Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν αυτοκτόνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός...

937 
74 χρόνια από την Γερμανική Εισβολή 6 Απριλίου 1941 ώρα 5:12 π.μ.

Αυγερινός Χατζηχρυσός
twitter @avgerinosx

Λοιπόν,  ψοφοδεείς λακέδες της Μέρκελ και δεκανίκια της διαπλοκής που παριστάνετε τους Πολιτικούς και τους Οπίνιον Μεϊκερς (sic), όσο και να σας στραβώνουν τα 500ευρα , η Ιστορία είναι εδώ η άτιμη και  θα σας την τρίβουμε στη μούρη.
Ναι λοιπόν υπήρξε Έλληνας Πρωθυπουργός που αυτοκτόνησε παρά να μείνει στα τεφτέρια των Αιώνων ότι Έλληνας Αρχηγός Κράτους έβαλε την υπογραφή του στην παράδοση του γένους. Δεν παρεδόθη ποτέ!
Αυτοκτόνησε και έσωσε την Τιμή της Ελλάδας κι ολόκληρης της Ευρώπης.
Και μάλιστα ήταν Πρωθυπουργός από "τύχη".
Αν δεν πέθαινε ο Ιωάννης Μεταξάς, δεν θα τον γνώριζε κανείς.
Αν υπέγραφε το Γερμανικό "μνημόνιο" δεν θα μπορούσε να του προσάψει κανείς κάτι, πολέμησε την μεγαλύτερη πολεμική δύναμη του κόσμου κι έχασε στην Μάχη των οχυρών, ήταν απλά διορισμένος και προσωρινός και θα έσωζε "μισθούς και συντάξεις" μια "αξιοπρεπείς παράδοση" που ίσως να μας γλίτωνε και από το λιμό, όπως έπραξε κι η επιτήδειος ουδέτερη Τουρκία .
Αλλά δεν τους έκανε την χάρη. Πήρε την θέση του δικαίου κι όχι της Ισχύος, όταν όλος κόσμος υποκλίνονταν στα Γερμανικά Παντσερ κι η ίδια η Μεγάλη Βρετανία ήταν αδύναμη κι αμυνόμενη.
Η δικαίωση ήρθε τέσσερις Ανοίξεις αργότερα στις 2 Μαΐου 1945 όταν ο Στρατηγός Helmuth Weidling, Διοικητής του Βερολίνου, υπογράφει την παράδοση της πόλης στον Σοβιετικό Στρατηγό Vasily Chuikov.
Την εποχή του διορισμού του ήταν εκτός πολιτικής σκηνής, πλην όμως η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η προσωπικότητά του και το ήθος του, για τα οποία έχαιρε μεγάλης εκτίμησης απ΄ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, συνέβαλαν ιδιαίτερα στην επιλογή και προτίμησή του από τους πρωτοκλασάτους του Ι. Μεταξά. (wiki)
berlin world war ii soviet soviet russian flag red army 1439x1053 wallpaper_www.wallpapername.com_9
74 χρόνια από την Γερμανική Εισβολή λοιπόν από τις 6 Απριλίου 1941 τις 5:12 π.μ. όταν γερμανικές, ιταλικές και ουγγρικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτίθενται κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα αρχίζει η γερμανική επίθεση εναντίον της χώρας μας στο μέτωπο Ανατολικής Μακεδονίας (Γραμμή Μεταξά) και Θράκης, μετά την επίδοση τελεσιγράφου από τους Γερμανούς στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή.
Έτσι γράφεται η Ιστορία, όχι με αυτούς που για την "σταθερότητα" και την ασφάλεια της καρέκλας τους ξεπουλάνε τον λαό με το αζημίωτο, αλλά με αυτούς που τολμούν και πιστεύουν στην Ελληνική αξία της Ευρώπης, του Ανθρωπισμού κι όχι των Αγορών.

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]