Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλή αρχή!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Και τίποτε άλλο να μη γίνει, και πάλι έχουμε κερδίσει!

Έχουμε (ξανα)κερδίσει το δικαίωμα να συναθροιζόματε ελεύθερα και αυθόρμητα, να (δια)δηλώνουμε ειρηνικά την βούλησή μας, μαζί με τα παιδιά μας, να ξαναγίνουμε ενεργοί πολίτες χωρίς τον φόβο του παρακράτους.

Χθες ο ελληνικός λαός πιό ώριμος από ποτέ και με την αίσθηση της ελευθερίας στην ψυχή, μαζεύτηκε να στηρίξει την κυβέρνησή του, γιατί έτσι θεωρεί ότι πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνει. Αύριο μπορεί να (δια)δηλώσει κάτι άλλο.

Με τις πόρτες της Βουλής ανοικτές, χωρίς κάγκελα, χωρίς ΜΑΤ και μέτρα (τρομοκρατικής) τάξης, δεν άνοιξε μύτη. Δεν έγινε ούτε μία παραφωνία.

Χθες αποδείχτηκε ότι η δημοκρατία εδώ γεννήθηκε κι εδώ ζεί ακόμη. Λαβωμένη, αλλά ζεί. Φυλακισμένη αλλά ζωντανή.

Γιατί η έννοια της δημοκρατίας που είναι κατά βάθος το συνώνυμο του ανθρωπισμού, ζει εν σπέρματι στην καρδιά του κάθε έλληνα. Μαραζώνει κάποτε, καταπιέζεται, παγώνει, αλλά με την πρώτη καλοκαιρία πετάει φύλλα και δίνει καρπούς!

Το σχόλιο αυτό δεν είναι διθύραμβος, ούτε ελεγεία. Είναι διαπίστωση!
Διακατέχεται μόνον απ' τον ενθουσιασμό, τού: ''όταν θέλουμε, μπορούμε''!
Και δεν συμμερίζεται κατ' ελάχιστο την κριτική ότι δεν πρέπει στο ''όπλο'' αυτό της λαϊκής συγκέντρωσης να γίνεται ''κατάχρηση'' γιατί επέρχεται ''κόπωση'' και καταντάει αναποτελεσματικό.

Και στο κάτω -κάτω πότε είναι η πιό κρίσιμη στιγμή ώστε να δείξει ο πολίτης την συμπαράστασή του,  αν όχι τώρα που τα λυσσασμένα θηρία της παγκοσμιοποίησης (εντός και εκτός συνόρων) νοιώθουν να τους πέρνουν την μπουκιά απ' το στόμα και αντιδρούν ενστικτωδώς και δολοφονικά εναντίον μιάς χώρας κι ενός λαού;

Η καλή αρχή έγινε!
Ο πόλεμος τώρα μόλις άρχισε, και οι μάχες θα είναι πολλές.
Ο λαός δεν πρέπει να είναι απών!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]