Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τακτική του απελπισμένου

Mε όπλο την κινδυνολογία πορεύεται ο Σαμαράς προς τις εκλογές απογυμνώνοντας την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς από τις φιλελεύθερες καταβολές της, τις οποίες, με αντιφάσεις έστω, υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Ακόμη και σε στιγμές που η Νέα Δημοκρατία ορκιζόταν στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις για την οικονομία, δεν έπεσε τόσο χαμηλά στην πολιτική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους της.

Δεν είναι τυχαίο που στελέχη της συντηρητικής παράταξης είτε παίρνουν αποστάσεις από τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας, που προωθεί το σύστημα Σαμαρά, είτε αρνούνται να μπουν ακόμη και στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια. Ο Σαμαράς δεν διαθέτει θετική πρόταση για τη χώρα. Αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως εχθρούς. Ετεροπροσδιορίζεται ως αντι-ΣΥΡΙΖΑ...
Τι να πει ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. για την προοπτική της χώρας, που λεηλατήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, από τη στιγμή που το e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα είναι αποκαλυπτικό των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την επομένη των εκλογών; Ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί προς τους δανειστές για νέες περικοπές στις συντάξεις, για την επιβολή νέων φόρων, με αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ, για μείωση του ΕΚΑΣ και για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες είναι μονοπωλιακού χαρακτήρα και θα φέρουν σίγουρα κέρδη στους αγοραστές. Τι να πει ο Σαμαράς και για τους συμμάχους του στην Ευρώπη; Συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τη στρατηγική της Μέρκελ και την τιμωρητική πολιτική της λιτότητας, που έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Ο Σαμαράς καταφεύγει στην κινδυνολογία προσδοκώντας ότι έτσι θα σωθεί πολιτικά. Εγκλωβιζεται όμως στην τακτική του απελπισμένου. Ελπίζει, μάταια, ότι θα μπλοκάρει τη μετακίνηση των ψηφοφόρων, που τον εγκαταλείπουν εξαιτίας της πολιτικής του και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Η κινδυνολογία δεν περνά στους πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές. Οι πολίτες αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα για αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη κόντρα στις πολιτικές της λιτότητας, της εξυπηρέτησης συμφερόντων, της διαφθοράς και της διαπλοκής, που γονάτισαν τη χώρα και τους εργαζόμενους.
Ο κύβος ερρίφθη, το σύστημα Σαμαρά καταρρέει, ανοίγει ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής. Ο λαός κρατά στα χέρια του το κλειδί για αλλαγή πορείας.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]