Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθωώθηκε ο υπερκατάσκοπος και έρχονται αποκαλύψεις...

Μόλις απομακρύνθηκε το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, αθωώθηκε ο υπερκατάσκοπος!
Έρχονται μεγάλες αποκαλύψεις μέσα από δικαστικές διώξεις των μέχρι χθες διωκτών…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Μία βρωμερή υπόθεση περί δήθεν κατασκοπείας, μετά από 5 (περίπου) χρόνια ταλαιπωρίας και μέγιστου ψυχολογικού πολέμου, έφτασε στο τέλος της, αφού στα Ελληνικά Δικαστήρια αποκαλύφθηκε η αθωότητα του κατηγορουμένου στην σκευωρία που στήθηκε εναντίον του, από την τότε διοίκηση αλλά και συναδέλφους του μέσα στην ΕΥΠ.

Το κατηγορητήριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της γελοιότητας, ήταν απολύτως σαφές: Ο κατηγορούμενος είχε υπό την κατοχή του, φακέλους κλειδωμένους στον φοριαμό του γραφείου του, μέσα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έγγραφα της Υπηρεσίας που αφορούσαν συγκεκριμένες πηγές και υποθέσεις που διαχειριζόταν ο ίδιος…!
Αν και οι ισχυρισμοί της κατηγορούσας αρχής δεν είχαν καμία σύνδεση με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά ούτε και με την κοινή λογική, προφανώς, οι κατηγορούντες θα προτιμούσαν να είχε τα έγγραφα αφύλακτα (ξεκλείδωτα) στο γραφείο του ή στο σπίτι του ή να τα μοίραζε σε δημοσιογράφους, σε πολιτικούς ή, ακόμη και σε… πράκτορες ξένων υπηρεσιών…

Κατηγορία περί κατασκοπείας, λοιπόν, επειδή είχε κλειδωμένα υπηρεσιακά έγγραφα στον φοριαμό του γραφείου και έτσι ΘΑ μπορούσε να τα δώσει οπουδήποτε!

Οποιοσδήποτε σοβαρός διοικητής ή ανακριτής, θα είχε παραπέμψει την υπόθεση στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας (γνωστός καλός φίλος του κ. Καρχιμάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και σημερινός πρέσβυς της Ελλάδας στην Μεγάλη Βρετανία) θεώρησε ως ποινικά κολάσιμη πράξη την διαφύλαξη υπηρεσιακών εγγράφων εντός της ΕΥΠ και έστειλε την υπόθεση στα Ελληνικά Δικαστήρια (προσδοκώντας προφανώς να διασύρει ηθικά και ψυχολογικά, αλλά και να «κάψει» οριστικά και αμετάκλητα τον κατηγορούμενο –ικανότατο στέλεχος της ΕΥΠ, με πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία), εκθέτοντας ανεπανόρθωτα επί του ακροατηρίου (δηλαδή στον οποιονδήποτε επρόκειτο να παρακολουθήσει ή παρακολούθησε τις τραγελαφικές δίκες) τον τρόπο λειτουργίας (και όχι μόνο) της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Βέβαια, αν και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος (αθώος από την 31/3/2015) δεν ήταν ο μόνος που είχε στοχοθετηθεί από την διοίκηση του κ. Μπίκα (με διάφορες γελοίες κατηγορίες, έως και εθνικά ζημιογόνες πράξεις, κατηγορήθηκαν δεκάδες υπάλληλοι της ΕΥΠ) και το γνωστό στους γνωρίζοντες «βαθύ πράσινο περιβάλλον» (γνωστό και ως «παράγκα»), ήταν από όσο γνωρίζουμε, ο μόνος που δέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις (αποκάλυψή του από τον Τύπο, υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου, αλλά κατηγορήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και για υποθέσεις που κατέπεσαν λόγω παντελούς έλλειψης αποδείξεων) που στόχο είχαν την ψυχολογική του καταρράκωση, αλλά και –επί της ουσίας- τον διασυρμό του, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση αυτών των συκοφαντικών δημοσιευμάτων επί των δικαστηρίων…

Τέλος καλό, όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού ο κατηγορούμενος Κ.Α. αθωώθηκε, μετά από μία σχεδόν πενταετή μάχη απέναντι σε λασπολόγους, συκοφάντες και όχι μόνο… και αναμένει την επαναφορά και αποκατάστασή του στην ΕΥΠ.

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου

Αθώος κηρύχθηκε την 31η Μαρτίου 2015 από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο ΚA – μετά μάλιστα από σχετική απαλλακτική πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών – για τη κατηγορία της κατασκοπείας και υπεξαγωγής εγγράφων, υπόθεση που είχε απασχολήσει πολύ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης αποδείχθηκε η αλήθεια. Το δυσάρεστο όμως γεγονός είναι ότι για μια ακόμη φορά αξιόμαχο στέλεχος της ΕΥΠ σύρθηκε στα Δικαστήρια και αναγκάσθηκε να παραμείνει εκτός Υπηρεσίας άνω των πέντε ετών, λαμβάνοντας μόνο το 1/4 των αποδοχών του σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους για τη χώρα.

Δεν είναι το μόνο στέλεχος της Υπηρεσίας που διώχθηκε επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και απαλλάχθηκε των κατηγοριών από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ούτε προφανώς το τελευταίο.

Η δίωξη πλήθους υπαλλήλων της ΕΥΠ που ξεκίνησε όταν πολιτικός προϊστάμενος αυτής ήταν ο Υπουργός που υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να το αναγνώσει, και συνεχίζεται για αρκετά έτη, δεν έχει λήξει ακόμα.

Πλην «ανδρών δικαίων χρόνος σωτήρ άριστος». Τα πραγματικά αίτια της δίωξης των στελεχών αυτών αποκαλύπτονται προϊόντος του χρόνου και σύντομα ο Ελληνικός Λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Ελπίζουμε όσοι από ιδιοτελείς σκοπούς ορμώμενοι ζημίωσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και κατά συνέπεια τα Εθνικά Συμφέροντα να βρεθούν υπόλογοι ενώπιον του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Δικηγορικό γραφείο Γεωργίου Χ. Παπατσώρη και συνεργατών
Μαρασλή 3, 10676 Αθήνα
Τηλ. 210 7222775, 210 7220426
email: cpapatso@hol.gr

Έρχεται νέος κύκλος αποκαλύψεων

Πέρα από αυτή την αθώωση, την οποία παλαιά και έμπειρα στελέχη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ανέμεναν με βεβαιότητα, τώρα φαίνεται ότι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων σχετικά με τα κίνητρα του τότε Διοικητή και του Επιχειρησιακού Υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη συγκεκριμένη δίωξη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν εκείνη την εποχή δύο παρασκήνια. Το πρώτο καθοδηγήθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, διότι τα τότε στελέχη της ΕΥΠ έκαναν μία στροφή συνεργασίας προς τη Ρωσία, με την απόφαση για προμήθεια ενός Γεωγραφικού Συστήματος Επιτήρησης των συνόρων μας, το οποίο είχε ρωσικό λογισμικό.
Το δεύτερο ήταν καθαρά εσωτερικό θέμα της Κατεχάκη και αφορούσε στην… επικυριαρχία της τότε ηγεσίας, η οποία ήθελε να ελέγχει απόλυτα τις πηγές πληροφόρησης αλλά, κυρίως, τις δυνατότητες παρακολούθησης (προφανώς είναι απαγορευτικό –έως αδιανόητο- για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να μπορούν να δρουν ανεξάρτητα και να συλλέγουν καίριες πληροφορίες, χωρίς να γνωστοποιείται το ενδιαφέρον τους σε «συμμάχους» και «φίλους»).

Τα ίδια τα στελέχη της ΕΥΠ εμφανίζονται βέβαια πρόθυμα μέσω μηνύσεων και αγωγών, που θα ακολουθήσουν μετά από της αθώωση του Κ.Α., να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό παρασκήνιο, της πιο μαύρης περιόδου που πέρασε η συγκεκριμένη Υπηρεσία, ενώ δική μας απορία είναι το γιατί η προηγούμενη διοίκηση του κ. Δραβίλλα δεν προχώρησε στην «κάθαρση» μέσω της τιμωρητικής απομάκρυνσης πολύ συγκεκριμένων προσώπων από την ΕΥΠ, οι οποίοι ζημίωσαν -σε βαθμό μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο- ακόμη και την επιχειρησιακή ικανότητα της Υπηρεσίας σε συγκεκριμένους τομείς και πεδία…

Τέλος, η δικαστική αθώωση του συγκεκριμένου στελέχους της ΕΥΠ, αποτελεί και δικαίωση της Τζένης Λεβογιάννη, η οποία μέχρι την τελευταία της ημέρα (έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο) λοιδωρήθηκε και συκοφαντήθηκε από ανθρωπάρια των ΜΜΕ και άλλα ανθρωποειδή σκαιότατου φυράματος, επειδή τόλμησε να σταθεί με ένορκες καταθέσεις στο πλευρό του Κ.Α. και παρά την ασθένειά της κατέθετε επί 5 ώρες στο πρώτο δικαστήριο (την επομένη θεραπείας χημειοθεραπείας), στηρίζοντας την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον, ενώ στο τελευταίο δικαστήριο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής του δημοσίου χωρίς ουσιαστικό λόγο, αναφέρθηκε σε αυτήν με άκομψο (επιεικώς) τρόπο, δημιουργώντας τις χείριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκομένους...

ΥΓ: Αποτελεί, άραγε, σύμπτωση ότι ο Κ.Α. αθωώθηκε μόλις το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από την εξουσία;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Μπράβο Κωνσταντίνε που θυμήθηκες τους αγώνες της αειμνήστου Τζένης Λεβογιάννη της "Μπουμπουλίνας"!!! Διακαιώθηκε σε όλα όσα είχε αναφέρει γιατί τα λεγόμενά της ήταν η αλήθεια, η μόνη αλήθεια... ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ με Α κεφαλαίο και τα δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τζένη ήταν εκει.... απο ψηλά... αλλα εκει.... κοντα στην αλήθεια που ευτυχως έλαμψε....
    να δουμε τωρα τα "καρχιδάκια" που θα πανε να κρυφτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Κώστα , άργησε αλλά ήρθε η δικαίωση , όπως και η πέλεκυς για πολλους .....έρχεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τερζή θεωρώ ότι το αποτέλεσμα και αυτής της υπόθεσης ή καλυτερα να λέμε και αυτής της σκευωρίας του καθεστώτος ΓΑΠ-Αδιάβαστου-Μπίκα- Παπαγεωργίου & ΣΙΑ δικαιώνει και εσάς που από την αρχή κρατήσατε μια διαφορετική στάση από την πλειοψηφία των καθεστωτικών ΜΜΕ και των ιστολόγων... Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιμωρία στους εθνοπροδότες και τα τσιράκια τους, άμεση αποκατάσταση στο αδίκως διωχθέντα άξιο στέλεχος της Υπηρεσίας,Αιωνία σου η μνήμη Τζένη που έφυγες τόσο πρόωρα , και δεν είδες το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
    Ν.Μ. Νικος απο΄Χίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μια λεξη που θα τη χρησιμοποιησω απο τους φιλους κομμουνιστες "Μίσος ταξικό" λένε εγω θα το αλλαξω λιγακι "Μισος προς καθε τι ανθΕλληνικο"
      ΓΑΠ, χρυσοκουραμπιες,,βγικας, μπλατσαρας,χρυσανθουλα και η υπολοιπη εγκληματικη οργανωση αγραμματος, βλακερ, χτηλιας, μπεκρο, και τα υπολοιπα ζωα

      Διαγραφή
    2. Ερωτηση κ.Τερζη. και οχι μονο προς εσας αλλα και προς τον Διοικητη ΕΥΠ, τον Υπουργο, το Λαλιστατο Ρακιντζη.
      υπαρχουν δυο διευθυντες στην ΕΥΠ που ψευδομαρτυρησαν Λουμιδης, Λαδιαρης και εκκρεμουν μυνησεις και μαλιστα ορισμενοι πανε ακροατηριο.
      ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ?????
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ???

      μαζι με αυτους και αλλοι.

      ερωτηση!!!!

      Διαγραφή
  6. Προς τον αθωωθεν στελεχος της ΕΥΠ.
    Μην σκεφτείς ποτέ οτι
    "ενταξει μωρε πέρασε καιρός"
    "ενταξει ενα λάθος έγινε"
    "δεν το ηθελαν"
    "μου ζητησαν συγγνωμη"
    κλπ κλπ κλπ κλπ

    ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ

    "οτι καποιος έχασε μια χρονια στις εξετασεις"
    ότι μια οικογενεια ξεπερασε τα ορια "
    "σκεψου το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"
    "σκεψου τη φατσα του μπικα του παπαγεωργιου του τσαντριζου"
    "σκεψου τα διποδα ανθρωποειδη εντος"
    σκεψου αυτους που ευεργετησες
    σκεψου αυτους που δεν σεβαστηκαν την οικογενεια σου
    σκεψου αυτους που δε σε σεβαστηκαν οταν ησουν στο νοσοκομειο και εκανες bypass
    σκεψου τον αθλιο τσαντριζο που απειλουσε με ψευτικους νομικους συμβουλους
    σκεψου τους αθλιους που γελουσαν με την αρρωστια της Τζεναρας..
    σκεψου σκεψου σκεψου

    οτι δεν θα τους ξεχασεις και ο καθενας απο αυτους θα παρει το αντιτιμο που τους αξιζει.

    Παρτους οτι εχουν και δεν εχουν , να μην εχουν να φανε τα παιδια τους, να μην εχουν να πανε στον Αγιο Σαββα,

    Για να επανελθει η Ισοροπια και η Δικαιοσυνη και για να μη το ξανακανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και να ηταν μονο αυτο.(!) Δυστυχως ειναι λιγα αυτα που βγαινουνστο φως της δημοσιοτητας. Κοινο μυστικο στους κολπους της ΕΥΠ αλλα και του Πενταγωνου αποτελει η προδοσια υπουργου της προηγουμενης κυβερνησης (για μια χουφτα δολαρια ή περισσοτερες) σε βαρος κορυφαιας Ελληνιδας κατασκοπου με μεγαλη δραση στην περιοχη της Τουρκιας και ενω βρισκοταν σε αποστολη, με αποκαλυψη της στις τουρκικες αρχες. Παντα θα υπαρχουν Εφιαλτες αλλα και αφανεις ηρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ευχάριστα φίλε Κώστα τρέχουν γρήγορα παντού. Επιτέλους μετα τόσο καιρό ήρθε αυτό που όλοι περιμέναμε . Με πολυ αγώνα και ταλαιπωρία, σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι γρήγορα επιστροφή και απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που το αξίζουν. Το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του Π. Λιάκου που είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το έχετε διαβάσει δένει σαν γάντι και το στέλνω γιατί με εκφράζει απόλυτα, φαντάζομαι και εσένα Κώστα αλλά και τους περισσότερους...

    "Οι μόνοι χαμένοι είναι κάποια μούτρα, όλως σιχαμένα, υπερπροβεβλημένα και άκρως «δικτυωμένα», τα οποία εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, κάθε συγκυρία και κάθε αφορμή για να επιτεθούν εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας. Δυστυχώς, στη χώρα που γέννησε το μέτρο και ζει με την υπερβολή πάντοτε υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα από Εφιάλτες, Χατζηαβάτες, και κουκουλοφόρους παντός είδους.
    Παναγιώτης Λιάκος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τωρα απομενει να ξηλωσουν αμεσα και τον Μπικα απο το Λονδινο, οπου δεν προσφερει τιποτα ουσιας αλλα αντιθετως απολαμβανει προνομια ως ανταμοιβη για την εθνοπροδοσια του. Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να τελειωσει το gay pride πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΜΠΙΚΑ... ΜΠΛΙΑΧ!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΩΜΕΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι αργει ο κ. Φουκας να προχωρησει στις συλληψεις των γνωστων πλεον εθνοπροδοτων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζουν όλοι στην κατάρρευση της χώρας, την προκαλούν, για να αποφύγουν την τιμωρία, όλων των ειδών οι προδότες... Ας ψοφήσουν οι Έλληνες για να σώσουν τα θλιβερά σαρκία τους!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]