Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Αποτελεί την απόλυτη προσωπική δικαίωση αλλά και της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα” η ομόφωνη έγκριση από όλα τα κόμματα διά των εκπροσώπων τους βουλευτών που μετέχουν της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην ανασύσταση του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Διότι, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προεδρεύει της συγκεκριμένης Επιτροπής, φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και την “μαύρη” για την ελληνική Κοινωνία, υπόθεση των “κατάμαυρων” ταμείων της γερμανικής εταιρείας που δηλητηρίασαν μεγάλο μέρος του πολιτικού μας συστήματος. Όταν εκλεγμένοι Βουλευτές, τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έθεσε διαχειριστές της τύχης τους καθώς και της Πατρίδος μας και εκείνοι οι επίορκοι έβαλαν το χέρι όσο περισσότερο γινόταν στο βάζο με το μέλι.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανασύρονται από το βούρκο της αμαρτίας όπου φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να παραχώσουν, οι υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ από τη στιγμή που προέκυψαν νέα στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν, με την κ. Κωνσταντοπούλου καθίσταται πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να επανεξετάσει αυτά τα δυο υπερμεγέθη πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία είναι, όπως είπε: “δυο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας”. Για δε το σκάνδαλο της Siemens είπε πως: “το μεγαλύτερο μέρος του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά”.

Ωστόσο, “αμείβεται” σήμερα ο τρίχρονος αγώνας μας, όταν φέρναμε στην επιφάνεια αδιάσειστα στοιχεία και με ατράνταχτα επιχειρήματα ζητούσαμε την επανασύσταση της υποθέσεως Siemens. Όταν πιστεύαμε ακράδαντα πως ετούτη η κυβέρνηση θα τολμήσει και γράφαμε άρθρο που δημοσίευσε η “Ελεύθερη Ώρα” την 1η Φεβρουαρίου 2015 με τίτλο: “Πανικός στη Siemens λόγω ΣΥΡΙΖΑ”, επισημαίνοντας πως:
“σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν είναι το όποιο κόμμα ή η όποια πολιτική κίνηση. Γι΄ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, έχει κυριεύσει κρύος ιδρώτας τον Πάνο Ξυνή και τα επιτελικά στελέχη της Siemens. Θα αναμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης στο ζήτημα, σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της”.
Όπως επίσης, είναι πρόσφατο το άρθρο μου στο οποίο καλούσαμε την Πρόεδρο της Βουλής: “Επιβάλλεται νέα εξεταστική επιτροπή για τη Siemens” που δημοσίευσε η “Ελεύθερη Ώρα” στις 10 Απριλίου 2015.
Και στο οποίο την προτρέπαμε να ανοίξει τον φάκελο εκ νέου:
“για να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της προηγούμενης εξεταστικής, για να έρθουν στο φως όσα στοιχεία “θάφτηκαν” και να ανιχνευθούν καινούργια κατά την τελευταία τριετία που χρήζουν διερεύνησης”.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο κ. Πάνος Ξυνής – Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens - σε συνέντευξή του στο Mega λίγες εβδομάδες πριν καταλήξει στο πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, όταν επιδίκασε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου της τάξεως των 2 δις ευρώ, είχε ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία!!

Όπως επιβάλλεται, να σταθούμε στη συμμετοχή του Χαράλαμπου Αθανασίου στην παρούσα Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς του κόμματός του (ΝΔ) για την εκ νέου διερεύνηση αυτών των δυο υποθέσεων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα πως δεν μπορεί να δεχτεί την αναφορά της Προέδρου: “ότι επιμελώς και τεχνηέντως αυτές οι δυο υποθέσεις αποσιωπήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Άλλωστε, να επισημάνουμε πως είναι σίγουρο πως ο κ. Μπάμπης Αθανασίου ορίσθηκε μέλος της Επιτροπής από τον Αντώνη Σαμαρά. Σε ένα ιδιαίτερο ρόλο “τοποτηρητή” της υποθέσεως, από τη στιγμή που είναι γνωστές οι σχέσεις του με την Εφέτη-Ανακρίτρια Μαρί Νικολακέα που “έκλεισε” άρον-άρον τον προανακριτικό φάκελο της Siemens, αποφεύγοντας να καλέσει για εξέταση πολύ σοβαρούς μάρτυρες, άριστους γνώστες του πολύκροτου σκανδάλου, όπως τον Ευάγγελο Σέκερη!! Αλλά, όπως επίσης είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον Robert – Χαράλαμπο Sikellis, που ήταν επικεφαλής από πλευράς γερμανικής εταιρείας των διαπραγματεύσεων του Δημοσίου με τη Siemens για τη δημιουργία του εξαμβλώματος του εξωδικαστικού συμβιβασμού που αντικατέστησε την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012. Όταν συνομιλητές του είχε τον Χάρη Παμπούκη και στη συνέχεια τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο ειδικών αποστολών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χρήσιμο επίσης, να θυμίσουμε πως από του βήματος της Βουλής ο Πάνος Καμένος είχε καταγγείλει τον Μπάμπη Αθανασίου για το ρόλο που είχε διαδραματίσει στην πολύκροτη υπόθεση Siemens, επισημαίνοντας μάλιστα τη συγγενική σχέση μεταξύ Αθανασίου – Sikellis. Έτσι, θεωρούμε κρίθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά επιβεβλημένη η παρουσία του κ. Αθανασίου στην Επιτροπή. Που υποδηλώνει τον τρόμο που έχει κυριεύσει τον πρώην Πρωθυπουργό, μήπως κάποια στιγμή ανοίξει το στόμα του το διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ευάγγελος Σέκερης και πρώην μπατζανάκης του κ. Σαμαρά, αφού είχε παντρευτεί την αδελφή της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά. Από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθεί ο κ. Σέκερης να είναι ο υπεύθυνος της συμφωνίας 8002 και για την οποία έχει συνταχθεί το κατηγορητήριο της δίκης των 64 στελεχών της Siemens και του ΟΤΕ. Στην οποία δίκη, το κουβάρι της διαπλοκής θα ξετυλιχθεί ο κόσμος να χαλάσει!! Παρά τα στοχευμένα κολλήματα και από πλευράς μιας μερίδας της Δικαιοσύνης!!!

Συνεπώς, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην εκ νέου διερεύνηση του σκανδάλου Siemens. Για να διαφωτίσουμε πολλές πτυχές της υποθέσεως. Όπως του Σταύρου Παπασταύρου, εξ απορρήτων συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της Πρωθυπουργίας του. Συζύγου της Μαρύ Αγαλιώτου – Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Siemens - η οποία εξακολουθεί να είναι η εκλεκτή του κ. Ξυνή, αφού είναι και σήμερα ο παρατηρητής στις συζητήσεις για την τήρηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Επιτροπή του Δημοσίου, παρ΄ ότι ο κ. Παπασταύρου φαίνεται να εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ και σε διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιρειών!!!

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]