Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως βιώνουμε μια βελούδινη ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ;

Με βάση τα δεδομένα ήδη είμαστε έκτος ευρώ και οι συνέπειες είναι μπροστά στα μάτια μας. Δεν δίνουν σημασία σε ότι λέμε, δεν δίνουμε κι εμείς σε αυτά που ζητούν, και δεν μας δίνουν ρευστότητα.

Για να είμαστε ακριβείς βιώνουμε -δυστυχώς- μια σιωπηλή ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα όλα έγιναν όπως είχε προβλεφτεί ότι θα συμβεί.

Σταδιακά λοιπόν έγιναν τα παρακάτω βήματα:
Απομακρύνθηκαν οι επενδυτές αφού ρευστοποίησαν τα υπάρχοντα τους εδώ και τα μετέφεραν έξω (3Ε, και χιλιάδες άλλοι μικρότεροι έλληνες και ξένοι).
Συλλέχθηκε μεσώ τοκογλύφων ο υπάρχον χρυσός από τα νοικοκυριά και μεταφέρθηκε έξω. Ξεφόρτωσαν όσοι είχαν δικά μας ομόλογα και έφυγαν.
Άδειασαν οι τράπεζες με συνεχείς μεταφορές στο εξωτερικό που έκαναν ακόμη και κυβερνώντες βουλευτές και υπουργοί Οικονομικών.
Άρπαξαν τα συνταξιοδοτικά μας ταμεία με το PSI.
Άρπαξαν το 30% του ΑΕΠ με την εσωτερική υποτίμηση.
Άρπαξαν τον ΟΠΑΠ και ότι άλλα φιλέτα του Δημοσίου πρόλαβαν.

Όλη η Ευρώπη και οι ευρωπαϊστές και τα λαμόγια έκαναν αγώνα δρόμου ώστε να πάρουν ότι προλάβουν μέχρι να ξυπνήσει ο λαός μας και να βγάλει αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Μάλιστα ζητούσαν κι άλλα με το mail Χαρδουβελη, αλλά μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σχέδιο τους ματαιώθηκε και αστραπιαία μας έκλεισαν την ρευστότητα.

Βεβαίως εντελώς συμπτωματικά μετά 5 χρόνια εθνικής καταστροφής ξεκίνησαν πρόγραμμα χαλάρωσης. Πλέον βιώνουμε μια βελούδινη ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ και οι συνέπειες της είναι μπροστά στα μάτια μας. Η εξής μία:
Τους έχουμε γραμμένους μας έχουν γραμμένους και δεν μας δίνουν ρευστότητα και… αυτό είναι όλο.

Αυτό ήταν το καταστροφικό σενάριο.
Αυτή ήταν η καταστροφή που μας έλεγαν οι μνημονιακοί ότι θα έρχονταν ως Αρμαγεδδών με την έξοδο από το ευρώ, και με βάση αυτή μας έφτασαν έως εδώ αιχμάλωτους.

Στον αντίποδα εμείς πλέον δεν δίνουμε σημασία σε ότι λένε, παριστάνουμε ότι είμαστε στο ευρώ χρησιμοποιούμε το νόμισμα αυτό και ζοριζόμαστε για να τους πληρώσουμε προκειμένου να κρατήσουμε τα προσχήματα.

Αν τα πράγματα μείνουν εδώ που έχουν πρακτικά θα είμαστε εκτός ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δεχόμαστε εντολές τους και δεν θα έχουμε ρευστότητα για να τους πληρώσουμε.

Είναι φανερό ότι καμιά άλλη οικονομική συνέπεια δεν θα έχει μια «κανονική» έξοδος από το ευρώ, ενώ -με τον τρόπο που συμβαίνει- δεν έχει ούτε πολιτικές συνέπειες για κάποιον.

Το θέμα είναι ότι για να στηριχτούν οι τράπεζες και οι καταθέσεις οι μισθοί και οι συντάξεις θα πρέπει πολύ σύντομα να σταματήσουμε να τους πληρώνουμε τα οφειλόμενα.
Τότε θα μας στείλουν πίσω τον Στουρνάρα “πακέτο” και οι τράπεζες μας θα βγουν από το ευρωσύστημα.

Όμως δεν θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας.
Πάλι δεν θα μας δίνουν ρευστότητα πάλι δεν θα μας υποβάλουν όρους και εμείς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συναλλαγές το ευρώ προσπαθώντας να παράξουμε πλούτο.

Όμως αν βιώνουμε μια βελούδινη ελεγχομένη έξοδο από το ευρώ τότε αυτή γίνεται με τους χειρότερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα που εκτός από την δυνατότητα μια άμεσης ανταγωνιστικής υποτίμησης ενός νέου εθνικού νομίσματος χάνει και αυτήν την δυνατότητα για ένα εντυπωσιακό Grexit!

Βεβαίως και θα μείνουμε στην Ευρώπη στο Ευρωκοινοβούλιο στην Κομισίον και στην ΕΕ και θα τους κράζουμε όπου τους βρούμε.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :


  1. τα γεγονοτα τρεχουν και σε λιγο τιποτα δεν θα εχει σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεσμένος στα τεςςερα ;
    Ποια Ευρώπη ρε Μητρο ; Ποιο ευρώ ;
    Εσυ ακομη δεν πήρες ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΕ ;
    ΤΣΙΡΙΠΡΟΠΟΥΛΟ ;

    Δεν πειράζει , ετσι κί αλλιώς ηρα εισαι με αυτα που λες και δεν εχεις θεση στην Ελεύθερη Ελλαδα .
    Μέχρι τοτε .....κοροΐδεψε οσους περισσότερους μπορέσεις .
    Λίγος καιρος σας έμεινε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]