Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Russia Today: "Η ώρα της ελληνικής εκδίκησης"

«Η ώρα της εκδίκησης; Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει αποκατάσταση για την γερμανική κατοχή και το κατοχικό δάνειο», αναφέρει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα της η Russia Today.

Με τίτλο: «Η ώρα της εκδίκησης; Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει αποκατάσταση για την γερμανική κατοχή και το κατοχικό δάνειο» το ρωσικό Διαδικτυακό μέσο αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά τις χθεσινές του προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, για τις διεκδικήσεις που αφορούν στο κατοχικό δάνειο, καθώς και για την τετραετή γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το άρθρο της RussiaToday, κάνει λόγο για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική κατοχή και το δάνειο της Ελλάδας κατά τον Β.’ Π.Π., το οποίο έθεσε τη χώρα σε ένα τεράστιο χρέος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και τώρα ζητά από το Βερολίνο να πληρώσει την αποκατάσταση.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην «ιστορική υποχρέωση», για την οποία μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, να ζητήσει από τη Γερμανία τα δισεκατομμύρια των ευρώ για την αποκατάσταση των φυσικών και οικονομικών καταστροφών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Επίσης, γίνεται λόγος για την «ηθική υποχρέωση στον λαό μας, στην Ιστορία, σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους ενάντια στον ναζισμό», που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή.
«Τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού είχαν απήχηση πέρα από την Αθήνα, καθώς τοποθετούν το θέμα της πρόσφατης μαζικής διάσωσης της χώρας του κατ 'εντολή των διεθνών πιστωτών κάτω από ένα εντελώς νέο πρίσμα», αναφέρει το Russia Today.

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την αντίσταση του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και μία δήλωση του 2012 της γερμανικής Μπούντεσταγκ, η οποία κοστολογούσε το δάνειο στα 8,25 δισ. δολαρίων, ενώ η Ελλάδα ανεβάζει το ύψος του δανείου στα 11 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εμπιστευτικά οικονομικά ντοκουμέντα, τα οποία είχε δημοσιεύσει το Βήμα.

«Ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 162 δισ. ευρώ, περίπου το μισό δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο υπολογίζεται στα 315 δισ. ευρώ», αναφέρει η Russia Today.
Το νούμερο λέγεται ότι καλύπτει 108 δισ. ευρώ για καταστροφή των υποδομών από την ναζιστική κατοχή, από το 1941 έως και το τέλος του πολέμου, και 54 δισ. ευρώ.

Το Βερολίνο αρνείται έντονα να πληρώσει οποιαδήποτε από τις διεκδικήσεις, αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει: «Σχεδόν 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Π.Π. το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει χάσει την νομιμότητά του», υπενθυμίζοντας μία πρόσφατη δήλωση ενός εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, το άρθρο αναφέρεται στις τελευταίες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, σε εσωτερικό, αλλά και εξωτερικό, επίπεδο που στόχο έχουν να εξαλείψει τα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας τα οποία ζητούν οι δανειστές σε αντιδιαστολή με μία μαζική αποκατάσταση του δανείου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]