Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια με τους (λαθρο)μετανάστες

Απελευθερώνονται οι έγκλειστοι (λαθρο)μετανάστες χωρίς κανένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα
"Πραξικόπημα" και "προβοκάτσια" καταγγέλλει ο Πανούσης 
Κανένας σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων 
Απόφαση "κράχτης" για ανεξέλεγκτη είσοδο (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα

Όνειδος αποτελεί η αποκάλυψη της απελευθέρωσης των έγκλειστων σε κέντρα κράτησης (λαθρο)μεταναστών. Και το όνειδος δεν προκύπτει από τις συνθήκες (και τα ό,ποια παράγωγα) της απελευθέρωσης των συγκεκριμένων "κρατουμένων", αλλά από την αντίδραση της κυβέρνησης και δη του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος "νίπτει τας χείρας του", και εν μέσω κραυγών και απειλών προσπαθεί να βεβαιώσει την μη εμπλοκή της κυβέρνησης στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες δύο (τουλάχιστον) εβδομάδες έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των κέντρων κράτησης των (λαθρο)μεταναστών. Και η διαδικασία αυτή δεν αποτελεί εσωτερική υπόθεση και απόφαση της Αστυνομίας, ούτε είναι παράγωγο οποιασδήποτε προβοκάτσιας, την οποία σήμερα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Κανένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα τολμούσε ποτέ να εκκινήσει με προσωπική του ευθύνη και υπογραφή μία τέτοια διαδικασία, η οποία -από τη φύση της- εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από πολιτικές, δηλαδή κυβερνητικές, αποφάσεις, οι οποίες κατά τα φαινόμενα εκτελούνται, χωρίς όμως η κυβέρνηση -δια των επισήμων οργάνων της- να έχει τη διάθεση να αναλάβει την ευθύνη (πολιτική και νομική) των ίδιων των αποφάσεών της, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως προετοιμασία και διαδικασία για τα περαιτέρω της απελευθέρωσης των έγκλειστων στα κέντρα κράτησης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, κ. Πανούσης, δήλωσε άγνοια και ζήτησε έρευνα επί του θέματος.

Έτσι, μεταξύ της σκληρής πραγματικότητας κωμικοτραγικής τηλεοπτικής εμφάνισης του κ. Πανούση, σφοδρή πολιτική θύελλα προκαλεί η αποκάλυψη διαβαθμισμένου εγγράφου που φέρει την υπογραφή του του υποστράτηγου προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Η εγκύκλιος ουσιαστικά «ανοίγει τα σύνορα» στους παράνομους μετανάστες καθώς δίνεται εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού.

Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα. Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.

Το έγγραφο διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ και προκάλεσε πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ενώ και οι συνοριοφύλακες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν φόβους για κύματα μεταναστών που θα περάσουν τα σύνορα. Το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Πανούσης, άφησε αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας λέγοντας ότι: «Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πανούσης, κατά τη δήλωσή του, δεν γνώριζε για την εγκύκλιο και φωτογραφίζει συγκεκριμένους αξιωματικούς που κινούμενοι "πραξικοπηματικά" εξέδωσαν αυτή την εγκύκλιο. Άλλωστε, και χθες από το υπουργείο μιλούσαν για οργανωμένη προβοκάτσια.

Τις παραιτήσεις των αξιωματικών ζήτησε ο Πανούσης

Παραιτήσεις αξιωματικών ζήτησαν ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες, σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης, η οποία προκάλεσε "σάλο".

Πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενωμερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Από τη δική μας πλευρά, θα χαιρόμασταν να ενημερώσουμε (αλλά και να ρωτήσουμε) τον κ. Πανούση σχετικά με το επί 2 εβδομάδων (καιν πλέον) υπό εξέλιξη σχέδιο απελευθέρωσης των κρατουμένων στα κέντρα κράτησης (λαθρο)μεταναστών. Μάλιστα, μπορούμε να του αφηγηθούμε και τραγελαφικά (έως επικίνδυνα για τις τοπικές κοινωνίες) περιστατικά της υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου, τα οποία όχι μόνο καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του, αλλά τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Εκτός και εάν όλα όσα συνέβησαν (φυσικά με πολιτική απόφαση) ήταν εν αγνοία του κ. Πανούση, οπότε ο κ. υπουργός θα πρέπει να πραγματοποιήσει έρευνα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και σε πιθανά "γραμμάτια" που "πληρώνονται" για να ικανοποιηθεί - εξευμενισθεί η "αριστερή πτέρυγα" του ΣΥΡΙΖΑ (με τις γνωστές ιδεοληπτικές - δογματικές θέσεις επί της λαθρομετανάστευσης), που λίαν προσφάτως δήλωσε την διαφωνία της με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΥΓ: Εκτός και εάν όλο αυτό το "σόου" έχει να κάνει με απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι ΑΝΕΛ τι λενε γι'αυτα;

    Υποτιθεται οτι υπαρχουν "κοκκινες γραμμες"!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την σιωπη τους οι ΑΝΕΛ συνηγορουν για τα αισχη που παρακολουθουμε αναυδοι να γινονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ειναι πληρως συνενοχοι της εξαπατησης του Ελληνικου λαου, αποδεικνυουν δυστυχως οτι και αυτοι μονον καρεκλα εξουσιας ηθελαν να αρπαξουν χωρις ουσιαστικη προσφορα στα προβληματα της Ελλαδας.

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι πολύ για τα χάλια τους.Πίστευα (και γι΄αυτό ψήφησα ΑΝΕΛ ) θεωρώντας πως,θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό,μιας και δήλωναν πως είναι, απο τις κόκκινες γραμμές.Ας συνέλθουν όλοι τους,γιατί οι μεν ΑΝΕΛ θα έχουν την ίδια τύχη με την ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό θα τους ανέχετε ο κόσμος.Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες ηλιθιότητες ανδρώνουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]