Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενοχλήθηκαν οι τουρκολάγνοι από το «Μακεδονία ξακουστή»

Άθρο "κατά παραγγελία" για το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή!
Κύκλοι της Ευρώπης δημιουργούν συνθήκες Κοσόβου στην Ελληνική Θράκη 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το θράσος ορισμένων τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης έχει καταγραφεί πάρα πολλές φορές, μέσα από «καταγγελίες» τους κατά της Ελλάδας, οι οποίες –όλως τυχαίως- συμπίπτουν σε απόλυτο βαθμό με τις θέσεις της Τουρκίας και την εικόνα που επιδιώκουν να δώσουν οι διάφοροι τουρκικοί (παρακρατικοί) μηχανισμοί, δηλαδή την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και που παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων (τούρκων κατά πάγια παραβατική θέση, ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης, όλων των τουρκολάγνων) της Ελληνικής Θράκης.

Ενίοτε, το θράσος των συγκεκριμένων τουρκοφρόνων εμποτίζεται με δόσεις μίσους που επιχειρούν να εισάγουν προς την Ελλάδα εκείνοι που σιτίζονται με μαύρο (παράνομο) χρήμα από την μισθοδοσία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Και αυτό το μίσος επιχειρούν ποικιλοτρόπως να το εισάγουν στους νέους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, προκειμένου να δημιουργήσουν μία νέα γενιά «τούρκων», ενώ ταυτόχρονα κι επειδή γνωρίζουν οι ίδιοι τον βαθμό της παραβατικότητάς τους (η οποία συντελείται ελέω της σιωπής από την Ελληνική Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα της όργανα, όπως η Δικαιοσύνη) συχνά αυτοπροσδιορίζονται ως κάτοικοι της Ελλάδας, αποφεύγοντας τον χαρακτηρισμό «Έλληνας», ενώ υπερήφανα δηλώνουν πως η «μητέρα πατρίδα» τους είναι η Τουρκία...!

Πρόσφατα, λοιπόν, σε τεύχος της τουρκόφωνης εφημερίδας Μπιρλίκ (7 Μαΐου 2015), τουρκολάγνος αρθρογράφος επιτίθεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ελληνικό υπουργείο Παιδείας επειδή μαθητές μειονοτικού δημοτικού σχολείου (κατά τον αρθρογράφο το σχολείο είναι «τουρκικό») διδάχθηκαν το ελληνικό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!!!
Ενοχλείται, λοιπόν, ο τουρκόφρονας αρθρογράφος από το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και –εμμέσως πλην σαφώς- θέτει θέμα εξαίρεσης(!!!) για τους «τούρκους» μαθητές (κατά το δόγμα Ερντογάν, όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι!!!).

Αν και γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη "αρθρογραφία" ικανοποιεί πλήρως τις "αυξημένες ανάγκες" εύρεσης θεματολογίας για την επικείμενη συνάντηση - συνέδριο της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Εθνοτήτων Ευρώπης) στην Θράκη (Κομοτηνή, 13-17 Μαΐου 2015), όπου θα συζητηθούν εκτενώς οι "παραβιάσεις της Ελλάδας προς την τουρκική μειονότητα της Θράκης" (κύριο θέμα του συνεδρίου θα είναι η εκπαίδευση και η θρησκευτική αυτονομία της μειονότητας στη Θράκη και ευρύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων), δεν μπορούμε να ανεχθούμε το θράσος του συγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου αρθρογράφου, ο οποίος εργάζεται προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ των Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων) κατοίκων της Ελληνικής Θράκης.

Από την πλευρά μας, δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να θίξουμε το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων των μουσουλμανοπαίδων, τα οποία αυθαίρετα ο αρθρογράφος τα προσδιορίζει ως τούρκους χωρίς να επιτρέπει στα ίδια να πάρουν την απόφαση για το πώς νιώθουν.
Μας ενοχλεί όμως η επιλεκτική μνήμη του συγκεκριμένου «αρθρογράφου» που θίγεται από το ελληνικό εμβατήριο, αλλά δεν θίγεται όταν στα Χάτιμ (θρησκευτικές γιορτές ολοκλήρωσης εκμάθησης ανάγνωσης του Κορανίου από μουσουλμανόπαιδα) επιβάλουν στα μικρά παιδιά να απαγγέλουν τουρκικά ποιήματα μίσους κατά της Ελλάδας και πολεμικά εμβατήρια του τουρκικού στρατού…! Και μάλιστα αυτά δεν γίνονται μέσα σε κάποιον τουρκοσύλλογο, αλλά γίνονται μέσα σε τζαμιά, δηλαδή μέσα σε χώρους που είναι χώροι θρησκευτικής λατρείας, αλλά ελέω τουρκικής προπαγάνδας έχουν μετατραπεί σε χώρους πολιτικής και εθνικιστικής προπαγάνδας μίσους προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Είναι, επίσης προφανές πως ο τουρκολάγνος αρθρογράφος ξεχνά (ηθελημένα ή λόγω άγνοιας της ιστορίας) πως οι μέθοδοι τόσο του οθωμανικού στρατού όσο και των συνεργαζόμενων με αυτόν βουλγάρων κομιτατζήδων, κατά του Ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας, έχουν καταγραφεί ιστορικά και έχουν χαρακτηριστεί ως «άγριες βαρβαρότητες» κατά αμάχου πληθυσμού… Αγνοεί ηθελημένα ο τουρκόφρονας θιγμένος από το ελληνικό εμβατήριο, πως οι βιασμοί, οι βασανισμοί, οι εκτελέσεις και οι απαγχονισμοί ήταν πάγια μέθοδος και αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας στην λειτουργία τόσο των τουρκικών στρατευμάτων, όσο και των βουλγαρικών τμημάτων των κομιτατζήδων, οι οποίοι μάλιστα δεν δίσταζαν και να «πεταλώνουν» ανθρώπους (πουθενά αλλού δεν έχει καταγραφεί τέτοια βαρβαρότητα κατά άμαχου πληθυσμού) σαν να ήταν ζώα!!!

Είναι δε, τόσο μισέλληνας ο συγκεκριμένος αρθρογράφος της Μπιρλίκ, που αρνείται να καταγράψει με το ελληνικό όνομα του σχολείου και αναφέρεται σε αυτό με την τουρκική του ονομασία και αποφεύγει να προσδιορίσει πως πρόκειται για μειονοτικό σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής…
«Στεναχωριέται αφόρητα» ο αρθρογράφος επειδή τα παιδιά κουράζονται για να μάθουν τα ελληνικά ποιήματα, αλλά προφανώς δεν τον ενοχλεί όταν τα ίδια παιδιά καλούνται να αποστηθίσουν τουρκικά ποιήματα μίσους κατά της Ελλάδας για να τα απαγγείλουν στα Χάτιμ…
Προφανέστατα ενοχλείται ο τουρκολάγνος αρθρογράφος επειδή τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά, αλλά αν και ο ίδιος δεν έχει καν το θάρρος να το δηλώσει, επιχειρεί να περάσει μηνύματα μίσους στα ίδια τα παιδιά (και στους αναγνώστες της εφημερίδας) κατά της Ελλάδας που ο ίδιος την εμφαν΄ζιει να (κατα)πιέζει τους νέους μουσουλμάνους, ξεχνώντας όμως ο συντάκτης του κατάπτυστου άρθρου, πως μεγαλύτερη βαρβαρότητα είναι εκείνη που επιβάλει στα μικρά παιδιά να μισούν…

Επειδή έχει τραβήξει αρκετά αυτή η τακτική τουρκική προπαγάνδα και οι προκλήσεις των διάφορων καλοπληρωμένων εγκάθετων τουρκοφρόνων... Κι επειδή κάποιοι θέλουν να επιμένουν στο να δημιουργούν συνθήκες ανωμαλίας στην Ελληνική Θράκη, εμείς απλά θα τους θυμίσουμε πως με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης (με την οποία έγιναν και οι ανταλλαγές πληθυσμών με την Τουρκία), όποιος δηλώνει πως είναι Τούρκος πρέπει να αποστέλλεται με τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία, χάνοντας αυτομάτως όλη την προσωπική του περιουσία στην Ελλάδα.
Επιτέλους, ας βρεθεί κάποιος ή κάποιοι θαρραλέοι στην Αθήνα και ας εφαρμόσουν –επιτέλους- τη συνθήκη της Λωζάνης, για να σταματήσει αυτή η γάγγραινα από δειλούς και μισθοδοτούμενους κονδυλοφόρους της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη. Εφαρμόστε το νόμο και τις συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, κύριοι των Αθηνών, και όλα θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο προς την ομαλότητα και όχι προς την εκτράχυνση και την σύγκρουση, που επιθυμεί να επιβάλει πλαγίως η Τουρκία στην ακριτική αυτή ελληνική περιοχή.
Επιτέλους, σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και τολμήστε να κάνετε αυτό που από το Σύνταγμα είστε υποχρεωμένοι να πράξετε για την Θράκη... Γιατί, οι ευθύνες σας δεν είναι μόνο στα όσα αποφασίζετε να γίνουν, αλλά και στα όσα αρνείστε να αποφασίσετε να συμβούν. Και πρέπει να ξέρετε πολύ καλά πως η άρνηση υπεράσπισης της πατρίδας χαρακτηρίζεται επαρκέστατα από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας…

Το κατάπτυστο άρθρο διασποράς μίσους της Μπιρλίκ
Διδάσκουν σε παιδιά στρατιωτικό εμβατήριο που περιέχει την λέξη ¨βάρβαροι¨
Στο τουρκικό δημοτικό σχολείο Ινταντιέ διδάσκουν σε παιδιά Τούρκων, εμβατήριο του ελληνικού στρατού. Στις 14 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ενσωμάτωση της Κομοτηνής στην Ελλάδα. Στα πλαίσια των εορτασμών στα μειονοτικά σχολεία, όπως γίνεται και στα ελληνικά, διαβάζονται ποιήματα. Οι Τούρκοι μαθητές αποστηθίζουν τα ποιήματα που τους δίνουν οι δάσκαλοι και τα λένε στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να εκπληρώσουν αυτά που τους αναλογούν ως πολίτες που σέβονται τον αγώνα που έδωσε η πατρίδα τους στο παρελθόν για ανεξαρτησία. Αλλά είναι λυπηρό σε παιδιά που είναι ακόμη στο δημοτικό να διδάσκονται ποιήματα που εμπεριέχουν την λέξη ¨βάρβαροι¨ και άλλες παρόμοιες που μυρίζουν ρατσισμό. Έτσι πρέπει να ετοιμάζονται τα παιδιά για το αύριο ; Είναι πραγματικά δύσκολο γιατί πρέπει από τώρα στα καθαρά μυαλά τους να σπέρνονται σπόροι εχθρότητας. Αποτελεί θέμα το πώς θα παρέμβει το υπουργείο σε αυτή την κατάσταση που μυρίζει ¨διακρίσεις¨ και εχθρότητα¨.
Φέτος Έλληνες δάσκαλοι στο Ινταντιέ έδωσαν σε Τούρκους μαθητές εμβατήριο του ελληνικού στρατού το ¨Μακεδονία Ξακουστή¨ όχι όπως είναι το κανονικό¨ που έδιωξες τους τύραννους¨ αλλά με τον στίχο ¨που έδιωξες τους βάρβαρους¨.
Αν και δεν είναι γνωστό με τίνος εντολή έγινε αυτό, εντύπωση προκαλεί το πώς διδάσκεται ένα στρατιωτικό εμβατήριο με την τόσο βαριά φράση ¨βάρβαροι¨, χωρίς σκέψη για το πώς αύριο αυτά τα παιδιά θα συμβάλλουν στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου.
Το υπόλοιπο τμήμα του ποιήματος παρατίθεται όπως είναι το αυθεντικό και γράφει πως
“κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε, περήφανα και πάλι
κι εμείς τα Ελληνόπουλα, σου πλέκουμε στεφάνι”
ΥΓ: Όσο για τον τουρκόφρονα αρθρογράφο της Μπιρλίκ, πρέπει να τον ενημερώσουμε πως το εμβατήριο δεν αναφέρεται σε «τύραννους» αλλά σε «βάρβαρους». Μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα τον κάνει σοφότερο στο συγκεκριμένο θέμα. 


Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι η μετάφραση του αρχικού δημοσιεύματος της Μπιρλίκ έγινε από τα «Τουρκικά Νέα»

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]