Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O ρόλος της Βρετανίας στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία με κάθε τίμημα

  • Υποκριτικός ο ρόλος του Κάμερον στην στάση του έναντι του Πούτιν 
  • Ενώ ο Κάμερον αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν και να ακούσει τις απόψεις του για το τι πρέπει να γίνει όσον αφορά στην ύποπτη υπόθεση της συντριβής του μαλαισιανού Boeing-777 στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια στιγμή έχει ήδη πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία επιβολής νέων κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας…
Απόδοση κειμένων: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Πούτιν προς Κάμερον: «Όχι βιαστικά συμπεράσματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την συντριβή. Κανείς δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη ιδιοτελών πολιτικών στόχων»

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Itar-TASS, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον χθες το πρωί, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να απέχουμε από βεβιασμένα συμπεράσματα και κρίσεις, αλλά και πολιτικοποιημένες δηλώσεις, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για τη συντριβή του μαλαισιανού Boeing-777 στην ανατολική Ουκρανία».
Αυτά ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Πούτιν: «Η τραγωδία έχει τις ρίζες της στην ουκρανική αντιπαράθεση, ενώ έχουν σημασία ακόμη και οι περιοχές όπου έγινε η συντριβή»

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:


«Ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε:
«Η τραγωδία έχει τις ρίζες της στην ουκρανική αντιπαράθεση, ενώ έχουν σημασία ακόμη και οι περιοχές όπου έγινε η συντριβή».
Η ρωσική πλευρά εξέφρασε…
...«την δέσμευση και την προθυμία να εξακολουθήσει να συμβάλλει στην οργάνωση και διεξαγωγή μιας ενδελεχούς διεθνούς έρευνας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), η οποία θα εξετάσει όλες τις περιστάσεις και λεπτομέρειες της καταστροφής του αεροσκάφους. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα αυτή, είναι σημαντικό να απέχουμε από βεβιασμένα συμπεράσματα και κρίσεις, αλλά και από πολιτικοποιημένες δηλώσεις».
Την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε η βρετανική πλευρά.
Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Κάμερον για το θάνατο των Βρετανών πολιτών, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου:


«Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεχιζόμενη οξεία πολιτική κρίση στην Ουκρανία και επεσήμαναν την ανάγκη να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό με ειρηνικά μέσα. Συμφώνησαν επίσης στο ότι η εν λόγω ειρηνευτική διαδικασία θα πρέπει να υποστηριχθεί από τη διεθνή κοινότητα».
Τα αίτια και οι συνθήκες της συντριβής του Boeing-777 παραμένουν κρυφά

Ελάχιστες λεπτομέρειες παραμένουν γνωστές για την συντριβή του μαλαισιανού Βoeing-777 ενώ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ στις 17 Ιουλίου στην ανατολική επαρχία του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, δηλαδή ακριβώς στην εμπόλεμη ζώνη των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων άμυνας του Ντόνετσκ και του ουκρανικού στρατού. 


Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος στο αεροπλάνο – συνολικά 298 άτομα – έχασαν τη ζωή τους.

Στο αεροπλάνο είχαν επιβιβαστεί πολίτες από δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων 192 Ολλανδών και 10 Βρετανών υπηκόων.

Χθεσινή επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ

Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συμφώνησε ότι ήταν «σημαντικό το γεγονός ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οργάνωση μιας αντικειμενικής και ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες και τα αίτια της συντριβής».

Παρά την τηλεφωνική διπλωματία, ο Κάμερον την ίδια στιγμή κίνησε διαδικασίες για την επιβολή νέων κυρώσεων από την ΕΕ στη Ρωσία 

Πρωτοστάτης της κίνησης για νέες κυρώσεις των Ευρωπαίων εναντίον της Ρωσίας εμφανίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον, «αποζημιώνοντας» κατάλληλα την (επιφυλακτική απέναντι σε κάθε κλιμάκωση) Γερμανία για τις πρόσφατες ενδοευρωπαϊκές τους αντιπαραθέσεις.

Μέρκελ, Ολάντ και Κάμερον απείλησαν τη Μόσχα με νέες αυστηρές κυρώσεις.

Το μήνυμα του Κάμερον:


«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν πρέπει άμεσα να εξασκήσει την επιρροή του προς τους φιλορώσους αυτονομιστές, ώστε να εγγυηθούν την πρόσβαση σε επιθεωρητές στον τόπο της τραγωδίας».
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρωί ο Ντέιβιντ Κάμερον επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.


«Και τα δύο τηλεφωνήματα αφορούσαν δύο σημαντικά θέματα, την πρόσβαση στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους και τη στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, δεδομένου όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το στρατόπεδο των αυτονομιστών», δήλωσε ο Βρετανός εκπρόσωπος Τύπου.
«Και οι τρεις συμφώνησαν ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία και ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επιβάλουν κι άλλες κυρώσεις, όταν ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη».

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]