Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα: Προκλητική η συμπεριφορά του Σόιμπλε


Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Ρωσία εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παρομοίασε τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία με κινήσεις στις οποίες είχε προβεί η ναζιστική Γερμανία, ανέφερε σήμερα το υπουργείο. 

«Θεωρούμε τέτοιες ψευδοϊστορικές αναφορές από έναν Γερμανό υπουργό προκλητικές» υπογραμμίζεται σε μια ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Η αντίδραση αυτή, σε υψηλούς τόνους, δείχνει πόσο τεταμένες έχουν γίνει πλέον οι σχέσεις εξαιτίας της κρίσης στην Κριμαία μεταξύ της Ρωσίας και Γερμανίας, της πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διατηρεί τις στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα.

Αν και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τήρησε αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές του Σόιμπλε, ασκεί πιέσεις να δοθεί μια σθεναρή απάντηση της Ευρώπης στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία εξέφρασε τη δυσφορία της στον πρεσβευτή της Γερμανίας Ρίντιγκερ φον Φριτς ο οποίος, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσήλθε για να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στο υπουργείο στη Μόσχα. 

Ο Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι η προσάρτηση της Ρωσίας στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας του θύμισε την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1938 για να προσαρτήσει τη Σουδητία, μια περιοχή των γερμανόφωνων της τότε Τσεχοσλοβακίας. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών είχε αρνηθεί ότι ο Σόιμπλε παρομοίασε τη Ρωσία με το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός προσπαθούσε να κάνει σαφές πως οι ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Πηγή REUTERS, ANA-MPA



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να θυμάται ο επιπόλαιος κ. Σόιμπλε ότι στην καρέκλα που κάθεται τον έστειλε η αγανάκτηση ενός συμπατριώτη του. Γιατί άραγε να προκάλεσε τέτοια αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]