Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάμε σε εκλογές ή σε παράταση του μνημονίου

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι «ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ δεν πρόκειται να υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο». Αυτό που είπε ο Τσίπρας τέσσερα πράγματα μπορεί να σημαίνει:

1) Ότι κοροϊδεύει βουλευτές και λαό πως δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, ενώ στο τέλος θα υπογράψει, έστω και αν το ονομάσει διαφορετικά.

2) Ότι πάμε για νέα παράταση του δεύτερου μνημονίου, ρίχνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν στην προηγούμενη κυβέρνηση που το είχε υπογράψει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

3) Ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα και προφανώς τα πράγματα θα οδηγηθούν σε ρήξη με τους δανειστές, με ό,τι ήθελε προκύψει (μην το δένετε και τόσο πολύ αυτό) και

4) Ότι, αφού δεν θα υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο από αυτή την Κυβέρνηση και αυτή τη Βουλή, αυτό σημαίνει πως θα υπογραφεί από κάποια άλλη Κυβέρνηση και κάποια άλλη Βουλή, γιατί, το μόνο βέβαιο είναι ότι μνημόνιο θα υπογραφεί, ο κόσμος να χαλάσει. Εκτός και αν φύγουμε από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Θα πάμε λοιπόν σε εκλογές; Όμως, τι αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτές; Θα πρέπει να πει προεκλογικά γιατί τις κάνει; τι θέλει; Θέλει έγκριση για να υπογράψει επώδυνο μνημόνιο; ή θέλει έγκριση για ρήξη; Προφανώς έγκριση για νέα διαπραγμάτευση μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Είναι όμως σίγουρος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα λάβει εντολή να υπογράψει την πλήρη εξαθλίωση του λαού; Μάλλον δεν είναι σίγουρος και απλά παριστάνει τον λέοντα χωρίς να είναι.

Η μόνη λύση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία και μοναδική και λέγεται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με ένα και μοναδικό διακύβευμα: «Μέσα ή έξω από το ευρώ;». Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγή και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει καμία κυβίστηση και καμία κυβέρνηση. Δημοψήφισμα όμως δεν πρόκειται να κάνει, γιατί αυτό απαγορεύεται από το ένστικτο επιβίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος. Μην δίνετε και πολλή βάση στις δημοσκοπήσεις που λένε ότι το 80% του λαού θέλει ευρώ πάση θυσία και αυτό το ξέρει πολύ καλύτερα το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό και δεν κάνει αυτό το κρίσιμο δημοψήφισμα.

ΥΓ. Εμείς πιστεύουμε πως θα ακολουθήσει τη δεύτερη επιλογή. Θα πάει σε νέα παράταση του υπάρχοντος μνημονίου και θα παριστάνει την Αριστερά που αναγκάζεται από τους κακούς δανειστές και την τρόϊκα εσωτερικού να πάρει σκληρά μέτρα για να παραμείνουμε στο ευρώ.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν αναγκαστει να παρει σκληρα μετρα για να παραμεινει στο ευρω, τοτε ο Τσιπρας υπογραφει την

    πολιτικη του καταδικη.

    Το ολο θεμα ειναι να αποδειχθουν οι ευθυνες των τοκογλυφων και να ξεμπροστιαστουν!

    Δεν ειναι τυχαια η χρονικη συγκυρια εκδοσης βιβλιου του Ιγνατιου!!

    Αν υπαρχει "ρηξη" μεταξυ ΕΚΤ και ΔΝΤ, βγαινει ηθικος νικητης ο Τσιπρας!

    Και επειδη το ΔΝΤ δεν λαμβανει πλεον τις δοσεις του, θα ξεσπασει σε αυτον που τις λαμβανει

    ακομα!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]