Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ζητάει η Αθήνα

Επέκταση του προγράμματος κατά εννέα μήνες, δηλαδή έως τον Μάρτιο του 2016, οπότε ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα του ΔΝΤ, ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.

Οι βασικοί άξονες είναι να αγοράσει o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και λήγουν το καλοκαίρι. Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δισ. που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τώρα έχουν περάσει στον ESM και να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ. Στο σχέδιο δεν προβλέπεται να εκταμιεύσει χρήματα το ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος ανέφερε πως «όταν θα φύγουμε θα είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία, πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει καλυφθεί η απόσταση»,«Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις σε σχέση με την απόσταση, αν είμαστε κοντά ή μακριά, αν υπάρχει καλή διάθεση και πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές και τους εμπλεκόμενους», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη έχει κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα περιθώρια κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης είναι «περιορισμένα, καθώς οι 47 σελίδες συνιστούν μια πολύ ρεαλιστική πρόταση και περιλάμβανε μία σειρά δεσμεύσεων».

Οσον αφορά τα σενάρια περί αποδοχής του πλεονάσματος στο 1%, διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει, αλλά ανάφερε ότι είναι η εν λόγω πρόταση είναι στο τραπέζι και συζητείται.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι παραμένει η διαφωνία στο πλεόνασμα κι ότι η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να περιμένει τα σχόλια των θεσμών στις προτάσεις της, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έπειτα από επικοινωνία που είχε, όπως αναφέρει, με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Όχι προς θεού μην υποκύψει η ΕΕ στις απατεώνες του πασοκ. Πού σκοπό έχει να ξεδιπλωθούν οι ξεφτιλισμενοι, να κρατούν το έθνος υπό την ομηρία τους, να αλλάξουν τον κρατικό μηχανισμό σύμφωνα με την ιδεοληψία τους και κυρίως να πολλαπλασιασουν τον στρατό κατοχής, τον κρατικό τομέα. Και τούς ψηφοφόρους τους. Ο λαός τούς εξέλεξε για συγκεκριμένους λόγους. Για να απαλλαγεί από τον μαλ.....κα τον προηγούμενο και να κάνει μία συμφωνία λιγότερο αποικιοκρατική. Τόσα χρόνια μάς τυρανναει η τρόικα, να μειώσει τον στρατό κατοχής, επικυριξει τους κλέφτες να δοθούν να κλεμμένα πίσω. Και εμείς εκλέξαμε για κυβέρνηση τούς ίδιους τούς κλέφτες απατεώνες. Για να απαλλαγούμε δια παντός από τούς αντίστοιχους της ΝΔ.Και τον αντίστοιχο κομματικό στρατό. Επί τέλους να απαλλαγούμε από το ακατασχετο φασισμό, πού μοιράζει λεφτά, γι'αυτό εκλέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα την ολοκληρωση του 'προγραμματος", τι;

    Σκιζουν τα μνημονια; Ή παμε για νεα "εντιμη συμφωνια";


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την ολοκλήρωση του ¨ προγράμματος ¨ να μην σε ενδιαφέρει τι θα γίνει .
      Οι Λαθρεποικοι εχουν τον λόγο .
      Και την ΕΡΤ για αυτούς την άνοιξαν .
      Εμείς ....ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ , ή , στο μνήμα ....

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη αν οι λαθρεποικοι πουν να σκιστουν τα μνημονια ,οι Συριζαιοι θα τα σκισουν;;!!

      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]