Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι στην Ουκρανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η Ουάσιγκτον αποστέλλει ομάδα στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία, με σκοπό να αξιολογήσει και να αναπτύξει προγράμματα πρακτικής συνεργασίας, μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Eileen Laynez.

«Μια ομάδα αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων θα μεταβεί σύντομα στην Ουκρανία, για να εκτιμήσει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κατάσταση, καθώς και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον στρατιωτικό τομέα», σημείωσε ο Laynez.

Σύμφωνα με αυτόν, η εκτίμηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για να τεθεί σε εφαρμογή ένα σταθερό «πρόγραμμα», σε μια προσπάθεια του αμερικανικού στρατού, να στηρίξει τις ουκρανικές δυνάμεις, στον τομέα των ασκήσεων, στην βελτίωση της εκπαίδευσης και στην παροχή βοήθειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα σταλούν επίσης και συσκευές κωδικοποιημένης επικοινωνίας, εξαρτήματα νυχτερινής όρασης, αλεξίσφαιρα κ.α.

Ο Laynez υπενθύμισε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα συναντήθηκαν στο Κίεβο, με ουκρανούς συναδέλφους τους, για το ζήτημα αυτό. Τα δύο μέρη συζήτησαν πιθανούς τρόπους «ενίσχυσης της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, με σκοπό να βοηθηθεί ο ουκρανικός στρατός».

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «Μια ομάδα αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων θα μεταβεί σύντομα στην Ουκρανία, για να εκτιμήσει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κατάσταση, καθώς και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον στρατιωτικό τομέα», σημείωσε ο Laynez.

    kx
    Με "στρατιωτικούς συμβούλους" ξεκίνησε και το Βιετνάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]