Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτικά πρόσωπα στο "σπορ" της υψηλής φοροδιαφυγής;

Αν τυχόν ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ίσως το επόμενο διάστημα να έχουμε μια είδηση «βόμβα». Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επειδή το υπουργείο Οικονομικών χρειάζεται άμεσα χρήματα για να πληρώσει του τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους, προχωράει σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά μας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιωτή Νικολούδη  «βάζει χέρι» στο «μαύρο χρήμα» που έχουν βγάλει οι επιτήδειοι στο  εξωτερικό. 
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαπιστώνοντας την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγξουν την μεγάλη φοροδιαφυγή  με παρέμβαση του Γιάννη Βαρουφάκη ζητήθηκε από τον Γάλλο υπουργό οικονομικών Μισέλ Σαπέν  να προσφερθεί στην Ελλάδα τεχνογνωσία. 
Ας μην ξεχνάμε ότι η εμπειρία των Γάλλων στο θέμα αυτό είναι τεράστια και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά στον έλεγχο της λίστας Φαλτσιάνι (μέρος της οποίας είναι και η «λίστα Λαγκάρντ»).
Σύμφωνα με υπολογισμούς το «μαύρο χρήμα» που έχει «μεταναστεύσει» από την χώρα μας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια ξεπερνάει το τεράστιο ποσό των 22 δις ευρώ και η προέλευση αυτών των χρημάτων είναι άγνωστη. 
 Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι ότι σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ανάμεσα στα άτομα που επιδίδονται στο σπορ της υψηλής φοροδιαφυγής βρίσκονται τρανταχτά πολιτικά ονόματα. Από τους πρώτους ελέγχους η κυβέρνηση προσδοκά μέχρι το τέλους του χρόνου να εισπράξει γύρω στα 3 δις ευρώ.
Ας περιμένουμε και θα δούμε, γιατί ανάλογες ειδήσεις έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]