Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία απαντά στην παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα


Με 2 οπλισμένα αεροσκάφη Тu-22М3 «απαντά» η Ρωσία στην νατοϊκή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ζεύγος οπλισμένων αεροσκαφών Tu-22M3, της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας, πραγματοποίησαν πυραυλικές ασκήσεις σε στόχους στην Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το πρακτορείο «Interfax». Η παρουσία αεροσκαφών αυτού του τύπου, στοχεύει κατευθείαν στην νατοϊκή ναυτική παρουσία στην συγκεκριμένη περιοχή, εκτιμούν πολλοί αναλυτές.

Ενώ την ίδια στιγμή, ρωσικές στρατιωτικές μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, που είναι εξοπλισμένες με υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους, πραγματοποιούν ταυτόχρονη άσκηση « πολεμικής ετοιμότητας». Συγκεκριμένα ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες πυραύλων "Iskander-M" σε συνδυασμό με τα αεροσκάφη της στρατηγικής αεροπορίας.

Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας «διευκρίνισε» ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, ολοκληρώθηκε η οργάνωση των συνδυασμένων όπλων ακριβείας, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, εναντίον του «φανταστικού εχθρού», προφυλάσσοντας παράλληλα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές ( OSINT), η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τουλάχιστον 70 αεροσκάφη Tu-22M3. Οι περιορισμοί για την χρήση των αεροσκαφών αυτών, ίσχυσαν στο τέλος του Αφγανικού Πολέμου (1988-1989), και σε πρώιμο στάδιο στον πρώτο πόλεμο στην Τσετσενία.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Νότια Οσετία τον Αύγουστο του 2008, ομάδα ρωσικών αεροσκαφών Tu-22M3, βομβάρδισε αεροδρόμια και συγκεντρώσεις στρατευμάτων στο Φαράγγι του Kodori. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ένα αεροσκάφος τύπου Tu-22MZ, καταρρίφθηκε ως αποτέλεσμα της δράσης της γεωργιανής αεράμυνας. Μετά από αυτή την απώλεια, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το τέλος της σύγκρουσης, δεν ξαναχρησιμοποίησε αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς αεροπορίας.

Η διείσδυση νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων, στη Μαύρη Θάλασσα, ενδέχεται να οδηγήσει την Ρωσία, στην ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων κα των βομβαρδιστικών Ту-22М3 στην Κριμαία, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Национальная оборона» («Εθνική Άμυνα»), Ιγκόρ Κοροτσένκο.

«Αυτή είναι μια σοβαρή αιτία για την Ρωσία, να ενισχύσει τη ναυτική υποδομή της στη Μαύρη Θάλασσα με επιπλέον ανάπτυξη των παράκτιων κινητών πυραυλικών συστοιχιών P-800 Bastion», δήλωσε στο Ria Novosti, ο Κοροτσένκο.

Η στρατηγική ρωσική αεροπορία αποτελείται:
Long Range Aviation Command (Moscow)
6950th Aviation Base (Engels-2, Saratov Oblast) (Tu-22M3, Tu-95MS, Tu-160)
6952nd Aviation Base (Ukrainka Airbase, Amur Oblast) (Tu-95MS)
6953rd Aviation Base (Belaya (air base), located at Sredni/ru:Средний (Иркутская область), Irkutsk Oblast) (Tu-22M3)

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]