Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιές μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνει επειγόντως η νέα κυβέρνηση

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Όποια και αν είναι η σύνθεσή της, όποιες και αν είναι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις και οι ιδεολογικές της καταβολές, η νέα κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνον θα δρομολογήσουν την βελτίωση της οικονομίας αλλά και θα ισχυροποιήσουν την θέση της χώρας στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.
Επίσης θα της επιτρέψουν να ανακουφίσει στοιχειωδώς τις αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής προϋποθέτει αύξηση του ΑΕΠ όχι ως δαπάνης επί εισαγομένων προϊόντων (αυτά ήταν οι αλογοσκούφειες «επιτυχίες» της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία). Αλλά ως παραγωγής προϊόντων της γεωργίας, βιοτεχνίας, βιομηχανίας, υπηρεσιών κλπ. Μόνον εάν δουλεύουμε, παράγουμε, αυτοκαταναλώνουμε και εξάγουμε, θα έχουμε πλεόνασμα προς διανομή.

Το πρώτο μέτρο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι ένας νέος φορολογικός νόμος, που θα ανακουφίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και θα τους δώσει περιθώρια να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, απορροφώντας χιλιάδες ανέργους.

Μαζί με αυτόν, πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΦΙΑ, που ισοπέδωσε την αγοραστκή δύναμη της μεσαίας τάξης, που στηρίζει την κατανάλωση και το εμπόριο.

Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την δημιουργία επενδύσεων, καταργώντας τα τεράστια εμπόδια, κυρίως την γραφειοκρατία και την διαφθορά, που αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες. Συμφωνούμε να μην ξεπουληθεί η χώρα σε ξένα κονσόρτσιουμ κλπ., αλλά ας διευκολυνθούν τουλάχιστον οι εγχώριοι επιχειρηματίες ή υποψήφιοι επιχειρηματίες με γενναία μέτρα, όπως π.χ. πλήρες διετές αφορολόγητο για νέες επιχειρήσεις.

Τέταρτο μέτρο πρέπει να είναι η δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών. Παράδειγμα: δεν μπορεί η Ελβετία να έχει πέντε πανεπιστήμια και εμείς εικοσιπέντε. Τα οποία παράγουν ανέργους «οικονομολόγους, «νομικούς», «κοινωνιολόγους» κλπ. Ας μετατρέψει η νέα κυβέρνηση τα περιφερειακά πανεπιστήμια σε γεωργικές και επαγγελματικές σχολές και ας παίρνουν οι φοιτητές και μία συμπληρωματική ειδικότητα (αγγλιστί minor) σε κάποια επιστήμη της αρεσκείας τους. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται στελέχη για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και όχι ακκιζόμενους και ναρκισσευόμενους ημιμαθείς «επιστήμονες», που όλα τα ξέρουν αλλά όχι να δουλέψουν επί του πεδίου.

Πέμπτο μέτρο πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Να θεσπιστεί μία αξιοπρεπής ενιαία εθνική σύνταξη στα 65 για όλους, εγγυημένη από το κράτος, και να καταργηθούν οι διάφορες παράλογες κρατήσεις. Και ας αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν με δική τους πρωτοβουλία συμπληρωματικές ιδιωτικές συντάξεις.

Η νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει με συνοπτικές διαδικασίες το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μία εκσυγχρονισμένη και ορθολογισμένη μορφή, που να εγγυάται σε όλους τους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους.

Τέλος: η νέα κυβέρνηση να προσέξει πάρα πολύ την Εθνική Άμυνα και την Δημόσια Τάξη, σε καιρούς που ζούμε...

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μεταρρυθμίσεις ;
    Ξύπνα !
    Θα το πληρώσουν ακριβά , πολυ ακριβά οι Ελληνες που τόσα χρονια ψήφιζαν κρυφοπουτανες και τώρα τις φανερές για να αποτελειωσουν και ισοπεδώσουν τα χαλάσματα .
    Νομίζετε οτι εσείς τους ψηφισατε ;
    Μπεεεεεεεεεεε!!!!,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταρρυθμίσεις Μεταρρυθμίσεις σχεδόν μονότονα επαναλαμβάνουν οι συναινετοι μας στην Ευρωπη, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν τις καλύτερες δημοκρατίες παγκοσμίως. Αλλά δεν ενδιαφέρονται να έχουν δημοκρατία και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.Μεταρρύθμισης να τρώμε από αυτά πού παράγουμε οι ίδιοι και όχι από τούς άλλους συνεταίρους μας.Να προτείνω μια μεταρρύθμιση και εγω.Πού πιστεύω ότι είναι η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από τούς κομματικούς στρατούς, σε αυτούς πού λαμβάνουν εισοδήματα από Το κράτος, επειδή είναι ψηφοφόροι μιας συμμορίας από τα κόμματα της βουλής, να κοπούν τα χιλιάδες ευρώ, και εφ'όσον δεν έχουν εισόδημα, να περιοριστούν σε μία αναπηρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]