Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CIA: Ευρώπη και ΗΠΑ κινδυνεύουν από το Ισλαμικό Κράτος

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ισλαμικό Κράτος και τη δράση των τζιχαντιστών κρούει ο πρώην διευθυντής της CIA, τονίζοντας ότι «εάν δεν χτυπήσουμε τώρα το Ισλαμικό Κράτος, Ευρώπη και ΗΠΑ κινδυνεύουν».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της CIA, Μάικλ Μορέλ, τονίζει σε συνέντευξή του , ότι μέχρι τα τέλη του 2013 η απειλή του Ισλαμικού Κράτους δεν υπήρχε στο μυαλό της Υπηρεσίας.
«Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Δύση και έχει αναπτυχθεί ταχύτερα από κάθε άλλη τρομοκρατική ομάδα του παρελθόντος» προσθέτει ο Μορέλ, εξηγώντας ότι «καμιά άλλη οργάνωση δεν έχει καταλάβει τόσο μεγάλη εδαφική έκταση, τόσο γρήγορα. Συνιστά τρομοκρατική απειλή καθώς κατευθύνει τους ξένους μαχητές πίσω στις πατρίδες τους με την αποστολή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις».
Ο πρώην διευθυντής της CIA λέει ότι η τρομοκρατική απειλή είναι μεγαλύτερη στην Ευρώπη από ότι στις ΗΠΑ καθώς είναι περισσότεροι οι Ευρωπαίοι που ταξίδεψαν και έγιναν μαχητές, ενώ στην Ευρώπη είναι περισσότερες οι μουσουλμανικές κοινότητες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]