Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συστηματικές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Είναι μερικά πράγματα που διαδραματίζονται καθημερινά στο Αιγαίο, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας που εδώ στην Ελλάδα μέσα στην περιδήνηση της οικονομικής κρίσης περνούν απαρατήρητα ή δεν τους δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή, με αποτέλεσμα να παγιώνονται καταστάσεις, δυσμενείς για τα εθνικά μας συμφέροντα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αλλαγή του status quo στο Αρχιπέλαγος.

Τι εννοούμε:

Όταν λόγω περιστολής των λειτουργικών εξόδων μειώνεται δραστικά η στάθμη των δεξαμενών καυσίμων του Ελληνικού Στόλου και οι αποθήκες ανταλλακτικών αδειάζουν επικίνδυνα, τουρκικά πολεμικά πλοία πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στο Αιγαίο αναγκάζοντας αντίστοιχη δύναμη ελληνικών σκαφών να βγουν για επιτήρηση!
Αμέσως, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί να στραγγαλίσει οικονομικά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αναγκάζοντάς του να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει, για καύσιμα και αναλώσιμα ώστε να μπορούν να κινηθούν τα πλοία του.

Εκτός όμως από την οικονομική διάσταση, υπάρχει και η εθνική.
Πλέον, τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν περιορίζονται στα διεθνή χωρικά ύδατα στο Ανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Προκλητικά κόβουν βόλτες μέσα στις Κυκλάδες και φτάνουν μέχρι τα ανοιχτά του Σουνίου παραβιάζοντας τα στενά του Καφηρέα νοτίως της Εύβοιας. Και όπως πληροφορούμαστε, ο τούρκος αρχηγός Ναυτικού καθυστερεί να βγει στο κόκκινο τηλέφωνο όταν τον καλεί ο Έλληνας ομόλογός του…

Παρόμοια η κατάσταση και στους αιθέρες.
Οι τουρκικές αεροπορικές προκλήσεις είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένες. Την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δίνει επίγεια «μάχη» για να βρει ανταλλακτικά δια του κανιβαλισμού παλαιότερων αεροπλάνων, ώστε να έχει ετοιμοπόλεμα όσο το δυνατόν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, η Άγκυρα όχι μόνο εμφανίζει υπεροπλία σε μαχητικά αεροπλάνα, αλλά επιπλέον .ρίχνει στη «μάχη» του Αιγαίου και τα νέα της αποκτήματα.
Πλέον, σε καθημερινή βάση, κάνουν «κοκορέτσι» το Αιγαίο ελαφρά ιπτάμενα μέσα, όπως κατασκοπευτικά ελικοφόρα CN-235 και ελικόπτερα, υπερδιπλασιάζοντας τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Ολοένα και περισσότερα τουρκικά εναέρια μέσα πετούν πάνω από συγκεκριμένα ελληνικά μικρονήσια της μεθορίου.

Κι ενώ στο Αιγαίο συμβαίνουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, εμείς στρουθοκαμηλίζουμε…

Πηγή εφημ. «Έθνος»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]