Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Η εκλογή μας στην περιφέρεια θα σημάνει το τέλος του τουρκικού προξενείου

"Απορώ με την Σαμπιχά, μια αγωνίστρια κατά του τουρκικού προξενείου, που έμπλεξε με τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι βουλευτές παίζουν προξενικά παιχνίδια"

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδιασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έδωσε σήμερα (23.04.2014) την εξής συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε να συνομιλήσουμε με τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον βουλευτή του κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον κ. Τέρενς Κουίκ.
Κύριε Κουίκ καλή σας ημέρα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλή σας ημέρα από τον Ίασμο της Ροδόπης ή μάλλον, για να ακριβολογώ, από την Αμβροσία της Ροδόπης, εδώ όπου γίνεται το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου και έχουν βγάλει τα καζάνια και προσφέρουν στον κόσμο το μοσχαρίσιο κρέας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχω ζήλια τώρα που δεν είμαι εκεί.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ρεπορτάζ για την «Real News», αν θέλετε να σας το δώσω και με φωτογραφικό υλικό! Θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω δύο σύντομα σχόλιά σας. Θέλω ένα σχόλιό σας για αυτό που έγινε με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με την Σαμπιχά, κ. Χατζηνικολάου, συνομιλούσα πάρα πολύ καιρό, από τότε που την ανακάλυψα δημοσιογραφικά, αλλά και μετά τη συνάντησα και κοινοβουλευτικά, μετά από αυτό τον πύρινο λόγο που έκανε στα διεθνή φόρα για το ότι δεν δέχεται οι Ρομά να εκτουρκίζονται εδώ από το τουρκικό προξενείο.
Μιλάμε για μια φλογερή γυναίκα.
Απλά και μόνο με εντυπωσίασε, πώς επέτρεψε να ανακατευτεί το όνομά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είναι γνωστό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Θράκης, δεν επιδεικνύουν και την καλύτερη, θα έλεγα συμπεριφορά με το Προξενείο.
Εξάλλου, έχω καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, αν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να φωτογραφίζονται (αυτοί οι βουλευτές) κάτω από την πράσινη αποσχιστική σημαία ή να συμμετέχουν στους λεγόμενους τουρκικούς συλλόγους που έχουν εδώ στην περιοχή. Απορώ πώς αυτή η γυναίκα, η οποία τόσο εναντιώνεται στο προξενείο, άφησε το όνομά της να ανακατευτεί με ένα κόμμα το οποίο δεν βλέπω να μάχεται και τόσο το προξενείο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η αίσθησή σας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πιέσεις από τη μειονότητα εναντίον της Σαμπιχά;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ρεπορτάζ λέει ότι ο πρώτος ο οποίος σήκωσε τη σημαία εναντίον της, ήταν ο ίδιος ο Ζειμπέκ Χουσεΐν, ο γνωστός μουσουλμάνος βουλευτής. Από εκεί και πέρα τι να σας πω, ειλικρινά εδώ παλεύω εναντίον του προξενείου με νύχια και με δόντια.
Και επειδή είμαι και έμπειρος στο διπλωματικό ρεπορτάζ, παρόλο που είναι εσωτερική υπόθεση, σας διαβεβαιώ ότι τουλάχιστον εμένα ως Περιφερειάρχη, θα με βρει το Προξενείο όχι απλώς αντίθετο, όχι απλώς απέναντι, αλλά θα αναγκαστεί να παίξει ο πρόξενος με τους κανόνες της διπλωματίας, χωρίς να υπερβαίνει πλέον τις κόκκινες γραμμές.
Αυτός είναι ασύδοτος εδώ. Κάνει ότι θέλει. Το εννοώ αυτό. Ότι θέλει.
Αν κάτι αντίστοιχο, κ. Χατζηνικολάου, το έκανε Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη ή στην Κωνσταντινούπολη, θα τον είχαν βάλει πακέτο στο αεροπλάνο και θα τον είχαν στείλει πίσω στην Ελλάδα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω, ποια κατά τη γνώμη σας ήταν τα λάθη που κάναμε ως ελληνικό κράτος και φτάσαμε στο σημερινό σημείο.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Διαχρονικά και διακομματικά. Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι μπάρες οι οποίες έπεφταν με τη δύση του ήλιου, δημιουργούσαν ένα ζήτημα. Μη μου λένε τώρα ότι έχει να κάνει με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γιατί είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το «φάω».
Δεύτερον, είναι και η οικονομική απαξίωση της περιοχής. Οι Πομάκοι κάποτε είχαν τα καπνά, είχαν την οικοδομική εργασία… Τώρα ποια δεν υπάρχει τίποτε. Είναι τόσο πένητες, ώστε βεβαίως είναι ανοιχτοί στην οποία οικονομική εισβολή του προξενείου, που όπως είχα καταγγείλει στη Βουλή, σκορπάει 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα το χρόνο, έχει τρεις χιλιάδες δικούς του ανθρώπους που αλωνίζουν εδώ και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρώτον, δεν θα έπρεπε να μπουν οι κανόνες διπλωματίας; Δεύτερον δεν θα έπρεπε να αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να απεξαρτηθούν οικονομικά (όσοι έχουν αυτή την ανάγκη δυστυχώς, να δεθούν οικονομικά) με το προξενείο;
Είναι δυνατόν να έχει ο Βούλγαρος 10% φόρο επιχειρήσεων και εμείς να έχουμε 26%; Ποιος τρελός θα έρθει να επενδύσει στην περιοχή της Θράκης, όταν έχουμε τον Βούλγαρο δίπλα μας με 10% φόρο;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, για να κλείσουμε, τι διακυβεύεται στην εκλογή περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη; Ποιο είναι το διακύβευμα της εκλογής;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας έλεγα, καταρχήν, ότι θα πρέπει να βάλουμε τους εθνικούς λόγους στη μια παράμετρο. Το ένα είναι ότι η Ανατολική Μακεδονία θα πρέπει να βροντοφωνάξει όχι στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς – γιατί έχουμε και εκεί ένα ζήτημα – και το δεύτερο βεβαίως, αντίσταση απέναντι στην Άγκυρα.
Το δεύτερο, όμως, είναι καθαρά το οικονομικό ζήτημα.
Η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή είναι ανύπαρκτη. Η Καβάλα για παράδειγμα έχει 34% ανεργία με το 60% να είναι νέοι άνθρωποι.
Η φτώχεια η οποία υπάρχει στην Ξάνθη και την Κομοτηνή είναι ασύλληπτη. Η αποβιομηχάνιση της περιοχής του Έβρου θα έλεγα ότι πλησιάζει πλέον στα όρια του μηδέν.
Ε, δεν γίνεται, δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Άρα ως Περιφερειάρχης και με την όποια εμπειρία έχω ως δημοσιογράφος, που όπως ξέρετε πάντα ανακατευόμουν – σε μας τους δημοσιογράφους προσέφευγαν κατά καιρούς νομάρχες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες για να τους λύνουμε τα προβλήματα με την κεντρική εξουσία – τώρα πια θα χτυπιέμαι εγώ με την κεντρική εξουσία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Κουίκ σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία.


Τ. ΚΟΥΙΚ: Εγώ κύριε Χατζηνικολάου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και επειδή είμαι και έμπειρος στο διπλωματικό ρεπορτάζ, παρόλο που είναι εσωτερική υπόθεση, σας διαβεβαιώ ότι τουλάχιστον εμένα ως Περιφερειάρχη, θα με βρει το Προξενείο όχι απλώς αντίθετο, όχι απλώς απέναντι, αλλά θα αναγκαστεί να παίξει ο πρόξενος με τους κανόνες της διπλωματίας, χωρίς να υπερβαίνει πλέον τις κόκκινες γραμμές.
    Αυτός είναι ασύδοτος εδώ. Κάνει ότι θέλει. Το εννοώ αυτό. Ότι θέλει.
    Αν κάτι αντίστοιχο, κ. Χατζηνικολάου, το έκανε Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη ή στην Κωνσταντινούπολη, θα τον είχαν βάλει πακέτο στο αεροπλάνο και θα τον είχαν στείλει πίσω στην Ελλάδα.
    Τα παραπανω τα λενε ολα...που ειναι η συγκυβερνηση;;;γιατι τοοοση χαλαροτητα;;;γιατι τοοοση εγκαταληψη;;;γιατι τοοση σιωπη;;;τοσα χρονια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]