Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ του αμερικανικού και του γεωργιανού στρατού με την επωνυμία «Agile Spirit 2014»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ξεκίνησαν οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή στρατευμάτων της Γεωργίας και των ΗΠΑ, με την επωνυμία «Agile Spirit-2014», στο έδαφος της Γεωργίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, την Δευτέρα.

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πεδίο βολής Vaziani, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Τιφλίδας. Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν 350 Αμερικανοί πεζοναύτες από την δύναμη της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες σταθμεύουν στη ρουμανική πόλη της Κωνστάντζας, καθώς και 550 γεωργιανοί στρατιώτες.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, σύμφωνα με το γεωργιανό ΥΠΑΜ, «στοχεύουν» στην «εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, στην βελτίωση των ικανοτήτων και της αμοιβαίας συνδρομής σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης».

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες και τα γεωργιανά στρατεύματα θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην περιοχή του πεδίου βολής, εκτελώντας διάφορα σενάρια, ιδίως, σε ότι αφορά στην ικανότητα της οργάνωσης, του ελέγχου περιοχών, της αναζήτησης, εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και πλήθος άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν στρατιωτικοί παρατηρητές από τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ρουμανία. Οι ασκήσεις μεταξύ των αμερικανών και των γεωργιανών θα λήξουν στις 19 Ιουνίου.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει την ενεργό συνδρομή τους, στην εκπαίδευση και στον εκσυγχρονισμό των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων με κάθε τρόπο. Επίσης επισημαίνεται η συνδρομή ειρηνευτικής δύναμης της Γεωργίας, στο Ιράκ από το 2003 έως το 2008, αλλά και στο Αφγανιστάν από το Νοέμβριο του 2009.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]