Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τελευταίος εκβιασμός στην κοινωνία και στο κόμμα του


Φτάσαμε λοιπόν και στην φάση των τελεσιγράφων. Με ή χωρίς αστερίσκους. Ολα έδειχναν ότι προς τα εκεί θα πάμε, εδώ και αρκετό καιρό. Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, αλλά κυρίως από το Βερολίνο, όπου είναι το πραγματικό κέντρο των αποφάσεων, αναφέρουν ότι Καγκελαρία, Κομισιόν, ΔΝΤ και Φρανκφούρτη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα οδηγήσουν την Αθήνα προ τετελεσμένων.

Η λογική τους θα είναι αυτή του take or leave it και θα αφορά σε ένα σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο θα λαμβάνει μεν υπόψη και κάποιες από τις «ιδιαιτερότητες» της ελληνικής πλευράς, αλλά θα την θέτει περίπου προ των ευθυνών της, λέγοντας, με άλλα λόγια: «Επειδή αποδείχθηκε εδώ και τρεις μήνες ότι δεν πρόκειται να καταλήξετε σε συγκεκριμένο πακέτο, το ετοιμάσαμε εμείς για σας. Είναι αυτό, προβλέπει αυτά και ή τα δέχεστε και προχωράμε ή τα απορρίπτεται και ελάτε να δούμε πως θα απεμπλακούμε».

Ακούγεται «τραβηγμένο», στα όρια του υπερβολικού. Ωστόσο, όποιοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκ των έσω όλα όσα διεμήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup στη Ρίγα και να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές τα ρεπορτάζ της εβδομάδας που τελειώνει σήμερα, αντιλαμβάνονται ότι οδεύουμε «με τα χίλια» προς τα εκεί.

Το θέμα, πλέον, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Πώς θα αντιδράσει. Τα σενάρια πολλά. Το πιθανότερο; Με τη ρευστότητα τελειωμένη και τον Μάιο να βγαίνει δύσκολα (αν βγαίνει), θα πάρει την πρόταση και θα την «κατεβάσει» στον λαό, μέσω της κάλπης. Το δίλημμα προφανές: «Αυτό είναι το πακέτο τους κι αυτό είναι το διακύβευμα, αν το δεχτούμε και αν δεν το δεχτούμε. Διαλέγετε». Και το εκλογικό σώμα θα αποφασίσει για την τύχη και την τύχη των γενιών που έρχονται.

Ενδεχομένως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, όλη αυτή η τροπή των πραγμάτων που περιγράφεται παραπάνω, να βολεύει αφάνταστα την κυβέρνηση και ειδικότερα το Μαξίμου. Μπορεί ο πρωθυπουργός να θέλει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να τελειώνει μια και καλή με πολλούς και πολλά, μέσα και έξω από την κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη χώρα. Για ξανασκεφτείτε το...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Voria και βορείως των ιστοσελίδων, υπάρχει και η στάνη των διαφημίσεων. Που εδώ ευτυχώς δεν υπάρχει. Όποιος θέλει να έχει το στόμα του ανοιχτό, κλείνει την πόρτα των διαφημίσεων και, αν είναι γιατρός, των πλασιέδων.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία των σχολίων
    κχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LEAVE IT! Δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]