Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχουμε κυβέρνηση, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;…

Ο εξευτελισμός των εξευτελισμένων (πολιτικών) παρατείνεται… Μάλιστα, σύμφωνα με τον (πανταχού παρών και των πάντων κυβερνήσεων πληρών) Πρετεντέρη, για να μην διασαλευθεί το «έργο» της κυβέρνησης, ίσως θα πρέπει να απομακρύνουμε και τις εκλογές, για… πάντα!

Σαν να μην έφτανε ο διεθνής εξευτελισμός μας και η διαπόμπευση της Ελλάδας επί πέντε χρόνια λόγω της χρεοκοπίας μας και της επαιτείας μας για δανεικά, η κυβέρνηση είχε τη φαεινή ιδέα να μεταφέρει το σόου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι για να απαλύνει δήθεν τις εντυπώσεις στο εσωτερικό, αδιαφορώντας για το θλιβερό θέαμα που δίνει σε όλη την Ευρώπη ο ελληνικός πολιτικός περιοδεύων θίασος.

Πρόκειται για θέατρο κάκιστης ποιότητας. Η φημολογούμενη "πολιτική λύση" που θα επιδιώξουμε είναι ουσιαστικά η έκκλησή μας στους ηγέτες της Ευρωζώνης να παρέμβουν για να εμποδίσουν την τρόικα να μας επιβάλλει τις κυρώσεις που αξίζουμε αφού δεν τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θέλουμε δηλαδή να βάλουμε πάλι πολιτικό μέσον για να πάρουμε τα δισεκατομμύρια των πιστωτών μας με χαμηλότατα επιτόκια αλλά να μην κάνουμε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε, παρ' όλο που είναι ολοφάνερο πως αν συνεχίσουμε έτσι θα οδηγηθούμε αργά ή γρήγορα σε κατάρρευση. Και όλα αυτά γιατί ουσιαστικά δεν έχουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων αλλά κυβέρνηση των συνταξιούχων, των ενστόλων και των δικαστικών.

Η περίφημη ανάπτυξη που επαγγέλλονται οι "σωτήρες" Σαμαράς και Βενιζέλος είναι η διάσωση των συνταξιούχων για να μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Από την αξιοθρήνητη διακήρυξη του Γιώργου Παπανδρέου "τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια", φτάσαμε στην παγκόσμια πρωτοτυπία "τουλάχιστον ένας συνταξιούχος ανά οικογένεια"! Και μετά απορούμε που οι αγορές δεν μας εμπιστεύονται και η τρόικα αρνείται να χρηματοδοτήσει με φθηνά δανεικά την οικονομία-ζόμπι που έχουμε φτιάξει για να κοροϊδεύουμε τους ξένους και τους εαυτούς μας.

Το αν ενδιαφέρει η εγχώρια πολιτική κατάσταση το ΔΝΤ και την τρόικα, ας το αφήσουμε κατά μέρος!
Γιατί η σκληρή (και καλά κρυμμένη) αλήθεια είναι πως την ενδιαφέρει και την καίει και το μαραζώνει! Το 90% των «δανείων» τους, έχουν τοποθετηθεί στις Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία!
Τώρα, για το ποιος εκβιάζει ποιον…! Εκεί επικρατεί πλήρης σύγχυση μεταξύ εκβιαστών και εκβιαζόμενων!

Και μια διευκρίνιση για τον... διεθνή παράγοντα! Αλίμονο αν αυτός άρχιζε και τελείωνε στους 3 τεχνοκράτες εντεταλμένους της τρόικας! Τότε θα βάζαμε τους διαχειριστές των πολυκατοικιών μας να διαπραγματεύονται!

Ο διεθνής παράγοντας είναι ήδη ανεξέλεγκτος και βρίσκεται σε μια αέναη δυναμική! Κανένας δεν μπορεί να τον ερμηνεύσει αυθεντικά! Το επτάμηνο Μαρτίου - Οκτωβρίου, θα δούμε (θα νιώσουμε στο πετσί μας) τις πλήρεις επιδράσεις του... διεθνούς παράγοντα !

Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί μας τ(ρ)αγοί διαγκωνίζονται στο ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια...
Συνέχιση του μνημονίου, λοιπόν, και όπου βγει.
Το συνεχές σκύψιμο κατάντησε εθισμός, αφού δεν ήταν ποτέ σε θέση να συντάξουν ένα δικό τους πρόγραμμα. Ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα είχε αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και θα προστάτευε τα ελληνικά συμφέροντα. Η ανικανότητά τους έφερε το πρόγραμμα της τρόικα, που προστατεύει –αποκλειστικά- τα συμφέροντα τρίτων και επιπλέον, καταργεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, ενώ αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους ως αριθμούς…
Ήδη η κυβέρνηση παραδέχεται δειλά ότι το μνημόνιο παρατείνεται για... ένα μήνα και όπως είναι γνωστό, "ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού". Είναι βέβαια αδύνατον να πούνε έστω και μια αλήθεια.

Αν κοιτάξουν το πρόβλημά τους από κοντά, θα διαπιστώσουν ότι αυτοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.
Ίσως να μην αντέχουν στην θέα.
Και δυστυχώς με δαύτους, τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.
Το δυστυχέστερο είναι πως στην κοινωνία υπάρχει έλλειμμα σοφίας, γνώσης, θάρρους...

Μετά το φιάσκο αλά Γαλλικά (στην πόλη του έρωτα που σε σπρώχνει σε ανομολόγητες και πρωτοφανείς ερωτικές πράξεις) η κυβέρνηση διαρρέει ότι έχει τους 180. Μάλιστα μιλάει ακόμη και για 183!!! (Ήταν σκληρός και τον λέγανε Αντώνη…)
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ (και σφύριζα) μιλάει για εκλογές στις 22 Μαρτίου…

Και με τα λίγα και τα πολλά, η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα (στο δουκάτο της αρπαχτής και των λαμογιών…) σαν μία κακοστημένη ταινία φρίκης...

Αρχές Γενάρη θα πρέπει να κλείσουνε το θέμα του μνημονίου για τους επόμενους 6 ή 12 μήνες και συνεχίζουν να λένε συνεχώς και χωρίς καμία συστολή μπούρδες.
Καταφθάνει σε λίγο και θα αρχίσει και η επιθετική προπαγάνδα…
Ήδη η ομάδα κρούσης ετοιμάστηκε και τα πτηνά (παπαγάλοι, κοράκια κ.λ.π.) είναι όλα δυνατά ταϊσμένα…
Έχουμε να ζήσουμε στιγμές και σκηνές απείρου κάλλους…
Κι έτσι θα ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα…

Εν κατακλείδι, ο διεθνής παράγοντας έχει μία άλλη οπτική... και η Πατρίδα βρίσκεται χωρίς καμία απολύτως προοπτική! Χωρίς πραγματική κυβέρνηση, χωρίς λαό με γνώση και χωρίς πυξίδα, το καράβι Ελλάς πάει φουνταριστό για τα βράχια…
Το ακόμη χειρότερο, όλων, είναι πως δεν υπάρχουν πια νέα και από την Αμφίπολη, για να ασχοληθεί ο κάθε Πρετεντέρης…

Αναγνώστης

Απορία: Αντώνη Σαμαρά, πόσες σελίδες του μνημονίου έσχισες σήμερα;
Πρόταση: Αφορά εκείνους που θέλουν να μας κυβερνήσουν: "Όταν κοιτάς την άβυσσο τελικά η άβυσσος θα σε κοιτάξει και αυτή"... 
Ανέκδοτο: Στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία 
Σοφή αμερικάνικη παροιμία που κολλάει στο ΣΥΡΙΖΑ: Μην αφήνεις ποτέ το στόμα σου να υπογράφει τσεκ που ο κ@λος σου δεν μπορεί να εξαργυρώσει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]