Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τέσσερις ερωτήσεις που δεν θέλει να ακούσει ο κ. Τσίπρας

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, θα γίνουν από τους δημοσιογράφους πολλές ερωτήσεις προς τον φερόμενο ως τον επόμενο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Όλες σχεδόν θα περιστραφούν γύρω από τα οικονομικά θέματα, τις σχέσεις με τους δανειστές, το Grexit και τις μετεκλογικές συνεργασίες.
Τέσσερις όμως ερωτήσεις δεν θέλει να τις ακούσει ο κ. Τσίπρας, ούτε πρόκειται να τις υποβάλει κάποιος δημοσιογράφος. Από τις τέσσερις αυτές ερωτήσεις, οι τρεις είναι απλές και η τέταρτη πιο δύσκολη.

1) Το πρώτο εύκολο ερώτημα αφορά τον εκλογικό νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί παλιότερα ότι μόλις αναλάβει την εξουσία, τον πρώτο νόμο που θα ψηφίσει θα είναι αυτός της απλής αναλογικής με κατάργηση του φασιστικού 3% που αποκλείει το άνοιγμα του πολιτικού συστήματος.
Ισχύει ακόμα αυτή η δέσμευση ή τώρα το θέμα θα ξεχαστεί, όπως το ξέχασε και το ΠΑΣΟΚ το 1981;

2) Το δεύτερο εύκολο ερώτημα είναι αν θα εκδοθεί επιτέλους το ΠΔ που προβλέπει το άρθρο 216 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το οποίο θεσπίζει τα τοπικά δημοψηφίσματα και μάλιστα αν επιπρόσθετα θα βελτιώσει το άρθρο αυτό ώστε να αφορά όλα τα τοπικά θέματα και να προκηρύσσεται δημοψήφισμα ακόμα και με πρωτοβουλία των πολιτών;
Αν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μην δημιουργούνται θέματα σαν αυτό στις Σκουριές ή να εκποιηθούν οι παραλίες, τα δάση, τα νερά κ.λ.π., τότε θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν τα θέματα αυτά.
Θα το κάνει άραγε ή θα αποφασίζει μόνος του σε ποια συμφέροντα θα εκποιούνται οι αντίστοιχες περιουσίες;

3) Το τρίτο εύκολο ερώτημα είναι αν θα συνυπογράψει επιτέλους ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το σχετικό άρθρο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου από τους Ναζί. Αν υπογραφεί αυτή η απόφαση, τότε οι δικαιωθέντες με την απόφαση θα μπορούν αμέσως να κατάσχουν περιουσίες του Γερμανικού Δημοσίου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πραγματικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν μας εμπαίζει, τότε θα πρέπει να κάνει ως πρώτο βήμα, αυτό που δεν τόλμησε καμία εθελόδουλη κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
Θα το κάνει ή θα φοβηθεί μήπως θυμώσει τους Γερμανούς;

4) Το τέταρτο δύσκολο φυσικά ερώτημα αφορά το Σύνταγμα της χώρας. Με τις μεθοδεύσεις του κ. Σαμαρά το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενταφιάστηκε σχεδόν για την επόμενη δεκαετία. Έτσι, ο μεν λαός θα συνεχίσει να παραμένει δεμένος χειροπόδαρα και ακυρωμένος στον καναπέ του, το δε πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να παραμένει παντοδύναμο απέναντι στην κοινωνία και παντελώς ανεξέλεγκτο με όλες τις ασυλίες του και την ατιμωρησία του. Το Γόρδιο αυτό δεσμό γύρω από το Σύνταγμα μπορεί να τον κόψει μόνο ένα Συνταγματικό Δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός το νέο Σύνταγμά του.
Θα το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ;
Θα θελήσει να παραχωρήσει εξουσίες και έλεγχο στο λαό ή θα τις κρατήσει για πάρτη του;

Αυτές τις τέσσερις ερωτήσεις προφανώς δεν θέλει να τις ακούσει ο κ. Τσίπρας, ούτε φυσικά πρόκειται να τις ακούσετε να τις υποβάλει κανένας καθεστωτικός δημοσιογράφος και ξέρετε γιατί; Γιατί κτυπούν την καρδιά του καθεστώτος και είναι ανατρεπτικές.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στο ερωτημα για τις γερμανικες αποζημιωσεις, οι ευρωβουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ μαζι με τους υπολοιπους εθνοπροδοτες ψηφισαν ΟΧΙ στο Ευρωκοινοβουλιο προ μηνων. Οι μονοι που ψηφισαν ΝΑΙ στο να δοθουν οι γερμανικες αποζημιωσεις στην Ελλαδα, ηταν οι ευρωβουλετες της ΧΑ, οι οποιοι αποδεικνυεται οτι ειναι και οι μονοι που υπερασπιζονται τα εθνικα μας θεματα εκει. Αυτη ειναι μια ισχυρη ενδειξη για το τι σταση θα κρατησει ο ΣΥΡΙΖΑ και εαν γινει κυβερνηση. Ειναι ΗΔΗ υποτελης των Γερμανων αλλα και των αλλων σκοτεινων συμφεροντων στις ΗΠΑ, προκειμενου να καθησει στην καρεκλα της εξουσιας. Και διευκρινιζω οτι δεν ειμαι οπαδος, ουτε ψηφοφορος της ΧΑ, απλα παρακολουθω εκτεταμενα πως κινουνται & τοποθετουνται οι Ελληνες ευρωβουλευτες, με τις οδηγιες των ηγεσιων τους, σε διαφορα καυτα για την χωρα μας θεματα στις Βρυξελλες. Αρα και ο ΣΥΡΙΖΑ υποτελης με εντολη συνεχισης της καταστροφης της Ελλαδας μας..........Προς το παρον ομως μοιραζει κουφιες υποσχεσεις στον απογοητευμενο Ελληνικο λαο, για να τον παγιδεψει και εξαπατησει. Κωνσταντινε ευχαριστω για την φιλοξενια και ΚΑΛΗ ΛΕΥΘΕΡΙΑ στην Ελλαδα μας απο τα αρπακτικα εσωτερικου & εξωτερικου το 2015!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ὑπάρχει και μία ἀκόμη ἐρώτηση,δέν εἶναι ἴσως δύσκολη για τον Τσίπρα,ἀλλά μας ἀφορᾶ ὅλους τους Ἕλληνες ἑντός και ἐκτός Ἑλλάδος;
    Τί θα κάνετε κύριε πρόεδρε με τους λαθρομετανάστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αυτό το 3% ειναι πονηρό αρθρογραφε .
    Θα πληρώνουμε Τούρκους , Αλβανούς και λοιπα κατακαθια που μάζεψαν οι κυνοβουλευτικοι στην Πατριδα μας παράνομα .
    Δημοκρατία δεν ειναι αυτο το πράμα που προσκυνατε ολοι σας .
    Ευτυχώς που ολα θα γινουν στάχτη και ετσι θα μπορέσουμε οι Ελληνες ΕΛΛΗΝΕΣ να οικοδομήσουμε Πατριδα για Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]