Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρουφάκης:" Η Ευρώπη είναι η Πατρίδα μας"

Το περήφανο έθνος των Γερμανών ίδιο με το περήφανο έθνος των Ελλήνων

Ο κύριος Βαρουφάκης δεν είναι Έλληνας, αλλά ούτε οι Έλληνες είναι Έλληνες. Αυτό δήλωσε στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD ο υπουργός Οικονομικών. Με μεγάλη άνεση και περισσή φωτογένεια στο γυαλί, δήλωσε στον Γερμανό δημοσιογράφο αυτολεξεί: "Είναι καιρός να καταφέρουμε να μιλάμε ως ένας λαός, όπως οι Αμερικανοί. Η Ευρώπη είναι πατρίδα μας!"

Ηθικό καθήκον για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον να αποκαταστήσει την κατακρεουργημένη από την Ε.Ε αξιοπρέπεια των λαών αλλά σύμφωνα με τον κύριο Βαρουφάκη "το ηθικό μας καθήκον είναι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη". Ο υπουργός βάζει ξεκάθαρα και χωρίς ασάφειες πως πάνω από το συμφέρον και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι το συμφέρον των Τραπεζών και των δανειστών κρατών-μελών, τα οποία μέσω δύο Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων διαλύουν την Ελλάδα ως χώρα. Μόνο και μόνο για να παίξουν τα μεγάλα τους παζάρια για το δήθεν κοινό νόμισμα, αλλά για τον πραγματικό στόχο που είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική πορεία.

Το περήφανο έθνος των Γερμανών!
"Περήφανο έθνος" χαρακτήρισε ο "Έλληνας" υπουργός τους Γερμανούς λέγοντας:""Θεωρώ τραγικό ότι έφεραν το ένα περήφανο έθνος εναντίον του άλλου, αντί να μας φέρουν μαζί εναντίον ενός κοινού προβλήματος το οποίο λέγεται ευρωκρίση. Είναι αναγκαίο να γκρεμίσουμε τα στερεότυπα που λένε ‘αυτοί οι Έλληνες’ ή ‘αυτοί οι Γερμανοί!"

Σε λίγο ο κύριος Βαρουφάκης θα αρχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έγινε ποτέ Α' και Β' Παγκόσμιος Πόλεμος με την Γερμανία σε ρόλο εισβολέα εναντίον των υπολοίπων κρατών, αλλά ήταν απλά εμφύλιοι μεταξύ ενός κοινού λαού, του ευρωπαϊκού, έχοντας καθήκον να τους ξεχάσουμε για το καλό της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση έχει στρίψει το τιμόνι προς την πορεία που είχε σχεδιαστεί εξ αρχής από την Ε.Ε δημιουργώντας την οικονομική κρίση. Ξεκίνησε λέγοντας ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικό αλλά ανθρωπιστικό που πλήττει όλη την Ε.Ε. Με αυτό τον τρόπο δεν υποστήριξε ότι η Ελλάδα υποβλήθηκε σε ένα χρέος σχεδιασμένα, αλλά η διαιρεμένη πολιτική των κρατών που λειτουργούν ως ξέχωρα έθνη, έφεραν την ανθρωπιστική κρίση διότι δεν είχαν κοινή οικονομική πορεία.

Η περήφανη "αριστερά" στρώνει το χαλί του Δ' Ράιχ
Η "Αριστερά" με δεκανίκι τους πατριώτες των "ΑΝΕΛ" (για τα μάτια του κόσμου βάζουμε έναν δεξιότατο που μιλάει για έθνος και πατρίδα) ανοίγουν τον δρόμο για την κοινή πολιτική της Ε.Ε που σημαίνει την ολοκλήρωσή της. Καθόλου τυχαίο που ο Έλληνας πρωθυπουργός αν και "αριστερός" έβαλε πλάτη να στηρίξει την δημοκρατική άνοδο του καθαρού φεντεραλιστή Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν.

Η ελληνική κυβέρνηση μπήκε στις ράγες του τρένου που έχτισε ο Αντενάουερ (Ίδρυμα με το όνομα του συστεγάζεται με το ίδρυμα Καραμανλή στην Ελλάδα από το 2012) και όλων των υπέρμαχων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιοποίησης.

Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδίασαν οι ισχυροί της Ε.Ε για την Ελλάδα είναι το όχημα του κυρίου Βαρουφάκη, ο οποίος ύπουλα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει νέα δάνεια αλλά "πακέτα μεταρρυθμίσεων" πολλών δις ευρώ. Τα "πακέτα" αυτά έρχονται από τα ισχυρά κράτη-μέλη (και από τις ΗΠΑ όπως πριν σχεδόν 60 χρόνια μέσω σχεδίου Μάρσαλ) ως βοήθεια ανασυγκρότησης μέσω επενδύσεων.

Όμως η πολιτική των "πακέτων μεταρρυθμίσεων" μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (με πακέτο Γιούνκερ) και στο τιμόνι κρυφός διαχειριστής όλων ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δείχνουν ότι την διαχείριση του πλούτου και της όποιας ανάπτυξης της Ελλάδας θα την έχουν από κοινού οι Ευρωπαίοι.

Ένας είναι ο λαός, ο Ευρωπαϊκός
Έτσι θα γίνουμε ένας λαός, ακόμα και αν ο Σύριζα διατυμπανίζει την διπλωματική μάχη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Εφόσον, όμως η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας (όπως πιστεύει ο κύριος Βαρουφάκης) τότε γιατί όχι να μην καλύψει μέρος του ανύπαρκτου χρέους της Ελλάδας με ανύπαρκτες αποζημιώσεις της Γερμανίας και να κλείσει το θέμα των γερμανικών και φιλοναζιστικών σφαγών που έγιναν στην χώρα.

Έξω από κάθε ίχνος συνωμοσιολογίας, αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι τελικά στην Ελλάδα δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη για όσα το Γ' Ράιχ της προκάλεσε για να φθάσουμε στο σήμερα. Να τελειώσουμε την παλιά ιστορία με το ελπιδοφόρο Νέο Έθνος που υπέρμαχός του είναι ο κύριος Βαρουφάκης και οι εταίροι του δίνοντας το παράδειγμα ότι όλα ξεχνιούνται για το Κοινό Μέλλον.

Άλλωστε, ο σκιώδης πρωθυπουργός της Ελλάδα, κύριος Φλαμπουράρης είπε την μεγάλη αλήθεια στον ελληνικό λαό η οποία πέρασε στα ψιλά: "Το χρέος ήταν και είναι αέρας και με αέρα θα το πληρώσουμε". Βέβαια, ο ελληνικός λαός αναμένει να στηθεί για τις 100 δόσεις, να πληρώσει έμμεσα χαράτσια μέσω λογαριασμών, εξόφληση δόσεων δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε με τον πραγματικό του ιδρωτα και αγωνία. Περιμένει την ανασυγκρότηση μέσω ξένων επενδύσεων και ως γρανάζια νεόδουλους Έλληνες.

Αλλά, ακολουθώντας την ρήση του Ευρωπαίου Γιάνη Βαρουφάκη, μια πατρίδα είμαστε ας πληρώσουμε κάτι παραπάνω για να την ενισχύσουμε, ας δουλέψουμε 12ωρα αντί 200 ευρώ μισθό για ένα κοινό μέλλον, κοινά σύνορα, κοινό ευρωπαϊκό στρατό (όραμα Γιούνκερ και Γερμανίας) και επιτέλους κοινή πολιτική μετά από 65 χρόνια σχεδιασμού του Α' Πανευρωπαϊκού Ράιχ.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ
    ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ)
    ΩΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΣΚΩΛΗΚΕΣ.
    ΟΙ ΔΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚΟ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΔΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
    ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ
    ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΝ) ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΝ ΤΙΣ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ.

    ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΤΛ.ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΠΑΡΟΥΦΙΑΖΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΣΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΕΟΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ....ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΛΥΣΩΔΕΣΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΦΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΘΥΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...ΑΦΟΥ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΔΑ ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ .....ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ...ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΞΙΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΝΑΖΙΣΤΟΛΑΓΝΟΣ....ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ Η ΤΟΥ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ....ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΕ ΟΥΝΝΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ....ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΩ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...ΑΠΛΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΡΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον κακο σου τον καιρο νεοταξιτη ρουφιάνο που θα μας πεις οτι Πατριδα μας ειναι η Ευρώπη .
    Να πας να ζήσεις εκει ρε αλητη και ασε εμας τους Ελληνες να αγαπάμε την Πατριδα μας Ελλαδα οπως ξέρουμε και γουστάρουμε .
    Αληταραδες την ρουφιανιά πολλοι την αγάπησαν τον ρουφιάνο ομως τον εκτελούν ....σαν δεν τον χρειάζονται άλλο ....
    Σάββατο κοντό γιορτή καθηκι με ενα Ν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρός κον Βαρουφάκη,

    αγαπητέ κύριε Βαρουφάκη καλό είναι να κόψετε το γλύψιμο και τις κωλοτούμπες στους Φραγκολεβαντίνους γιατί ήδη μας έχετε απογοητεύσει. Δεν σας ακούσαμε να μιλάτε για επαχθές και επονείδιστο χρέος γιατί μάλλον τα αφεντικά σας σας είπαν να σταματήσετε τις μαλακίες. Καλό θας είναι να πάρετε την καλή σας και να γυρίσετε στις ΗΠΑ και να αφήσετε ένα τύπου Λαπαβίτσα να αναλάβει γιατί σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερος από εσας. Κύριε καθηγητά μετα από 25 χρόνια στις επιχειρήσεις αυτό που έμαθα είναι ότι όταν θέλεις να διαπραγματευτείς δεν πάς με υπεροπτικό χαμογελο και αλαζονεία αλλά με λεπτομερή στοιχεία για το τι ζητάς και πώς θα το κάνεις σωστά δομημενη παρουσίαση και πλανάρισμα, και αφού τους τα θέσεις γυρνάς και τα υλοποιείς και όχι κάνεις περατζάδες στα τσοντοκάναλα των εργολάβων.
    Καλύτερα να παραιτηθείς τώρα που είναι νωρίς και να αφήσεις κάποιον πραγματικά σοβαρό να κάνει την δουλειά και εσύ να πάρεις το μοτοσακό σου να πάς καμμιά βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ.Βαρουφακη,

    υπαρχουν πολυ μεγαλα ατοπηματα στους ισχυρισμους σας περι "υπερηφανειας"!!

    Ακομα κι αν καποιος δεν εχει ιδεα απο Γεωπολιτικη ,Ιστορια κ.ο.κ, πως ειστε σε θεση να γνωριζετε

    οτι ενας περηφανος λαος δεν αποτελει κινδυνο για καποιον αλλον εξισου υπερηφανο, με το να του

    προσπαθει να του επιβληθει-ακριβως λογω αυτης της "υπερηφανειας"-αλαζονειας ;

    Πως ειστε τοσο σιγουρος οτι δυο περηφανοι λαοι μπορουν να επικοινωνουν και να διευθετουν τα

    προβληματα τους ,οταν ο ενας απο τους δυο υπονομευει την εθνικη κυριαρχια του αλλου;

    Αν αποδεχεστε ως "πατριδα" σας την Ευρωπη, ποσο "υπερηφανος" αισθανεστε εσεις προσωπικα

    με το μην θεωρειτε πατριδα σας την Ελλαδα, αλλα την Ευρωπη;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην πάρει κι όρκο...
    μην ξεχνάμε το βιογραφικό του:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]