Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βάζουν όρους για να στηρίξουν την Ελλάδα;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Παρακολουθώ όλο αυτόν τον καιρό τους μέχρι χθες κυβερνώντες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να πυροβολούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί δεν τα έχει βρεί ακόμη με τους δανειστές και ο τόπος συνεχίζει να βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Προσπαθώ να καταλάβω διαβάζοντας με προσοχή τις ανακοινώσεις και τα κατηγορώ τους, αλλά ακόμη δεν μπορώ να βρω σε τι ζητούν να υπογράψει η κυβέρνηση.

Θα ήταν χρήσιμο μια και ανακάλυψαν και πάλι τα non paper (τα ανυπόγραφα κείμενα που εκδίδουν οι ίδιοι) να βγάλουν κάποια και να μας πουν σε τι πρέπει να συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Ας πούμε, πρέπει να πεί ναι σε περικοπές μισθών και συντάξεων;

Θα πρέπει να πεί ναι στη συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο;

Θα πρέπει να πεί ναι στο χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία;

Θα πρέπει να πεί ναι στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις;

Θα πρέπει να πεί ναι στις λίστες Λαγκάρντ και στα παιχνίδια φοροδιαφυγής;

Θα πρέπει να πει ναι στη συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς που έγινε μόνιμη;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα ήθελε ο ελληνικός λαός να απαντήσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ώστε να μάθουμε τελικά τι σημαίνει αυτό που λένε όπου βρεθούν και σταθούν ότι πρέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εσχάτως έβαλαν και νέα πρόταση στο τραπέζι. Αυτό ακούει στους όρους για να πούν ναι σε μια συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να στηρίξουν λέει την κυβέρνηση. Δηλαδή για να στηρίξουν την Ελλάδα. Ποιοι αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο μηδέν , αυτοί που διέλυσαν τη μεσαία τάξη, βάζουν τώρα όρους. Αντί να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη για τα έργα και ημέρες τους από τον ελληνικό λαό περιμένουν χαιρέκακα στη γωνία να γονατίσει η πατρίδα από τις παράλογες λογικές του Σόιμπλε που θέλει να επιβάλει την γερμανική μπότα πάνω στους λαούς της Ευρώπης.

Αντί να έχουν γίνει μια γροθιά με την κυβέρνηση , παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν και είναι σεβαστές στις δημοκρατίες, προσεύχονται να αποτύχει για να επιστρέψουν να εφαρμόσουν το σχέδιο που άφησαν στη μέση. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εκείνες οι υγιείς δυνάμεις που θα στείλουν το μήνυμα τώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και θα πουν ότι πάνω από τα κόμματα και τα σαρκία μας είναι η πατρίδα.

Εξάλλου σε αυτήν την έρμη πατρίδα χρωστάνε πολλά. Ας της δώσουν και κάτι πίσω. Και αυτό ισχύει και για κάποιους εντός του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν ώρα να βγάλουν και αυτοί τα απωθημένα τους ακόμη και εναντίον του αρχηγού τους, που τους πήρε από το μηδέν και τους έκανε κυβέρνηση…

Πηγή
Επικοινωνία με τον συντάκτη

neleftheroglou@dimokratianews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Την πολιτική τους διάσωση θέλουν και να συνεχίσουν να κυβερνούν, χωρίς να υπάρξουν εκλογές...Όρους δε βάζουν, απλά εκβιάζουν την Κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι ΣυριζΑνελ θα λύσουν τα προβλήματά μας επειδή υπάρχουν άνθρωποι που εξυπηρετούν συμφέροντα. Θα πρέπει να απαλλάγούμε από όοολα τα βαρίδια του παρελθόντος για να βρεθεί λύση. Άνθρωποι αδιάφθοροι και έντιμοι χρειάζονται για να σωθεί ο τόπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστοτατος φιλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Ελευθερογλου,

    το προβλημα του Τσιπρα δεν ειναι το εκτρωματικο τριο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Βοθροποταμος!!

    Το προβλημα του ειναι διαφορετικο απο αυτο που περιγραφετε και απαρτιζεται απο 2 σκελη:

    α) Πως θα πεισει την "αριστερη πλατφορμα" του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφισει συμφωνια,

    β) Να καταφερει να "περασει" στην κοινη γνωμη, οτι αν δεν υπερψηφιστουν τα μετρα απο την

    "αριστερη πλατφορμα", αλλα εντουτοις υπερψηφιστουν απο το εγκληματικο μνημονιακο "τριο",

    αυτος (ο Τσιπρας) παραμενει "αντιμνημονιακος"!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]