Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «κόκκινες γραμμές» τους...

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση επιστρατεύει και πάλι τις προεκλογικές υποσχέσεις προσπαθώντας έστω για λίγο ακόμη να κρατηθεί η κοινή γνώμη βουτηγμένη στη γλυκιά νιρβάνα στην οποία έχει παραδοθεί. Όσο για τους «ξενους» είναι γεγονός, πια, ότι αν η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν να τους μπερδέψει και να τους εκνευρίσει όλους ο στόχος επετεύχθη πλήρως και έτσι χάνονται και οι εναπομείναντες ολίγοι πλέον φίλοι της χώρας.

Η κυβέρνηση στην πιο δύσκολη στιγμή της «διαπραγμάτευσης» και ενώ έχει υπογράψει την παράταση της Δανειακής Σύμβασης (και του Μνημονίου) και έχει πανηγυρίσει μάλιστα για την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου, ξαφνικά επανέρχεται με το τελεσίγραφο: «Θα δεχθείτε τις κόκκινες γραμμές μας και θα σεβαστείτε την ψήφο του ελληνικού λαού». Και ταμπουρώνεται πίσω από τον ελληνικό λαό για να καθυστερήσει όσο μπορεί την αποκάλυψη της κατάρρευσης των δικών της προεκλογικών υποσχέσεων.
Γιατί ο λαός δεν ψήφισε γενικώς «κόκκινες γραμμές», αλλά ψήφισε το Σχέδιο που του προτάθηκε, που διαβεβαίωνε ότι υπάρχει τρόπος όλα να γίνουν διαφορετικά ώστε και αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς να δοθούν, και προσλήψεις να υπάρξουν, και όλα να πάνε πολύ καλύτερα, και από το Μνημόνιο να βγούμε, και το χρέος να διαγράψουμε.
Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι τέτοιο Σχέδιο δεν υπάρχει (γιατί προφανώς θα το είχε εφαρμόσει) και για να αποφύγει τις συνέπειες, η κυβέρνηση, καλεί όλους τους άλλους να αποδεχτούν να χρηματοδοτήσουν τις έωλες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε.
Αντί να απολογηθεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, τη μια απειλεί με χρεοκοπία, την άλλη προαναγγέλλει εκλογές ή δημοψήφισμα. Αυτό το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε εξηγήσει στον ελληνικό λαό που είχε πειστεί ότι με το Σχέδιο «δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο η κ. Μέρκελ να πει όχι;». Αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Και τελικά πάλι καλά που δεν υποσχέθηκαν την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς, της Βόρειας Ηπείρου και της Σμύρνης. Γιατί τώρα θα έτρεχε ο Ερντογαν και ο Ράμα να συμμορφωθούν με την «ψήφο του ελληνικού λαού». Αλλιώς θα τους δίναμε ένα μαθηματάκι. Θα κάναμε εκλογές ή δημοψήφισμα...

Πηγή "Έθνος"
Επικοινωνία με τον συντάκτη
nmeletis@pegasus.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. H δεν καταλαβαινεις τιποτα, η εισαι βαλτος.Ατεκμηριωτος και απαραδεκτος. Πηγασσος βλεπεις..ΟΥΣΤ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]