κυριαρχία της οικονομίας, χρησιμοποιώντας οργανισμούς, δήθεν για τη σύνδεση των λαών (να φέρουν κοντά τους λαούς) ή για ανθρωπιστικές αξιώσεις. Ειδικά, δεδομένου ότι γίνονται κάποιες κρίσιμες ερωτήσεις από την νέα Κυβέρνηση στην Αθήνα, ο βουλευτής Φούχτελ είναι τελευταία «εξαιρετικά ολιγόλογος» και τονίζει τα αλτρουιστικά κίνητρα της αποστολής του στην Ελλάδα Η αποστολή του φαίνεται να καταλήγει στην ίδρυση του Γερμανοελληνικού ιδρύματος Νεολαίας. Ένα πρότζεκτ του γερμανικού ΥΠ ΕΞ, που το υποστηρίζει σθεναρά η Γερμανοελληνική συνέλευση. Άλλος ενεργός υποστηρικτής του είναι ο πρώην Γενικός πρόξενος στην θεσσαλονικιέ, όπου από τη θέση του πρόξενου με το ProGreece χρησιμοποίησε την ελληνική καταστροφή για επιχειρηματικές ευκαιρίες γερμανικών επιχειρήσεων, τώρα διαφημίζει το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας. Επίσης ο ίδιος εμφανίζεται για λογαριασμό του ελεγχόμενου από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία "Ίδρυμα Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον».
Με αυτά τα δυο εργαλεία στην κατοχή του γερμανικού ΥΠΕΞ, η Γερμανία προσπαθεί να υπονομεύσει τις αξιώσεις της Αθήνας για πολεμικές επανορθώσεις.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...