Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Χαλιφάτο προχωρά ακάθεκτο…

Του Ι.Η. Βλάχου

Η Δύση σε θέση παρατηρητή και το Χαλιφάτο δυναμώνει και απλώνεται, μου έλεγε τις προάλλες ένας αμερικανός δημοσιογράφος, που εργάζεται στο Λίβανο για μία μεγάλη αμερικανική εφημερίδα: «Μας την έφεραν οι τζιχαντιστές της ISIS. Αναπτύχθηκαν κάτω από τη μύτη μας. Διόρθωσαν τα λάθη των προηγούμενων. Να δούμε τώρα πως θα μαζευτούν».

Η Ιστορία έχει αρχίσει από παλιά. Ξεκίνησε από τον Δυτικό Μεσαίωνα, όταν με τις σταυροφορίες προσπάθησαν να σταματήσουν την ανάπτυξη του Ισλάμ, λέγοντας ότι πήγαιναν να ελευθερώσουν τους «Άγιους Τόπους». Αυτό που κατάφεραν ήταν να καταλυθεί η Βυζαντινή Αυτοκρατορία (1204), οι Άραβες να καταλάβουν την Ιβηρική χερσόνησο κα οι Τούρκοι να φθάσουν στις πύλες της Βιέννης.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν κατελύθη η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφού κράτησε 400 χρόνια υπόδουλα τα ευρύτερα Βαλκάνια, κατελύθη και το Χαλιφάτο, το Ιερό Κράτος του Χαλίφη (khalifa = διάδοχος). Τα τεχνητά σύνορα του 1916, που χώρισαν τις χώρες της Μέσης Ανατολής με τη συμφωνία ΣΑΙΚΣ – ΠΙΚΟ (Βρετανία – Γαλλία), δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τον μουσουλμανικό κόσμο. Πού ήταν όμως πάντα χωρισμένος σε Σουνίτες και Σιίτες κι έτσι αδύναμος να αντιδράσει.

Αυτή διαμάχη, με χιλιάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές, που ξεκίνησε με την σφαγή της Καρμπάλα, σχεδόν 60 χρόνια μετά το θάνατο του Μωάμεθ (632 μ.Χ.), όταν ο γαμπρός και επίδοξος διάδοχος του Αλί, εσφαγιάσθη μαζί με την οικογένειά του από τον σουνίτη Μωαβία, συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Οι σουνίτες που αποτελούν το 90% του 1,6 δισ. των μουσουλμάνων και είναι απλωμένοι σε 50 χώρες, αντιμάχονται τους σιίτες, που αποτελούν το 10% και βρίσκονται σε 5 χώρες κυρίως (Ιράκ. Ιράν, Υεμένη, Εμιράτα, Σαουδική Αραβία). Στο Ιράκ, οι σιίτες αποτελούν το 60% του πληθυσμού, οι σουνίτες το 15-20% και 15% είναι Κούρδοι. Οι Τούρκοι είναι κατά βάση σιιτικοί.
Αυτή η έχθρα και ο αλληλοσπαραγμός από την περίοδο της Καρμπάλα, δεν επέτρεψε στους μουσουλμάνους να ενωθούν και να αποτελέσουν μία μεγάλη δύναμη. Μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ (1948) στα εδάφη της Παλαιστίνης βρήκαν έναν κοινό στόχο. Να διώξουν το Ισραήλ από εκεί που αυτό θεωρεί κοιτίδα του και όπου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμοι οι συμμαχικές δυνάμεις το βοήθησαν να εγκατασταθεί. Όμως και πάλι η μεταξύ τους έχθρα δεν τους άφησε να κάνουν ένα κοινό μέτωπο. Η λαϊκή όμως αγανάκτηση ώθησε στη δημιουργία ομάδων κρούσεων. Η Αλ Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ, η Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης 1987), η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και πρόσφατα η Αλ Κάιντα (1989) με την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001. Ομάδες κρούσης από αποφασισμένους Μουτζαχεντίν (αγωνιστήςτου Τζιχάντ: ιερός πόλεμος κατά των απίστων) που ξεκίνησε μετά τον πόλεμο του Κόλπου (1991 – 2003). Οι αμερικανοί έδιωξαν (εκτέλεσαν) τον Σαντάμ (σουνίτης) και επέβαλαν κυβέρνηση σιιτών (2011), μία κυβέρνηση που έδωσε πολύ νωρίς δείγματα διαφθοράς και δημιούργησε παρακρατικές οργανώσεις κατά των σουνιτών.

Όμως οι τζιχαντιστές στη Συρία, οργανώθηκαν όχι μόνο κατά του Άσαντ. Εκτίμησαν σωστά ότι το λάθος των μέχρι τότε οργανώσεων ήταν ο οικονομικός έλεγχος που εξαρτώνταν από τους σεΐχηδες και του Εμίρηδες του Κόλπου. 
Και αποφάσισαν να κάνουν τον «Ιερό Πόλεμο» με δικά τους χρήματα! Έτσι, κάτω από τη μύτη όλων (εννοούμε δυτικών και μη) οι τζιχαντιστές της Συρίας κατέλαβαν πρώτα τη λωρίδα της ερήμου μεταξύ Συρίας – Ιράκ (Αλ Ρακκά) απ’ όπου περνούσαν παλιά τα καραβάνια με τις καμήλες και τώρα συνεχίζει να περνάει ο εμπορικός δρόμος. Με τν απειλή των όπλων, πήραν από τους βεδουΐνους τα διόδια. Αποτέλεσμα: 1 εκ. δολάρια το μήνα! Επόμενο βήμα, η κατάληψη του Τικρίτ (11/6/2014) όπου υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τη ευρύτερη περιοχή. Άλλα έσοδα. Κατάληψη της Φαλούτζα, βασικού κόμβου μεταφοράς πετρελαίου από τη Μοσούλη (12/6/2014). Κι άλλα έσοδα. Ένας κεραυνοβόλος πόλεμος από αποφασισμένους ισλαμιστές με συρροή εθελοντών και αξιωματικών από τις γύρω χώρες και το Ιράκ.

Τώρα είχαν τα χρήματα και τη δύναμη να δημιουργήσουν όχι ένα νέο κοσμικό κράτος, αλλά να στήσουν το Χαλιφάτο. Οι απανταχού σουνίτες σε αυτό το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα προσβλέπουν. Θυσιάζονται και θυσιάζουν κάθε άπιστο, κάθε παραβάτη, χωρίς οίκτο. Στο χαλιφάτο εφαρμόζεται αυστηρά η Σαρία (Ισλαμικός Ποινικός Κώδικας (σημ: η Σαρία εφαρμόζεται και στη Δυτική Θράκη, την ελληνική!, ακολουθείται όλη η Ισλαμική γραπτή παράδοση (Χαντίθ) και το ημερολόγιο το Ισλαμικό, που σημαίνει ότι η 1η Muharram (1409) από Εγείρας αντιστοιχεί στις 18 Αυγούστου 1488, δηλαδή ζουν ακόμη τον δικό τους μεσαίωνα. Αναπτύσσονται όμως και θεωρητικοί κήρυκες αυτής της ισλαμικής αλήθειας ανά τον κόσμο, όπως ο Αλ Καρνταβί, θεολόγος, πολύγλωσσος, συγγραφέας 120 βιβλίων για το Ισλάμ, με 8 παγκόσμια βραβεία, που διατείνεται ότι «Οι γυναίκες των άπιστων είναι στρατιώτες και πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης». Ο Αλ Καρνταβί κήρυξε πρόσφατα πόλεμο κατά της Ρωσίας (οι Τσετσένοι είναι επίσης σουνίτες).

Το Χαλιφάτο εξέδωσε και τον χάρτη της επικράτειάς του, όπου συμπεριλαμβάνεται εκτός από Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Αίγυπτος, Μαρόκο, Λιβύη, Αλγερία και όλα τα Βαλκάνια (συμπεριλαμβάνεται βέβαια και η Ελλάδα).

«Να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς» λέει ο φίλος μου ο δημοσιογράφος (που υποπτεύομαι ότι μπορεί να είναι και πράκτορας μυστικών υπηρεσιών).
Κι εγώ προσθέτω: «Ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του…».

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]