Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αντιπολίτευση των Σκοπίων ξεσκεπάζει το καθεστώς Γκρούεφσκι

Ηχογραφήσεις με ενοχοποιητικό περιεχόμενο στη «βόμβα Ζάεφ» 

Οι ισχυροί πολιτικοί κλυδωνισμοί στα Σκόπια ήδη άρχισαν και όπως όλα συντείνουν το 2015 φαίνεται πως θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για το καθεστώς Γκρούεφσκι. Κύκλοι των Σκοπίων δεν διστάζουν να αναφέρουν πως οι πιέσεις θα είναι τόσο ισχυρές που δεν θα εκλπαγούν εάν υπάρξει μία θορυβώδης πτώσης του δικτατορίσκου της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια, με τις αποκαλύψεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ, δείχνουν πως η διαδικασία αποκαθήλωσης του Γκρούεφσκι έχει ήδη ξεκινήσει...

Του Vladislav Perunović

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, παρουσίασε το νέο υλικό στα μέλη του Τύπου, όπως και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Σε αντίθεση με την προηγούμενη «έκρηξη της βόμβας Ζάεφ», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 και περιείχε μόνο αρχεία από ασήμαντες τηλεφωνικές κλήσεις (που ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους δείχνουν ανεξέλεγκτη μαζική παρακολούθηση), αυτή τη φορά ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της FYROM- (SDSM), παρουσίασε ηχογραφήσεις με ενοχοποιητικό περιεχόμενο.

Οι ενοχοποιητικές ηχογραφήσεις, ένα μέρος των ηχογραφήσεων 20.000 πολιτών, δείχνουν ότι το UBK, το οποίο διευθύνεται από τον πρώτο εξαδέλφο του Πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, Sašo Mijalkov, κατέγραψε τις συνομιλίες με τους πολιτικούς από το VMRO-DPMNE του Γκρουέφσκι να προσπαθούν να χειραγωγήσουν το δικαστικό σύστημα.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, καθώς και άλλες νομικές πράξεις, η δικαστική εξουσία είναι ξεχωριστή και ανεξάρτητη από την κυβέρνηση ή άλλες κρατικές οντότητες. Το SDSM επιτυχώς επέδειξε ότι εξέχουσες προσωπικότητες του κυβερνώντος κόμματος: την υπουργό Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, τον υπουργό Οικονομικών Ζόραν Σταβρέβσκι, τον κύριο συντάκτη των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφο Ντράγκαν Πάβλοβιτς – Latas, επηρέασαν το δικαστικό σύστημα μέσω παραγγελιών να τροποποιήσουν αποτελέσματα των δικαστικών διαδικασιών.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις δημοσιευμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, ούτε χθες, ούτε κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου (που πραγματοποιήθηκε σε 09-2-2015) ανακοινώνοντας το σκάνδαλο με παράνομη παρακολούθηση της επικοινωνίας, δεν αρνήθηκε την αυθεντικότητα των εγγραφών.

Ενώ την πρώτη συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε τετριμμένη συνομιλία, ως απεικόνιση της πράξης επιτήρησης, αυτή σχεδιάστηκε για να μεταφέρει την πολιτικοποίηση και την επιρροή επάνω στο δικαστικό σώμα από την εθνοκεντρική, ακροδεξιά, κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το VMRO-DPMNE μέσω του UBK άκουγε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των ιδίων των υψηλόβαθμων στελεχών του, τα οποία υποδεικνύουν ορισμένο επίπεδο παρανοϊκών προσπαθειών για τον απόλυτο έλεγχο από ένα στενό αριθμό ανθρώπων σχετικά με την πολιτική κορυφή της πιο αυταρχικής χώρας της Ευρώπης.
Ο Ζάεφ δεσμεύτηκε για περαιτέρω αποκαλύψεις ενδεικτικού υλικού παρακολούθησης 20.000 κατοίκων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]